Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2011 09:15 - Умът на един е действието на друг и действието на един е ума на друг
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3885 Коментари: 5 Гласове:
22

Последна промяна: 19.01.2017 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Магурската философия по въпроса за мислите, действията, живота, вселената и всичко останало. Фината формула на щастието и страданието.

Пространството е онова, в което съществуваме. То съдържа всичко и всичко обитава него. Но то е било първоначално място, защото мястото е единно и неделимо. Първичното осъзнаване на съдържимото поражда размерността и превръща мястото в пространство. Поради това пространството не е гладко, а е квантувано - на порции е.

image А кубът с размерност 3х3х3 кубчета е неговият смисъл, същност и символ. Защото е тримерен като света ни, защото стените му са 108 и всяка една от тях отговаря на едно от изначалните състояния. 
image Ето, "Т" е умът. Той се състои от съдържание и действие, което го проектира върху света. Защото съдържанието само по себе си не е ум. Само съдържанието, което поражда движение, е ум. 
Различните "гледни точки", в които може да се постави умът и неговата проекция определят осите на пространството. Умът (продукт на осъзнаването на съдържимото) създава структурата на мястото и го превръща в простраство.

image Целият космос е един съставен куб, в който живеем. И той е съставен от много умове, той се определя от тях. Както се вижда от куба с цветните вътрешни ръбове, умът на един е действието на друг и действието на един е умът на друг. Моите мисли определят чуждите действия, а чуждите действия формират моите мисли. И тази верига няма начало и край, затова и последствията от всяка една мисъл, дума и действие са така дълготрайни - те постоянно се "прераждат", сменайки формата си. Всъщност, това ми напомня на пътуването на светлината през пространството - електромагнитна вълна, която се самоиндуцира.
Умът на един е деиствието на друг и действието на един е умът на друг. Това е фина и елегантна формула, която показва защо се случват едни неща, а не други. Но тя е и страшна - показва, че съдба няма. Има само последствия и въздействия. Няма Бог, който да управлява животите ни. Съвкупността от всички нас - това е и Бог и съдбата. Тази формула ни показва кой е истинският виновник - ние. И от кого зависи всичко - от нас. И, доколкото има бог, то той е толкова всеобщ, че няма дори име, няма личност, няма воля, няма идентичност. От него нищо не зависи, той не може да ви чуе, на него не се осланяйте. Той е просто онзи търбух, в който се помещаваме, и онази съвкупност от механизми, които карат нещата да функционират. Всичко останало сме ние и само от нас зависи животът ни.
Коефициентът на въздействието на умът върху действията и на действията върху ума не е задължително единица. Може да е много малък или много голям. Това зависи от степента, в която ни "пука" - доколко сме заблудени, че привидностите ни касаят. Ето един начин да се прекъсне безкрайната иначе верига на последствията - не се вкопчвайте в тях, не им давайте храна, не наливайте масло в огъня. А другият начин е от сравнението със светлината - "светлината" на последствията трябва да бъде "погълната", за да бъде "угасена". Състраданието може да направи това.
И, ако ти си тръгна, то е защото това се роди първо в мислите ми. И, ако това се роди в мислите ми, то е защото ми повлияха действията им. И, ако действията им ми повлияха, то е защото се впечатлявах как ме приемат. И всичко, което стана, не е онова, което исках. И не е вярно, че "така е редно, писано и по-добре". А само е продукт на глупостта.
Който желае, нека разбере. 
Когато правя нещо с любов, това благославя мислите ви, а те благославят действията ми. Когато мисля за вас с любов, това благославя действията ви, а те - мислите ми. 
О, Магура, има ли мъдрост, която да не се намери в теб?

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
22



1. masaia - И още нещо!
15.02.2011 12:23
Вие много ме впечатлявате!Не го казвам,защото тръпнете в очакване на моите мисли,а защото съм щастлива от това до което се докосвам.По повод куба;3/3/3 и сакралното число 108 може да се моделират,върху всеки вектор-тяло,душа и разум,като трите съставяващи от човешкото предявление,все едно от размерността,мерността и влиателността им в състояването на човек,в тримерното пространство.Това може да се нарече,вид матрица-не влагайки масово възприеманата представа за матрична зависимост.Много още аналогии могат да се извадят от този куб! В зависимост от трите меча,които се образуват вътре в куба,при съединяване еднаквите ипостаси-тяло с тяло....и.т.н.Тогава е видно ,че това е самоорганизираща се система...... и потвърждава вашите заключения!Пожелавам ви творческо вдъхновение и дързост!
цитирай
2. kikowsky - Благодаря ви наистина много за коментара!
15.02.2011 12:31
Едно време бях обещал да пиша за магическите кубове. Те се основават точно на трите вектора: дух, душа и тяло. Всяко съществуващо нещо е тяхна комбинация.
Всяко едно от тези кубчета е реализацията в нашия свят на една от комбинациите. В деиствителност, показаната фигура е само 1/4 от целия магически куб, но съдържа в себе си логиката му напълно.
Имате голям интелект, поздравления!
цитирай
3. kikowsky - Специално активирам наново един постинг, защото виждам, че ще можеш да
15.02.2011 12:56
видиш дълбокия замисъл: http://kikowsky.blog.bg/drugi/2010/12/01/edin-goliam-podaryk-magiia-ot-magura.643418
Махнах го, защото в него се съдържа голяма потенциална опасност. Ще видиш. Както се подреждат буквите по квадратчетата, така са редени някога фигури. Съвременните ни букви са отзвук от фигурите. Едно време с тази технология са правени чудеса. Ръководени са държави, армии и събития. По-късно се е превърнало в обикновена игра на шах.
Подреждането на фигурите по стените на кубовете (може и в разгърната форма) създава реалности вътре в кубовете.
цитирай
4. makont - Невероятно,
15.02.2011 13:06
представяш ли си, все някога мислите ни ще се изчистят от лошотията, тогава и действаята ще станат добри, "Т"е и връзката с божественото, може би ще преминем в друго измерение. Ще бъде много хубаво, но и много трудно. Успех, с всеки изминал ден става все по интересно.
цитирай
5. svetlamila - Тук открих особено интересни неща и ...
23.02.2011 19:44
Тук открих особено интересни неща и мисля да прочета всичките ви публикации.
Приятна вечер, радвам се, че ви открих! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588441
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930