Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 08:57 - Връх Бабу и връх Стовци
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3112 Коментари: 4 Гласове:
18

Последна промяна: 19.01.2017 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бабу се чете с ударение на втората сричка: БабУ. Идва от бабА - човек, мъж, баща. Острата му триъгълна форма може да се тълкува като потвърждение, защото остротата и извисяването са мъжки символи, свързани с мъжката енергия и пениса. Силата (огъня) са мъжки. Енергията на мъжа оживява (опложда) структурата, носена от жената, и й дава живот. Бабу е изключително богат на енергии, които са в непрестано движение. 
Възможно е У да показва дателен падеж - насоченост на действието. Тогава Бабу означава извършване на действия, насочени към баба. Когато се отнасяме към Бабу, то се отнасяме към Бащата и по-точо към неговата оплодителна сила. Самата буква У указва внасяне на нещо в нещо друго (
тук), което е мъжко действие. Това се доказва и от думата Уй (Х сигурно е добавено по-късно). Уят е инструмент за внасяне. Така се разкрива част от дълбоката логика на българския език. Вижда се, че У е в основата на образуването на дателния падеж - комУ. 
Стовци несъмнено е изградено около корена сто. Има предположения, че иде от сто овци. Личното ми впечатление е, че наставката -вци указва, че става дума за място. По подобие на Синаговци, Неговановци и т.н. 
Стовци прилича на бременна жена, която е на път да роди. Жената е хранилището на построението, което чака да бъде оживено от мъжката енергия (
тук). Като такава тя е място. Така наставката -вци добива дълбок смисъл. Хранилището на сто.
В Магура има три изображения на божеството, от което се е родил света. То е женско и с три образа. Всичките те наподобяват бременна жена в много напреднала бременност. Това е богинята-майка, от която всичко се ражда. Тази магурска богиня намира продължението си в богинята Хекате. Хека означава сто, което е и в основата на името на връх Стовци. Един от епитетите на Хекате е акушерството, което несъмнено е свързано с бременността и раждането.
В магурската математика числото 108 представлява пределът на развитие. Онова, което е достигнало в развитието си 108, преминава на следващо равнище. Хекате е онази, която се разпростира отвъд - на друго равнище. Тя е повелителката на отвъдното. Разбирането на рисунките от Магура позволява пълноценното обяснение на връзката между богинята-майка и връх Стовци. Върхът е нейн символ и вероятно служи за нейна реализация в нашия свят. Неслучайно, само на няколко километра от Стовци е Бабу, който осигурява нужната мъжка енергия.
Числото 108 (
тук) показва развитието на поведението на силите в нашия свят. То изчерпва всички възможни комбинации и се представя от куб, съставен от 27 куба (тук). Кубът е мястото, в което се извършва преобразяването и развитието на силата. Мъжката енергия навлиза в куба, където поведението й се моделира, за да се получи осъществяване. Това са зачеването и развитието на плода. Когато това развитие достигне до 108, се минава на следващо равнище - раждането.
Затова и връх Стовци е мястото на стоте (на сто и осемте) и прилича на бременна жена. 
Няма случайни неща. Наименованията не се дават просто така, както и думите не се появяват от нищото.
Ето го. Да ми прости аторът! :D

image
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. 
Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
19



1. kikowsky - Умирането и раждането са свързани.
04.10.2011 09:07
От умирането на семето се ражда растението.
Има един много подходящ виц:
Двама близнаци в корема на майка си си говорели. Единият попитал има ли живот след раждането, а другият отвърнал, че не се знае, защото никой не се е върнал от там.
И понеже мястото е свързано със смъртта, то е свързано и с раждането, защото всяко раждане е смърт и всяка смърт е раждане.
цитирай
2. strannica - :)
04.10.2011 09:45
Това за близнаците много го обичам :) Прекрасна илюстрация, че това, което възприемаме като край на досегашното си съществуване, всъщност е начало на нов етап с безкрайно по-големи възможности...

А снимка на Стовци?))
цитирай
3. kikowsky - :D Вицът е много добър :)
04.10.2011 09:50
Нямам снимка. Обичам сам да си снимам нещата, а като ходих на Бабу, не можах. Трябва да се иде на няколко километра още, за да се види като бременна жена. А ходенето вече беше станало прекалено много.
цитирай
4. anonimen65 - molia te
15.10.2011 18:59
obiasni mi smisula na bulgarskata duma babuvane.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2590799
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930