Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 10:37 - Образно представяне на мислите в телесна действителност.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4275 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 19.01.2017 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-добрият начин за опознаване на смисъла на рисунките от Магура е да се медитира върху тях. Тогава границите между съзнанието и подсъзнанието са лесни за преодоляване, а подсъзнанието е изключително мащабно и в него може да се намери сурова информация за всичко. Но тя е много интуитивна и затова трябва да се "предъвче", за да се превърне в разбиране.
Изглжеда, че съсредоточаването върху образ разпраща неговите присъщи трептения из цялото подсъзнание, където те срещат знания с подобни трептения. Това кара подсъзнателното знание да затрепти в резонанс и да изпъкне. Така то става разпознаваемо, а след това умът може да го подложи на съвпадане с цялото налично знание и разбиране, за да го опознае и логически.
Още по-силна в опознаването става медитацията върху магурските изображения, ако такова, направено от някакъв материал. Най-лесно е вечер преди заспиване. Държите предмета в едната си ръка и се отпускате дълбоко, като оставяте сиянието от него да се влива във вас. С упражняването нещата стават все по-лесни и скоро започвате да знаете и да съзнавате.
Наскоро изработих от глина кръг с кръст. Когато го опитвах, установх, че усещам болки в части от тялото, с чиято употреба съм прекалил или е била неправилна. Така разбрах, че кръгът с кръст се отнася до тялото. Но не можах да разбера повече за тази фигура.
Имаме дух - това са силите. Имаме душа - това са умът, съзнанието, подсъзнанието. А третата част е тялото. То е пространството, в което се проявява душата под действието на силите.

image Нужно е да кажа, че линейното изобразяване на последователностите не върши работа, просто защото не е вярно. Това е една от причините много хора да не могат да разберат рисунките - те мислят линейно и очакват навсякъде да намерят линейни идей. А светът не е такъв.
На първия ред се вижда Т, което  най-общо е душевността в аспекта си УМ. Противопоставянето (съотнасянето) на Т към Т създава отношението. Чистото отношение е кръстът. 
Умът Т има различни равнища - равнища на съзнанието. Цялата съвкупност от умове с различната им насоченост създава полето на умовете. Затова ние живеем не само онова, което ние мислим, но и което мислят и другите. Мислите на другите за нас създават огромна част от живота ни, както и ние - от живота на другите.
В Магура всичко е изобразено с минимално достатъчното количество, както трябва да бъде във всяка истинска наука. Затова там има само квадрат с четири квадратчета. Той е напълно достатъчен, за да разберем, че всъщност полето от квадратчета е безкрайно. Та това е полето на умовете.
Кръгът е място на осъществяването. Кръгът с кръст е отделен човек. Това също е символ на Земята, която е пък символ на тялото. Нещата са непротиворечиво свързани.
Когато част от полето на умовете попадне в подходящо пространство, се получава материализация - човек. Но това е човек с ниско съзнание, доста суров, доста животински. Той се влияе от всички други умове. Така например, той е управляем чрез емоциите, чрез желанията, чрез мислите, чрез всичко. Той само реагира на околността. Като животно.
Когато, обаче, се прекъснат въздействащите връзки, това може да стане само чрез осъзнаване на тяхното въздействие. Тогава в ктъга вече има Т, а то е божетсвения символ. Това е осъзнат човек. Той може да избере да участва в емоционални или други причинно-следствени реактивни и компенсаторни отношения или да не участва в тях, именно защото е съзнателен за начина им на действие. 
Когато си изработих такава фигура от глина, медитацията с нея беше блажена, за разлика от кръга с кръст. Имах съзнателно усещане за физическото си тяло и за поне още едно по-фино тяло в него. Чувствах се напълно релаксиран, здрав и ведър. Обикновено при пълно отпускане спирам да усещам физическото си тяло, но с тази фигура от глина го съзнавах. 
Много е важно човек да може да се изключва от полето на умовете. Там е страхотна тарапана - няма миг покой. И тези негови трептения се разпространяват по целата му мрежа непрекъснато и се препредават. Това не само, че не е потребно, но е вредно, ако не се управлява.
Поне 80% от мислите ни не са наши, са мисли на други хора, които се движат из полето на умовете. А ние нямаме изгода от това, защото мислите са болестите на ума. Те са неспокойството на ума. И, освен другото, се материализират в телата и живота ни. Затова умът трябва да може да бъде изключван, когато не е нужно да е включен. И също трябва да се обучи да открива нужните области в полето на умовете, без да се разсейва от всичкия боклук из него.
Затова завещаното ни в Магура е безценно. От заниманията с оставените изображения нашата душевност и духовност наблюдават правилния начин на работа и построение, от който постоянно иначе се отклоняват. Образите, който приемаме, чрез поредици от материализация на различни равнища накрая достигат и до физическо равнище. Така че, показвайте на по-фините си същности правилните построения и се занимавайте с тях, за да бъдете добре във всичко.
Това не е религия, това си е наука. Просто иска по-отворен ум, за да се усвои.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.




Гласувай:
15



1. tzarkarui - Отворен Ум и неговото пробуждане...
25.04.2012 12:04
Това не е религия, това си е наука. Просто иска по-отворен ум, за да се усвои.

Много точно казано. :) Но с 1 пропуск - сричката "Ра" (РА-з-УМ) - или преведено - Божествен Ум. И този разум е присъщ на ХОРата (и нагоре по стълбицата), но не и на животните (в човешки тела) от животинския свят, нито на растителния свят, нито на минералния. От доста време чета блога ти, виждам развитието ти. (Върни се ретроспективно година назад и се съпостави със себе си СЕГА) И напредването ти искрено ме радва. Започнал си да експериментираш - прекрасно (винаги има "препъникамъчета"). :) Ще дойде време и ще разгадаеш смисъла на тази графика - http://lh4.ggpht.com/-CF0izf3HFwI/S2VRaihEWmI/AAAAAAAAAw4/IXAOCHbmz18/OrfeosBakikos.jpg и ще разчетеш тази - http://lh5.ggpht.com/-5IEB9yEubDM/S2VRV-FkrJI/AAAAAAAAAvs/ipnsBzjRuac/LongBeforeKirilMetody3.jpg .

защото мислите са болестите на ума

Май не съм съгласен с теб - само някои мисли са паразити/фунгуси - не всички.
Кръгът с кръст е отделен човек.

Когато разгадаеш смисъла на "Орфеос Бакхикос", смисъла на обърнатия кръст (котвата на Посейдон), ще се убедиш, че въпросната ти фраза не само е частично невярна, но и непълна. (Hint - Няма кръг - има Спирала - възходяща и низходяща. Посейдон/Нептун е отговорен за инкарнационната спирала при ХОРата, но не и за посоката на движение на спиралата.)

Земята/Терра <b>не е наша (на ХОРата) майка - тук сме само временно, а нашия дом е на съвсем друго място/време.</b>
Разминаваш се в понятията Терра и Логос/София - мъдростта.
:)
цитирай
2. tzarkarui - ХОРа - животни
25.04.2012 12:23
:) Две неща различава ХОРата от животните:
1.РАзУМ
2. Емпатия (т.нар. Съвест, от която пък произлиза Етиката.)

По твоя преценка - Колко от двукраките (имащи претенции да са ХОРа), които познаваш лично притежават тези две "нещица"?
цитирай
3. kikowsky - Аз лично още не съм ги развил напъ...
25.04.2012 12:32
Аз лично още не съм ги развил напълно. Така че не мога да ги позная и в другите. Мога само да гадая за процентите.
цитирай
4. kikowsky - Развитието има смисъл да е по спи...
25.04.2012 12:39
Развитието има смисъл да е по спирала, за да не минава постоянно през едни и същи неща.
Но смисълът на кръга е друг. Кръгът означава обем, област. Място, в кеото нещата се случват. Има се предвид нещо съвсем различно от развитието.
Прав си за кръга и спиралата, но не и в случая с рисунките от Магура.
цитирай
5. tzarkarui - ОК, Кръг=кълбо=гравитация
25.04.2012 16:16
Изобразения кръг е символ (на нещо си...:), и по-точно е овал - като яйце).
:) Ако се вгледаме в листото - е кръг, но ако видим и дървото - овал, а ако видим и цялата гора - баш си е спирала (за която Walter Russell и Шаубергер "бият тъпана" от толкова време).

Гравитацията е имплозивна сила, която се движи навътре и изстудява. Радиацията е експлозивна сила, която се движи навън и нагрява. Топлината ВИНАГИ търси студа. Ниските честоти са по-студени от високите честоти.

:)
цитирай
6. tzarkarui - http://www. youtube. com/watc...
25.04.2012 17:29
http://www.youtube.com/watch?v=OH7lrjixaNA
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588923
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930