Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2012 17:07 - Равнища на уплътняване.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2966 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 19.01.2017 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато писах постинга за математическите думи, нямах представа, че ще доведе до повече разбиране на пространството. Досега съм мислил предимно върху силите и върху структурата, но за съществуването на нещата е нужно да се строят (сътроят) сили, построения и пространства. Само тогава събитията се осъществяват.
Има място (в Северозападна България - место). То е първично, безпричинно и винаги присъстващо. Всяко нещо се нуждае от място, за да бъде. Но мястото е неоформено. В него не могат да се отличат посоките, нито положенията. То е като твърд диск на компютър, преди да бъде форматиран, оформен. Същото нещо е потребно да се направи и с мястото, за да се превърне то в пространство и да може да се използва за осъществяване.
Буквата О е мястото и по-точно - частта от мястото, в която се осъществяват събитията. За форматирането на мястото е нужен образец с ритмично поведение, който да го изпълни, да го превърне в твърд, в опора за градеж. Има букви в българската азбука, които се отнасят именно до това. Но е потребно да се помни, че зад буквите има много сложни замисли и начини на поведение, за които нашето съвременно съзнание е силно ограничено. Буквата е само далечен и блед образ на онова, което се крие зад нея, така както е нашата сянка не само за тялото ни, но и за личността, общественото ни положение и изобщо всичко за един човек.
Тези толкова важни букви са Й/ь, Л, М, Н, Р, Ю и Я. Не знам от сега дали това е действителният им ред, а и не е толкова просто това да се определи, но вероятно можем да се доверим на стотиците поколения, които са имали време да подредят правилно азбуката ни.
Постоянното звучене на буквата Л, М, Н или Р изпълва мястото с възможност то да се използва за строяване, като всяка буква се отнася до различно равнище на уплътняване.
Буквата Л се отнася до телесното (материалното) равнище. Когато замисълът, вложен в Т, се пресъздава от силата Е в степента на плътност Л, тогава събитията добиват материална форма. Когато се съсредоточавам върху Л като степен на уплътняване, имам добър и цялостен поглед върху физическото си тяло. Тук единството на света е най-стеснено и ключовата дума е ЛИЧЕН - за отделното.
Буквата М се отнася до по-фино равнище на уплътняване. Там, където е УМът. УМ значи въвеждане в плътността М, равнището М. Там са и Мислите. Ключовата дума е МОЙ, което е различно от личен по съвсем фин начин. Опитите ми да се съсредоточавам върху буквата М като степен на уплътняване довеждат да появата на бучене като от електрически трансформатор. Чел съм за него, че съпътства задълбочените медитативни състояния.
Още по-ниско равнище на уплътняване се описва от буквата Н. Ключовата дума е НАШ.
Буквата Р определя съвсем ниска степен на уплътняване, където съответствието на УМ е УР. Към това равнище се отнасят също РА и ХОР, като вероятно последното им значение е на богове. По-скоро са явления от рода на ума и разума, на чувствата и емоциите, но от много висша плътност. Ключовата дума е РОД, РОДОВ.
Й/ь, Ю и Я са също такива равнища, но до тях, вероятно, разумът не може да стигне - все едно тялото да опознае ума.
Като се има предвид, че З е двойно наслагване на С (което е обединяване), може да се допусне, че разумът е трансплътностно явление. Чрез него умът има възможност да достига до РА, както и РА да озарява ума. Употребата на УР не е достатъчно развита при хората, както всъщност и тази на УМа.

  й л м н р ю я
а ай ал ам ан ар аю ая
ъ ъй ъл ъм ън ър ъю ъя
о ой ол ом он ор ою оя
у уй ул ум ун ур ую уя
е ей ел ем ен ер ею ея
и ий ил им ин ир ию ия
 
Това са възможните части на думите, които показват, че нещото става реалност на съответното равнище на уплътняване. 
Без да претендирам за изчерпателност, само си размишлявам. Думи като покой, застой, запой, завой, повей, развой, побой, ратай показват пълното уплътняване на събитията. Това са съществителни, който не могат да се пипнат - те показват поведението на материалните обекти. Да си материалист се счита за ограничено, а съвсем ограничено е да се впрягаш за пвоедението на материята. Затова Й е най-плътното равнище - поведенческото.
Кал, тел, чувал, козел, петел, обител, пепел, кол, дол, сол, мазол, цървул са обекти на физическо равнище.
Дом, ум, наем, заем са съществителни, но те са умозрителни. 
Така може да се продължи. Това тълкуване може да не е напълно стройно, но съм сигурен, че е във вярната посока. До тук ги разглеждам само като наставки, а е вероятно те да имат подобно значение и като други части на думите. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
8



1. kikowsky - Възможно е затова някой от запов...
02.05.2012 17:17
Възможно е затова някой от заповедните форми да завършват на Й: знай, мечтай, желай, лягай, ставай, сядай. Защото се отнасят до поведението, а то е в Й-плътността на събитията.
цитирай
2. yotovava - Интересно ми е съчетанието на МН,
02.05.2012 17:17
две противоположни за мен като сила букви - едната позитивна, другата не.

тъмно - съмна - зимна - димна
цитирай
3. kikowsky - В тези примери наистина съчетан...
02.05.2012 17:21
В тези примери наистина съчетанието е МН, но в основните форми тъмен, съмва, зимен и димен не е такова. Предполагам, че трябва да се изхожда от основните.
Тогава умен ще е реализацията на ум в Н-плътността. Същото ще бъде и с тъмен, зимен и димен.
цитирай
4. yotovava - Случайни ми бяха мислите, просто хрумвания.
02.05.2012 17:25
Всъщност повечето корени съдържат в себе си двойкта МВ, но в един момент се обръщат на МН.
цитирай
5. kikowsky - Не е толкова просто, колкото съм го ...
02.05.2012 17:26
Не е толкова просто, колкото съм го представил. Нещата са много по-задълбочени и сигурно посоките на изграждане са много, а не в една линия. Но е нужно да се поставят 2-3 крайъгълни камъка, за да може в бъдеще да се направи по-пълно проучване.
Мисля, че езиковедите имат много работа, за която още не подозират :)
цитирай
6. kikowsky - Мислите ти не са случайни. Съвсем на ...
02.05.2012 17:31
Мислите ти не са случайни. Съвсем на място са. Но не мога да отговоря, защото все още не знам дълбоките смисли на буквите М и Н. Знам за С, У, О, Т и за още няколко.
Равнищата на осъществяване са само една страна на тези букви, а те имат и още значение.
Преди съм го подценявал, но е много интересно умението на поетите да гласят думите. Ако направят това си умение съзнателно, да го разбират в дълбочина, ще могат да ни дадат много.
Доколкото знам, прозата е възникнала много по-късно от стихотворението. Значи, в римуването има много сълбока истина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571825
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031