Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2020 22:01 - Плутон, която вече не е планета
Автор: barin Категория: История   
Прочетен: 8235 Коментари: 22 Гласове:
57

Последна промяна: 29.12.2020 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                      Планетите в Слънчевата система до 2006 г. бяха 9: Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Уран,  Нептун, Плутон. По-точно на 24 август 2006 г. астрономите приеха Плутон да не бъде вече планета. Така Слънчевата система остана да е с осем планети. Астрономите са раздвоени дали правилно премахнаха малката планета Плутон или не. Астролозите, които никога не са се разбирали с астрономите категорично са против изваждането на Плутон от списъка. Какво и колко знаем за Плутон? Астрономът Майк Браун заедно с колегата си от Технологичния институт в Калифорния Константин Батигин са лидери в търсенето на потенциално огромната планета далеч отвъд Плутон и Нептун, която те наричат „Планета 9“. Те подозират, че планетата съществува въз основа на гравитационни смущения, засягащи други обекти, които са наблюдавани „на ръба“ на Слънчевата система. Плутон беше изваден от списъка на планетите на Слънчевата система на конференцията на астронимите през 2006 г. в Прага. Директни наблюдения на кандидат за „Планета девет“ обаче все още не са докладвани. В продължение на няколко десетилетия Плутон остава в групата на планетите, като през този период се предполага, че той е планета с размер по-голям от този на Меркурий. Обаче, тъй като няма достатъчно данни за обекта, астрономичната общност не спира да задава въпроси.

            Сериозни съмнения за същността на Плутон се зараждат през 1978 г., когато е открит най-големият му спътник Харон. Размерите на Плутон се оказаха, че са много по-малки от предполагаемите. Чрез изследването му става ясно, че всъщност Плутон е много по-малък от Меркурий. Той се оказва дори по-малък от нашата Луна.
image
    
                       Плутон и неговият спътник Харон
           Плутон е  открита на 13 март 1930 г., когато се навършват 75 години от рождението на Пърсивал Лоуъл. Вестта е посрещната с огромен интерес по света, тъй като това е първото ново попълнение в Слънчевата система след откриването на Нептун 84 години по-рано. Нептун е отркит по подобен начин, вследствие наблюдаване на смущения в орбитата на предната планета Уран.

Основни данни за Плутон

Maса (кг)

1.29 x 1022

Диаметър (км)

2300

Плътност (кг/м3)

2030

Орбитална скорост (м/с)

1100

Средно разстояние от Слънцето

39.48 AU (5,906,376,200 км)

Ротационен период (дължина на деня в земни дни)

6.39 (ретроградна)

Революционен период (дължина на годината в земни години)

247.92

Наклон на оста (в градуси)

122.5

Орбитална инклинация (в градуси)

17.15

Орбитален ексцентритет

0.248

Средна температура (K)

37

Албедо (отражателна способност)

около 0.5

Атмосферен състав

Вероятно метан и азот

Материали на повърхността

Вероятно замръзнал метан

            Още данни и инфромация за Плутон: Всеки ден на Плутон трае 6.39 земни дни, всяка година 247.7 земни години. Плутон е 39 пъти по-далеч от Слънцето, в сравнение със Земята. Той е на дистанция от Слънцето от 4 447 000 000 км до 7 380 000 000 км. От повърхността на Плутон, Слънцето изглежда като малка точица в небето. От 1979 до 1999 г. Плутон е бил по-близо да Слънцето от Нептун. Това се дължи на силно разтегнатата орбита, по която Плутон обикаля около Слънцето. 
                  Плутон е много, много студен. Температурата му варира от - 238°С до -228°С, при средна стойност от -236°С. Наклонът на оста на Плутон е 17.15°. Това е много по-голяма инклинация от която и да е от останалите осем планети. Плутон има една голяма луна- Харон, две по-малки луни- Никс и Хидра (открити през 2005 г.) и П4 (открита през 2011 г.). Въпреки, че Харон е малък, с диаметър от около 1 172 км, той е на половината от размера на Плутон. Харон обикаля около Плутон на средно разстояние от около 19 640 км. Вероятно е покрит със замръзнала вода, като няма атмосфера. Той е в синхронна орбита около Плутон. Открит е от Джим Кристи през 1978 г. Харон носи името на митологичния демон, който провожда мъртвите по река Стикс до царството на Хадес.              Двете малки луни, Никс и Хидра, са от 45 до 160 км в диаметър, и обикалят на около 44 000 км от Плутон. Другата луна П4, е открита от телоскопа “Хъбъл” през 2011 г. Според думите на астрономи, с които съм разговарял само Харон е истински спътник на Плутон. Останалите са късове, привлечени от атмосферното притегляне на планетата. По подобен начин астролозите обясняват нещата с Мировата катастрофа- големия взрив. След него възниква живота и се оформя Слънчевата система. Плутон далеч не е единственото космическо тяло в покрайнините на нашата система. Планетата е разположена в началото на Кайперовия пояс – регион на ръба на Слънчевата система, който се простира отвъд атмосферата на газовия гигант
 Нептун. Той е подобен на астероиден пояс, но е много по-голям от този между Марс и Сатурн, като има ширина от около 3 млрд. километра.
Слънцето на Плутон изгрява от запад и залязва на изток. Това се дължи на ретроградната ротация на планетата. Такива са само Венера, Уран и Плутон. image
 
                   От схемата се вижда колко е голям Плутон. 
       Анимационният герой на Disney – кучето Плуто, е създаден в същата година, когато е открит Плутон. Заради истерията по откритието, Уолт Дисни решава да нарече анимационния герой на небесното тяло. Слънцето на Плутон изгрява от запад и залязва на изток. Това се дължи на ретроградната ротация на планетата. Такива са само Венера, Уран и Плутон. Затова казваме, че тези планети се въртят обратно. Според теориите на някои по-ектравагантни астрономи колкото по-сплесната и неправилна е формата на планетата, толкова повече е пострадала от Мировата катастрофа. При тази катастофа според тях се е разрушила една планета, наречена Фаетон. Тя е била най-красивата и се е намирала между Марс и Юпитер. Астролозите обаче прекаляват, като обясняват явления и събития, които са станали с резултата от катастрофата. Според тях Черна дупка, която наричат"Черно Слънце" се е приближило до Слънчевата система, Слънцето не е успяло да противодейства и е атакувала планетата Фаетон. Едно от обясненията за Бермудския триъгълник е с наличието на къс от разрушената планета под водата. Аз имамм по-убедителни обяснения какво и защо се случва в Бермудския триъгълник:
Блогът на barin :: Бермудският триъгълник
                Все пак извадиха Плутон от Слънчевата система, като твърдят, че е "планета-джудже". А дали е така? В песента Васил Найденов пее"Кой, кой ще м и каже?....." Може би са били прави астрономите, макар че Плутон, както и останалите планети са се знаели в древността. Тук идва една загадка, как през XVIII, в откриват Уран, през следдващия век Нептун и преди 90 години Плутон. В хороскопите при разчетите трите небесни тела са влизали в сметките със своето влияние. 
Блогът на barin :: хороскопите
                 Како представлява планетата?

            На 26 август 2006 г. на конференция на МАС, Плутон е дисквалифициран от клуба на планетите. Астрономичната общност гласува ново определение за планета и стига до следните три критерия:

1) Планета е тяло, което е в орбита около Слънцето (или друга звезда).
2) Планета е достатъчно голямо тяло, че гравитацията му да го оформи в сферична форма.
3) Планета е тяло, което не е спътник на друга планета, и което  до голяма степен е разчистило пътя си от други тела.
              Плутон  отговаря на първите две условие, за да се нарече планета, но третото се оказва неприложимо. Точно затова Плутон вече не е планета. 
   
image
 
                И така, когато Браун и екипът му откриват Ерис през 2005 г. и разкриват, че тя е по-голяма от Плутон, става ясно, че нещата не могат да продължат по този начин. Това става причина да се разисква отново статута на Плутон. Масата на Плутон е около 0.24 % от земната, а диаметърът му е едва 2370 км. Той е по-малък и по-лек от седем спътници на други планети: Ганимед, Титан, Калисто, Йо, Луната, Европа и Тритон. Плутон е покрит с около 98 % азотен лед с примеси метан и въглероден оксид. Едно денонощие се равнява на 6 земни дни, 9 часа и 17 минути – за толкова време той прави пълна обиколка около оста си. По-бавна от Плутон е единствено Венера. Плутон и неговият близък спътник Харон изглеждат като двойна планета.  В средата на XX век е установено, че блясъкът на Плутон се променя с период 6,4 дни. През 1978 г. американският астроном Кристи обръща внимание, че фотографският образ на планетата е удължен и голямата ос на образа се върти със същия период. След време се изяснява, че това удължаване на образа се дължи на спътник, разположен много близо до планетата.

 
Планета Символ Римско божество Гръцко божество Зодиакален знак Значение
Слънце Sol (Слънце) Apollo (Аполо) Ἥλιος (Хелиос) Ἀπόλλων (Аполо) ♌ Лъв Слънчево въплащение / Хелиос означава „слънце“
Луна ? Луна Дияна Σελήνη (Селена) Ἄρτεμις (Артемида) ♋ Рак Лунно въплащение / Богиня на лова / Селена значи ‘луна’
Меркурий Меркурий ʽἙρμῆς (Хермес) ♊ Близнаци / ♍ Дева Богът на съобщенията
Венера Венера Ἀφροδίτη (Афродита) ♉ Телец / ♎ Везни Богиня на секса и любовта
Марс Марс Ἀρης (Арес) ♈ Овен Бог на войната и кръвопролитието
Юпитер Юпитер Ζεύς (Зевс) ♐ Стрелец Лидер на олимпийските богове, Юпитер означава ‘Небесен баща’
Сатурн Сатурн Κρόνος (Кронос) ♑ Козирог Бог на времето, лидер на титаните
Уран Уран Ουρανός (Уран) ♒ Водолей Въплащение на небето
Нептун Нептун Ποσειδῶν (Посейдон) ♓ Риби Бог на моретата
Плутон Плутон Ἅδης (Хадес) ♏ Скорпион Бог на подземния свят и смъртта
              "Плутон управляващата планета на Скорпион. В римската митология Плутон е богът на подземния свят и на богатството. 248 години са нужни на Нептун, за да направи пълен кръг на зодиака, но движението му е силно променливо, прекарва между 15 и 26 години във всеки знак. Най-често използваната дума за Плутон е „трансформация“. Тя е свързана с властта, както и с необходимостта да си сътрудничи и да споделя с други. Планетата Плутон управлява големия бизнес и богатство, минното дело, хирургия и детективска работа, както и всяко начинание, което включва ровене под повърхността, за да излезе истината наяве. В медицината Плутон се свързва с регенеративни сили в организма, свързани с образуването на клетките и репродуктивната система. Съвременните астролози считат, че Плутон е основният владетелят на осми дом." 
            "Плутон – ядрените реакции в клетката, клетъчен метаболизъм, доброкачествените и злокачествените клетъчни изменения, генетичната наследственост, половите органи и възпроизводство, чудодейни способности за изцеление."
Плутон не е единствената планета-джудже. В пояса на Кайпер има още две официално признати тела за планети-джуджета- Хаумея и Макемаке. 
               Плутон вече не е планета, а дали са решили правилно астрономите правилно- бъдещето ще покаже. Космосът е необятен и винаги има какво ново да се изследва и добие непозната информация. 

 
                       



Гласувай:
57



1. blagovesteliseev - Плутон не е планета, защото планетите трябва да са 8
19.12.2020 22:55
Векове наред, поради недостатъчно знание, Плутон се е броила за планета. Днес истината излезе наяве. Според Библията Слънчевата система се състои от Земята и още 7 планети, нейни дружки. Земята е най-важната.
цитирай
2. barin - Здравей, Благо. Може би са постъ...
20.12.2020 06:23
Здравей, Благо. Може би са постъпили правилно астрономите. За Плутон информацията е малко, поради отдалечеността.
Поздрави!
цитирай
3. blagovesteliseev - Така е, аз не казвам нищо лошо
20.12.2020 13:57
Това са имали като информация през вековете това е било известно.Сега обаче всичко си идва на мястото.
В книгата Естир е описана царица Естир - символизираща нашата планета със седемте й дружки.
Естир 2:9 BG1940
И момичето му се хареса и придоби неговото благоволение; и той побърза да й даде от царската къща нещата потребни за приглаждането й, както и нейния дял, също и седемте момичета, които подобаваше да й се дадат; и премести нея и момичетата й в най-доброто помещение на женската къща.
barin написа:
Здравей, Благо. Може би са постъпили правилно астрономите. За Плутон информацията е малко, поради отдалечеността.
Поздрави!

цитирай
4. vled - Планетарните системи и универсалният космически код
20.12.2020 15:03
От какво е изградена Вселената – този въпрос винаги е вълнувал хората. Дълго време се е вярвало, че основната градивна част на материята е атомът, който е неделим, каквото е и значението на тази дума (от гръцки). През 1897 г. английският физик Джоузеф Джон Томпсън открива съществуването на електроните и стига до извода, че те са съставна част на всички атоми. Така той отхвърля представата, че атомите са крайната, неделима частица на материята.
През 1909 г. новозеландецът Ърнест Ръдърфорд и неговите студенти Ханс Гайгер и Ърнест Марсдън откриват експериментално атомното ядро, с което окончателно се потвърждава виждането, че атомът е съставен от още по-малки от него частици, наречени по-късно елементарни частици.
Последвалите проучвания намират, че атомът е съставен от ядро и облак от частици, които се въртят в орбита около ядрото. Учените откриват, че атомното ядро е съставено от положително заредени частици, наричани протони, и подобни по размер частици без електрически заряд - неутрони. Малките частици, които се въртят с голяма скорост около ядрото и са отрицателно заредени, нарекли електрони.
Ърнест Ръдърфорд забелязал, че тази структура много прилича на Слънчевата система - голямо централно ядро, около което като по орбити обикалят „планети“ (електрони). В науката това е наречено планетарен модел на Ръдърфорд.
Както знаем, Слънчевата система е съставена от 1 звезда (каквато е Слънцето) и 9 планети и това се нарича планетарна система. Знаем още, че деветте планети на Слънчевата система са разположени около Слънцето така, че като се започне от най-малката - Меркурий, всяка следваща планета е по-голяма от предишната, докато стигнем до Юпитер – най-голямата планета. Ако вземем за център на този планетарен ред Юпитер, планетите след него са подредени пак по големина, но в низходящ ред до последната и най-малката Плутон, което в математиката се нарича растяща и намаляваща прогресия.
цитирай
5. vled - Другото интересно е,
20.12.2020 15:04
че в същия ред, но вече в геометрична прогресия (с константа 3) расте, а след Юпитер намалява масата на всяка планета.
Или ако приемем масата на най-малката планета Меркурий за 1 – единица, ще се получи следното:
Меркурий - маса 1
Венера - маса 3
Земя - маса 9
Марс - маса 27
Юпитер - маса 81
Сатурн - маса 27
Уран - маса 9
Нептун - маса 3
Плутон - маса 1

Трябва да разграничаваме маса от обем. Знае се, че Венера и Марс са големи приблизително колкото Земята. Земята обаче е доста по-плътна като материя от Венера, както и Марс е с много по-плътна структура от Земята независимо от малкия си обем.
Тази растяща и намаляваща прогресия в подреждането на планетите е продиктувана от необходимостта да има още един балансиращ гравитационен център, какъвто е Юпитер с голямата си маса. По този начин се стабилизират и поддържат орбитите на близките до Слънцето планети от още един гравитационен център, който ги привлича в посока, противоположна на Слънцето. Същото важи и за планетите след Юпитер, но с обратна сила. Тъй като техните орбити са много по-отдалечени от Слънцето, тази планета с голямата си маса създава допълнителна гравитационна сила, която поддържа орбитите на тези планети в стабилност, иначе биха отлетели в пространството.
Всички планети се въртят правилно, надясно – т.е. по посока на часовниковата стрелка. Това зависи обаче от гледната точка в центъра, а тя в случая е Слънцето. Ако гледаме откъм Земята, нещата може да изглеждат различно.
Структурата на атома е абсолютно повторение на планетарната система - ядро, независимо от колко протони и неутрони е съставено, и около него в орбита винаги кръжат точно 9 електрона.
Ни повече, ни по-малко!
По същия начин са подредени електроните и по големина – в растяща и намаляваща геометрична прогресия (1-3-9-27-81-27-9-3-1).
цитирай
6. vled - Има и разлики
20.12.2020 15:06
орбитите на планетите са елипсовидни, а тези на електроните са идеален кръг. Затова и всички атоми имат форма на идеална сфера, разликата между тях е само в това, че едни са по-малки, а други по-големи.

Както се вижда, въпреки известни разлики планетарната система се повтаря почти напълно и в атома. И в двата случая имаме 1 център (звезда или ядро), около който обикалят в орбита 9 тела (планети или електрони), разположени по идентичен начин и като разстояние помежду им, и като маса. И със сигурност можем да наречем това Универсален космически код, по който е създадена Вселената, а в цифрово изражение този код изглежда 1 + 9 = 10 – това пък е Универсалното космическо число.
То важи и за много други неща…

Ето едно съвсем скорошно потвърждение на казаното по-горе:
Ново изследване на астронома Мико Туоми от университета в Хертфордшир показва, че звездата HD 10180 може да има такъв брой планети, колкото са и около Слънцето.През 2010 г. е установено, че около тази звезда се въртят седем планети, но с помощта на спектрографа HARPS са открити още две планети. Така се оказало, че около намиращата се на 130 светлинни години от нас звезда HD 10180 има девет планети.

цитирай
7. barin - Здравей, vled. Има разлика между ...
20.12.2020 15:34
Здравей, vled. Има разлика между маса и обем, която се изразява в характеристиките на планетите. Така стоят нещата с планетите. Представяш интересна растяща и намаляваща прогресия. Аз съм чел и друга зависимост- между разстоянията между планетите, но не си спомням точната формула. С нея доказваха, че между Юпитер и Марс трябва да има планета. Благодаря за смислените коментари.
Поздрави!
цитирай
8. barin - До Коледа, а може би и до Нова година ...
20.12.2020 15:35
До Коледа, а може би и до Нова година няма да пускам нова тема. Затова тук под формата на обикновен коментар искам да поздравя всички, които редовно четат темите от моя блог с настъпващите празници. Бъдете здрави в тази епидемологична обстановка и щастливи. Късметът по-често да ви спохожда.
цитирай
9. catforlife - Изключително ми беше интересно да ...
20.12.2020 16:28
Изключително ми беше интересно да прочета!
Благодаря!
Пожелавам на теб и близките ти Весели празници!
Бъдете здрави!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Поздравления за постинга ,Адаш
20.12.2020 20:32
Към Влед:
Земята и Венера имат приблизително еднакъв обем Хайде, да речем , че плътносттта на Земята е по- голяма!? Но Марс има доста по-малък обем от Земята, а да има три пъти по- голяма маса?
Струва ми се ,че има грешка тук?
Хубава вечер!
цитирай
11. blagovesteliseev - Истината е над науката
21.12.2020 09:25
Ако говорим по същество за бележката на блогъра "добродан", че Барин пишел за наука, а аз съм писал за благовестието да кажа: в конкретния случай науката е на ниско стъпало спряво вярата. Векове наред са трябвали на науката за да стигне до това, което е написано в Библията, а именно че планетите са 8, със земята.
цитирай
12. rosiela - БАРИН,
21.12.2020 09:49
БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ И ТИ. ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА. ЧАКАМ НОВИТЕ И ИНТЕРЕСНИ ТЕМИ ДОГОДИНА, ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВ!
цитирай
13. dobrodan - Барин, извинявай, ще изтрия обръщенията си към тоя...или тая......
21.12.2020 21:33
Балгодаря ти за незаслуженото търпение...
цитирай
14. barin - Приемам извиненията от Добродан и ...
22.12.2020 03:18
Приемам извиненията от Добродан и Благовест. Малко късно видях коментарите. Весели празници на вас и другите коментирали (Диди, Иван, Влед и Роси).
цитирай
15. tikoev - Интересно! Интересното е, че при ...
27.12.2020 22:10
Интересно! Интересното е, че при наличието на що-годе съвременни астрономически уреди през последните години този факт всъщност е бил незабелязан! Поздрави за поста, barin!
цитирай
16. barin - Късно са се усетили астрономите, ...
28.12.2020 06:51
Късно са се усетили астрономите, Тишо. Затова има спорове дали са били прави. Изглежда и тук бъдещето ще покаже.
Поздрави!
цитирай
17. batogo - !!!:))) Благодаря ти за тази ценна информация, Ванка!
29.12.2020 07:48
Благодарение на теб често попълвам някои пропуски в познанията си, което е много ценно за мен!
Пожелавам ти здрава, весела, успешна, творческа да бъде за теб и семейството ти Новата 2021 година, приятелю!
Наздраве!
цитирай
18. barin - Весели празници, Оги. По-добре по ...
29.12.2020 07:59
Весели празници, Оги. По-добре по това време на годината да се пише за такива неща или да се публикуват картички с пожелания. Политическтеи спорове между русофили и русофоби няма да свършат, може да изчакат да отминат празниците.
Весела и успешна година, и здраве, Оги!.
цитирай
19. fun1001 - . . . освен +++++, виждам тук и..
31.12.2020 12:38
...освен +++++, виждам тук и..редовните мазни четкаджиики, които обикалят..като гладни..
ноо, най опасни са сектантски..логореи!
нерде Естир, нерде Плутон, и нерде Фабриката за дебилизъм..
Уот Дисни...амии,нее не ви разбирам...
....а, преписа на Уикито, направо стана Блогова катастрофа!!

..здраве, и обич, ти пожелавам ,иване, и за Н Година..
Нека мир, и берекет, да има...
цитирай
20. barin - Благодаря, Юлия. Такова сътворих ...
31.12.2020 12:45
Благодаря, Юлия. Такова сътворих за Плутон и нарочно оставих възможност за размисъл, като не изказах категорично мнение. Уплт Дисни и песента на В. Найденов ги добавих за разведряване на обстановката. Пожелавам ти Весела и ползотворна Нова година ти желая!
цитирай
21. blagovesteliseev - Ето къде в Библията пише, че Естир - земята и планетите са седем
09.01.2021 18:02
книгата Естир е описана царица Естир - символизираща нашата планета със седемте й дружки.
Естир 2:9 BG1940
И момичето му се хареса и придоби неговото благоволение; и той побърза да й даде от царската къща нещата потребни за приглаждането й, както и нейния дял, също и седемте момичета, които подобаваше да й се дадат; и премести нея и момичетата й в най-доброто помещение на женската къща.
Всеки християнин го знае.
http://slovosvetlina/?p=27421
Ето повече от Късния дъжд, за който древните пророци пророкуват.

fun1001 написа:
...освен +++++, виждам тук и..редовните мазни четкаджиики, които обикалят..като гладни..
ноо, най опасни са сектантски..логореи!
нерде Естир, нерде Плутон, и нерде Фабриката за дебилизъм..
Уот Дисни...амии,нее не ви разбирам...
....а, преписа на Уикито, направо стана Блогова катастрофа!!

..здраве, и обич, ти пожелавам ,иване, и за Н Година..
Нека мир, и берекет, да има...

цитирай
22. zaw12929 - СЛЪНЧЕВАТА НИ СИСТЕМА ДОПРЕДИ 3 ...
14.01.2021 21:12
СЛЪНЧЕВАТА НИ СИСТЕМА ДОПРЕДИ 3 ВЕКА Е ИМАЛА ЗА ЦЕНТЪР ЗЕМЯТА И В КРАЙНА СМЕТКА СЕ ИЗЯСНЯВА МЯСТОТО НА ВСЯКА ПЛАНЕТА, КАТО ПЛАНЕТА
ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ИЗЯСНИ И СПЕЦИАЛНАТА , РАЗЛИЧНА ОТ ДРУГИТЕ ПЛАНЕТИ НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА З Е М Я И ЗАЩО?!

ЗАЩОТО ЗЕМЯТА ЕДИНСТВЕНА ИМА ЖИВА ПРИРОДА: РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ И ХОРА, КОИТО СЕ СЪЗДАВАТ, РАЗВИВАТ, ДАВАТ ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО СЪЗДАВА ЦИВИЛИЗАЦИИ
ТАЙНАТА НА ЗЕМНАТА ПРИРОДА СЕ ДЪЛЖИ НА ВОДАТА, КОЯТО ЕДИНСТВЕНА Е ЧАСТ ОТ СТРОЕЖА НА ЖИВАТА ПРИРОДА , ПО НАЧИН, ДА ГИ РЕГУЛИРА, ДА ДАВА НАЧАЛОТО НА РАЗВИТИЕТ, РАСТЕЖА .. БЕЗ ВОДА НЯМА ЖИВОТ. АКО ЧОВЕК НЕ КОНСУМИРА 7-8 ДНИ ВОДА ЗАГИВА. АКО НЕ КОНСУМИРА ДОСТАТЪЧНО ВОДА ДЕЦАТА НЕ МОГАТ ДА РАЗВИЯТ УМ, РАЗУМ, ВЪЗРАСТНИТЕ , КАТО НЕ ПИЯТ КОЛКОТО И КОГАТО ТРЯБВА СПОРЕД ( ПРИРОДНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ТЯЛОТО) СЕ ТРУПАТ ВРЕДИ, КОИТО СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БОЛКИ И БОЛЕСТИ.
ИЗЛЕТЯХНЕ ЧОВЕЦИТЕ В КОСМОСА, НО НЕ ПИЕМ НУЖНОТО КОЛИЧЕСТВО ВОДА НА ТЯЛОТО НИ В МОМЕНТИТЕ , ЗА ПРАВИЛНО ПРОТИЧАНЕ НА ПРИРОДНИТЕ ПРОЦЕСИ. СМЯТАМЕ ВОДАТА, ВТОРОТО ПО ВАЖНОСТ ВЕЩЕСВО
, КОЕТО КОНСУМИРАМЕ ЗА МАЛОВАЖНО
пРЕЗ 1979 Г ЕДИН УЧЕН ОПРЕДЕЛИ ФОРМУЛАТА НА ВОДАТА ЗА ДА ЖИВЕЕМ БЕЗ БОЛКИ И БОЛЕСТИ
КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ДА МЕ ПИТА НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3646056
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67334
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031