Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 16:22 - Зависимости в разположението на рисунките по стените на залата
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4032 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 19.01.2017 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Като бях оня ден при рисунките от Магура, Божанка Гатева забеляза повторението на фрагмент на две срещуположни стени. Понеже вече бях наблюдавал такова разположение за друг фрагмент, зацепих, че това не е единствен случай и може би съществува такава закономерност, т.е. да е направено съвсем нарочно.
Проучих въпроса допълнително и се откриха пет такива случая, засега.
Ето как изглежда самата Слънчева зала:

image

Формата й не е правилна, а рисунките са разположени по стените около големия черен кръг. Затова моята схема представя ситуацията идеализирано, от което произтичат няколко изкривявания на взаимното разположение и на моята схема изглежда, че има някакво разместване на лъчите, оформяни от две повтарящи се рисунки на срещуположни стени, но в действителност въпросните повторения за на срещуположните стени спрямо центъра на залата.
Моята схема за онагледяване:
image
Ето какви рисунки са разположени една срещу друга:

1. 

image


Вижда се, че дясната съдържа лявата в себе си, т.е. лявата е градивна част на дясната.   2.

image


Тук рисунката от дясната страна произхожда от Слънцето – тя е нейното ядро заедно с един от лъчите.   3.
image


Тук рисунката в дясната страна е стилизиран образ на трите аспекта на Богинята-Майка ето така:

image


4.

image

Тук двете рисунки са построени на една и съща основа.   5.
image


Тези две рисунки съдържат обща част – символът Т, върху който има „гребен“.   Тези пет примера говорят за наличие на сложна организация на рисунките и за наличието на първоначален план на тяхното създаване. Планът е проектиран далеч преди самото рисуване и с отчитане на особеностите на залата и галерията, така че разказът да бъде идеално разположен. Сега не се сещам за езотеричния смисъл на това разположение, но някой ден ще стане ясно.   Какви равнища на организацията има сред рисунките:   - елементи; - рисунките са построени от отделни елементи, т.е. имаме организация на елементите; - около отделните рисунки често има елементи, които са в геометрически зависимости с тях; - отделните елементи често са пояснения на рисунките; - малки групи от рисунките – показват отношенията между рисунките; - големи групи от рисунки (сцени) – показват отношенията между рисунките и дават много допълнителна информация относно събития, принципи, явления; - разположение на части от сцени над и под гънки, с което се подчертава разделението на сцените на смислови части; - разположение на подобни рисунки на срещуположни стени; - всички рисунки в тяхната съвкупност описват цялостен процес на посвещение, който има начало и край и се извършва в посока от дясно на ляво – обратно на нашата настояща посока на писане и четене; - навлизането навътре по коридора представлява процес по подготовка на адепта със силно застъпване на развитието на неговото сексуално съзнание; - рисунките и сцените от коридора са по-ежедневни, а рисунките в Слънчевата зала са много по-абстрактни и предават информация на принципи и закони на Битието.
 
Говорим за високо равнище на организация на рисунките от Магура, което е планирано далеч преди самото рисуване.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
3



1. inf0rmant - http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/07/07/lesna-proverka-za-pylniiat-ili-kratyk-chlen-v-bylgarskiiat-e.1462992
08.07.2016 11:30
Извинявай колега, не е по темата, но мисля, че си заслужава.
А и да те питам какво би казал по това, което казах в коментар номер 30?
Сорка още веднъж, брат. :)
Всъщност обръщам внимание на всеки, който прочете това и в чужд блог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581904
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930