Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2016 23:06 - Магурският проблем с тройното Слънце
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2755 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето го Слънчево-Лунно-Земният календар от Магура:

image
Фигура 1. Слънчево-Лунно-Земният календар от Магура.

В Магура една рисунка никога не е само едно нещо, а съдържа много пластове и аспекти на информацията в зависимост от това, в какъв контекст се чете. Например, показаното тук Слънце е и Богът-Баща, а показаната около него планета Земя е също и стилизиран символ на Богинята-Майка. Така че, плановете на прочита са много, но в този случай искам да говоря за Слънцето като за слънце. Когато ходя с различни хора при рисунките, забелязвам различни неща, които преди това съм пропускал. Причината е, че всеки човек има склонност и готовност да забележи едно или друго и да си го помисли. Улавям мислите му или даже често той или тя ги споделят и тогава намирам нови неща сред гледаните хиляди пъти рисунки. Например, Ангелина Гуцова ми помогна с разчитането на сцената на човешкото прераждане и създаването на царете, Михаил Ненов - с прочита на зиг-загите като път и изобщо с разбирането, че рисунките представят цялостен процес на посвещение, при посещението ми заедно с Иван Кръстев прочетох числото 365, а пък днес посещението ми с Божанка Гатева ми отвори очите за още 3-4 неща, едно от които описвам в тази статия. Става дума за една особеност на календара, която съм виждал много пъти, ама чак днес осмислих в известна степен. По принцип в календара имаме Слънцето в средата на композицията, а около него четирите особени положения на Земята - пролетно и есенно равноденствие и лятно и зимно слънцестоене:
image


Фигура 2. Четирите особени положения на Земята около Слънцето.


Като премахнем подробностите от календара, ще оставим само едно ядро, което сега е интересно:



image

Фигура 3. Тройното Слънце.

Ядрото на Слънцето, изобразено в Магура, е една елипса с две точки в него, които приличат на очи. Обаче съседният символ в ляво съдържа част, която също е елипса и то със същите пропорции. Съседният символ в дясно пак е елипса, пак със същите пропорции и даже в него има две чертички там, където са “очите” с разликата, че между тях има вертикална черта. За да съм докрай сигурен, на място измерих размерите и на трите елипси и те са еднакви. Никакво място за съмнение, щом един символ се повтаря, всичките му повторения значат едно и също, а щом и размерите му се еднакви при всички повторения, това вече е 200% сигурност, че всичките му повторения наистина са едно и също. Самото рисуване на елипса е трудна работа, а рисуването на три еднакви елипси пък е съвсем трудно, затова полагането на специални усилия за тази работа значи стремеж да се предаде недвусмислена информация дори на поколения от далечното бъдеще, които може да искат и да измерят, за да са сигурни, че са разбрали правилно. А е твърде нужно да си сигурен, че си разбрал правилно в този случай, защото става дума за едно и също, което има три алтернативни състояния, а именно нашето Слънце! Човече, Слънцето ни е тройно! Виждате, че всяка от тези три елипси е като модул, който може да се постави вътре в Слънцето и да бъде неговото ядро.Затова и са нарисувани на една линия, за да се покаже не само, че са едно и също, но и че са алтернативни, а може би и едновременни.  Може би това не са три последователни състояния на Слънцето, може пък да са три едновременно съществуващи проявления на Слънцето? Кой да знае? За да е на n-та степен сигурно, че изводите са направени вярно, ето още едно потвърждение:
image
Фигура 4. Рисунки, които се образуват от ядрото на Слънцето и неговите лъчи.

От ядрото на Слънцето и неговите лъчи произлизат определен ред от символи, които значат енергия или дух. От тях пък произлизат съответен ред човешки символи, които са уплътнение на съответния дух и затова носят неговите белези - двете точки. Но тук не се даваше достатъчен отговор на въпроса, от къде тогава произлизат останалите символи на духа и останалите човешки фигури, които нямат точки или при които има чертичка горе или долу между точките:

image

Фигура 5. Други рисунки, които пак трябва да се образуват от ядрото на Слънцето и неговите лъчи, но нямат двете точки.

image
Фигура 6. Други рисунки, които пак трябва да се образуват от ядрото на Слънцето и неговите лъчи, но нямат двете точки

image


Фигура 7. Други рисунки, които пак трябва да се образуват от ядрото на Слънцето и неговите лъчи, но нямат двете точки.  
image
Фигура 8. Други рисунки, които пак трябва да се образуват от ядрото на Слънцето и неговите лъчи, но нямат двете точки.

Обаче вече нещата са ясни - Слънцето тройно (каквото и да значи това) и затова има и различни видове съдържание на горната част на рисунките. Страхотно!


image


Фигура 9. Рисунки от тип 2, които се образуват от лявото проявление на Слънцето.



image

Фигура 10. Рисунки от тип 3, които се образуват от дясното проявление на Слънцето.

Удивен съм - на деветата година от проучването Магура все още ме втрещява. Разбирате ли, намериха се родоначалниците всички типове съдържание на горната част на рисунките и тези родоначалници се оказаха проявленията на Тройното Слънце. С това се случи и нещо, от същата висота на великолепие: 


image


Фигура 11. Трите аспекта на триединната Богиня-Майка.

Докато за Богинята-Майка отдавна беше ясно, че е триединна и има три проявления, то такива данни липсваха за Бога-Слънце(Бога-Баща), което го правеше някак осакатен, защото един действителен бог от второ равнище трябва да е триединен по езотерични причини, които няма да разисквам тук, защото са доста обстойни. Вече Богът-Слънце е триединен:
image
Фигура 12. Трите проявление на Тройното Слънце (Богът-Слънце/Богът-Баща).

Но дали Тройното Слънце има и някакво физическо проявление, например три слънца там в центъра на Слънчевата система или има някакво редуване на състоянията на Слънцето, не знам. Странно ми е на този етап, че лявото проявление на Тройното Слънце участва и в сцената на човешката история:
image

Фигура 13. Участие на левия аспект на Тройното Слънце в събитията от сцената на човешката история.

Мерих го - няма грешка, същото е по размер и по форма и без съмнение значи левия аспект на Тройното Слънцето. Но каква работа има то в сцената, в която се описват най-важните моменти от историята на човека, още не знам.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587356
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930