Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 16:07 - Елементи на въплъщението, техния прочит и техния взаимен прочит
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2575 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.01.2017 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ясно е, че четенето започва с познаването на буквите. В Магура няма букви, но има елементи, от които са изградени рисунките, което създава един процес, наподобяващ четенето на книга.
Разликите са в това, че рисунките не са в линеен ред и тряба да се добива знание от една рисунка, за да се пренесе към друга рисунка, която пък дава разбиране за трета и т.н., който процес е много бавен, докато започне и се развие в достатъчна степен. След това само за няколко дни можем да прочетем всичко на едно доста добро равнище на задълбочаване и разбиране. Действително, голямата трудност на прочита е неговото правилно започване. Първо трябваше да се изясни смисълът на елементите, което е трудно, защото елементите са елементарни, както може да се досетим. Елементарните неща са най-трудни за четене, то е като да прочетем отделна буква и разберем смисъла й - трудна работа, защото той е архетипен и фундаментален и затова са нужни много и много думи да се изкаже дори само един елемент. И, понеже елементите са фундаментални, техният смисъл е един-единствен, обаче представлява нещо като грозд от взаимосвързани и с еднакво значение прочити, които обаче нюансират според гледната точка, а и в зависимост от отношенията си с други елементи. Най-лесно с елементите работи усетът, защото той е е тяхното равнище на фундаменталност.
Та така, ето една типична женска магурска фигура:

image  Крайна фаза на развитието на образа в Магура е човекоподобната фигура на маг от женски тип. Женската фигура е по принцип същата като мъжката, но е по-сложна с това, че има допълнителен елемент - колана през кръста.
Една такава фигура (също и мъжката, но женската е по-подходяща, защото съдържа всичко заради колана) е видимо и действително една фигура. Тя се явява като едно неразделно цяло, но всъщност е съставна. Тя, разбира се, няма да се разпадне, ако я разклатим, защото нейните съставни елементи са интегрирани в една цялост.
На изображението отгоре са представени съставните елементи и тяхното отношение към човекоподобната фигура.
В основата на всичко е духът (силата, която е представена в жълто). Това е нещото, което се материализира до формата на човешка фигура. Всяка човешка фигура от Магура е материализация на едно състояние на духа и затова хората имат различен темперамент, затова и всички човекоподобни фигури са различни така, както са различни фундаменталните състояния на духа, които се материализират. От 108 фундаментални състояния на духа само 54 се уплътняват до хора - така пише в пещерата, като има 27 мъжки и 27 женски реализации.
Съзнанието е показано в бледо син цвят. Ръдете на фигурата символизират съзнанието, а ръцете заедно с "гръбначния стълб" - силата или духа. Кръговете, елипсите и отворените дъги значат множество, като има различни типове множества - отворени и затворени. Съзнанието действително е множество - от компоненти от Н-действителността, където са трайно установените отношения. В Магура има следните видове съзнания:
image

Неутралното съзнание не се стреми към промяна на света или на себе си. Това е съзнание на наблюдател или на светец - въплъщение на архетип, т.е. на фундаментален принцип. 
Неутралното съзнание може да е отворено или затворено. 
Следват съзнания, които са насочени към външна същност, например божество, друг човек, група от хора и т.н. Тези съзнания са характерни за висши магове, които осъществяват божествени повели, характерни са още за герои, медиуми и други подобни.
Следва съзнание, което е насочено към себе си. Вероятно е това съзнание да се намира у хора с комплекси, които са възприемчиви за света, но сравняват себе си с всичко, все едно светът е създаден, за да бъде техен измерител.
Накрая са стремящите се съзнания с формата на сърце. Останалите съзнания не се стремят. Стремящите се съзнания са три вида. Стремящото се към осъществяване на принцип - това е съзнанието на човека с романтична представа за любовта, на човека, търсещ световна справедливост и т.н. Съзнанието, което се стреми към собствено благоденствие, е добре известно на всички ни, защото предимно сме такива. Човек с такова съзнание се стреми да подреди своя живот. Съзнанието, което се стреми към получаване на придобивки е характерно за протиститутки, лъжци, крадци, мошеници и т.н.
Духът, който се стреми към заемане на форма е духът, който се стреми да се принизи. Това е потенциалът, който незименно се осъществява в конкретни проявления.
Духът, който е заключен в конкретни проявления, се стреми да изгради все по-висш ред чрез материята, така че да се издигне до степен на съзнание и да се освободи.
Коланът е отличителна особеност на женските фигури. Хоризонталната черта значи начин, логика на нещата, построение. Така коланът е свързан с въплъщаването на построения, т.е. с детеродната функция.
Всъщност коланът представлява само "видимата" част на символа Т, който значи бог, ум, промисъл, построение. На едно равнище това е генетичният материал, на друго - това е душата. Затова Т прави жената жена.
Най-накрая е деятелят. Той представлява уплътнена сила, т.е. онова, което действа проявено. Деятелят е личността, защото без личност няма деяние - би имало само съзнателни или безсъзнателни действия на фундаментални принципи. Личността е извършител. Всички човекоподобни фигури, които имат такова нещо между дъгообразно извитите си ръце, имат личност и действат от позицията на личността.
Намираме деятеля ангажиран във всички възможни действия, изобразени в Магура:

image
Общото между всички тези фигури е една плътна, топчеста "глава" и под нея една плътна и дебела вертикална колона. Това това я символът на деятеля в Магура.
Това е знанието за елементите, което позволява прочит на отделните човекоподобни фигури, защото всяка от тях е като цяло изречение, ако отделните елементи са като буквите или думите.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587854
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930