Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 17:11 - Съсредоточението предизвиква полово желание от мъжки вид, а това желание се ползва за сътворяване
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3561 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На първо място, мъжкото и женското полови желания са различни - различна е енергията, мотивацията. За да станеш маг-сътворител, трябва да овладееш мъжкото полово желание, което обяснява причината много от древните школи да обучават само мъже.
Навярно има и други видове магове, за които е подходящо и мъжко, и женско полово желание, както и такива, за които е потребно само женско.
Това става ясно от особеностите на фигурите от Магура.

image
В процеса на посвещението в учението Магура се стига до място, където бъдещият маг трябва да се научи да владее половата си сила - най-вече да я предизвиква, задържа и натрупва. Това е нужно не само, за да мине отвъд контрола на телесните и генетични команди, но и за друго.

image
image В Магура се чете от дясно на ляво. Тук имаме малка съвкупност от рисунки, която следва сексуалната сцена от по-горе. В тази малка група рисунки най-дясната е съсредоточението - това е енергията и силата на съсредоточението. Съсредоточението очевидно предизвиква състояние на мъжко полово желание.
Това се знае - когато човек нарочно се съсредоточава върху поредица от действия, дъното на корема му се изпълва с напрежение - с особено силно и неприятно полово желание. То е много силно и изисква от теб веднага да прекратиш съсредоточението и да разходиш сексуалната енергия, която се е породила.
Ако някой има волята да преодолее това състояние и да продължи съсредоточението, той ще придобие душевната конфигурация на фигурата в средата на долния ред - това е подобие на мъж в състояние на полова възбуда, който обаче не консумира тази възбуда.
Човек в такова състояние на концентрация, предизвикваща неистово полово желание, предизвиква образуването на три нови същности. Това прави самият Творец. Този същия човек създава и пространство, което е нужна съставка на осъществяването и оплътняването.
Много пъти съм наблюдавал този ефект върхи себе си, когато се съсредоточавам в някаква работа. Ама чак днеска загрях докрай и свързах нещата.
След това, напоследък се сещам, че преди години бях много по-духовно развит и с много по-големи психически сили от сега (сега съм душевно развит и с голяма мъдрост, това са различни неща). Питах се къде съм изгубил нишката на психическата мощ. Сетих се, че на времето си бях наложил сам изключителна дисциплина и се въздържах от много неща заради липсата на пари. Силен дух се постига с въздържание от всичко, без което може да се мине, както и със следването на напълно строга дисциплина. Сега завръщането към тези устои на силния дух ми се вижда като нещо, с което не ми се занимава и не ми се иска да ми се налага да ми се случва отново.
Дисциплината е нужна, за да превъзмогнем момента на силна полова възбуда при съсредоточаването и да не разпилеем половата енергия. Лишението е научаване на себе си да не се хабиш в утоляване на несъществени желания и изкушения.
Вече знам напълно достатъчно за направата на една хубава школа (и съм научил това от собствения си живот и неговото осмисляне) - мога да стана гуру ;)

Допълнение: защо мъжът се възбужда от жената? Предполагам, това става, защото тя заема вниманието му и го държи концентриран. Формите на жената са причината за постоянната концентрация на мъжа, както и поведението на жената - и действително, жените с това възбуждат.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chris - Напиши нещичко и за гъбата от рода ...
16.07.2014 12:11
Напиши нещичко и за гъбата от рода Psilocybe от центъра на снимка 1.
цитирай
2. kikowsky - Не съм на мнение, че това е гъба, ама ...
16.07.2014 12:24
Не съм на мнение, че това е гъба, ама не мога да намеря по-добро обяснение.
цитирай
3. kikowsky - Може и гъба да е, защото в тази част на ...
16.07.2014 12:44
Може и гъба да е, защото в тази част на пещерата все още става дума за надрастване на тялото и отиването отвъд него. Може би в началните етапи това е невъзможно без наркотици.
Има, разбира се, и телесни наркотици, които се произвеждат при задържане на сексуалната енергия, когато човек е във възбудено състояние.
Сега ми идва интересната идея, че тази сцена е точно това състояние, а "гъбата" не е гъба, защото в Магура всичко е символично - "гъбата" е символ на наркотик.
Маговете не ползват наркотици по една много съществена причина. Ръцете в кръг около главата означават съзнание. Наркотиците водят до безсъзнателност, което противоречи на същността на мага.
Телесните наркотици са част от съзнанието, за разлика от внасяните чрез храни, дим и напитки или венозно.
цитирай
4. chris - Не си прав за наркотиците, друже. Но ...
17.07.2014 12:18
Не си прав за наркотиците, друже. Но то е, защото нямаш личен опит с тях, за разлика от мен. А и те са класифицирани в различни категории, в зависимост от насоката на въздействието им върху психиката. Не искам да звуча като наркоагитатор, но въобще не съм съгласен, че всички водят до безсъзнателност. Анестетичните наркотици - да. Но психеделичните наркотици, към които спада и въпросната гъба от рода Psilocybe, всъщност разширяват съзнанието, защото чрез промяна на биохимичната "картина" в мозъка дават достъп до подсъзнанието.
Още от зората на човешката цивилизация, която би могла да бъде поставена някъде около предземеделските времена на събирачество и лов, така наричаните днес от невежото мнозинство на Homo sapiens "наркотици" (най-различни вещества, естествено съществуващи в определени растения, животни и гъби) са били "сечивото" за придобиване на познание посредством разширяване на съзнанието, "горивото" на напредъка и (да, нека си го кажем ясно в края на краищата) основният фактор, който e дал възможност за развитието на цивилизацията. Ако не са били шаманите (маговете, вещерите) да търсят и трупат познания посредством експериментиране с "дроги" и да водят напред съплеменниците си чрез мъдрото им използване, много веротно сега щяхме да бъдем някъде на етапа на откриване на природата на колелото. И така, в този ред на мисли стигнах до следния изключително важен въпрос - КОЙ има интерес и облага да ВЪЗПИРА прогреса на цивилизацията чрез обявяването на нейното "гориво" и употребата му за незаконни и ЗАЩО...!?
Виж пак снимката. Първоначално (вдясно) мъжът не е възбуден. След това с приемането на гъбата, която никак неслучайно адски много прилича на пенис, е изобразен с ерекция, което указва увеличаване на сексуалното желание, сила, енергия - кундалини е събудена. Но не това е същественото в изобразеното, а ОРЕОЛИТЕ над главите на приелите гъбата (вляво). Ореолите указват, че с приемането на гъбата съзнанието се разширява и отваря за божественото измерение.
цитирай
5. chris - Виж и тук за какви неща иде реч. ht...
17.07.2014 12:21
Виж и тук за какви неща иде реч.
http://www.mushroomstone.com/fleurdelisorigin.htm
цитирай
6. kikowsky - Прав си за психеделичните вещес...
17.07.2014 12:59
Прав си за психеделичните вещества. Разбрах те.
Не си прав за картинката. Мъжът в ляво е възбуден, но липсата на ерекция показва, че няма полов акт.
цитирай
7. kikowsky - Но все пак сцената се отнася до се...
17.07.2014 13:03
Но все пак сцената се отнася до секса, значи това явление "гъба" е свързано със секса. Иначе би могло да е показано в каква да е друга сцена. Затова имам причини да настоявам, че не е гъба в буквалния смисъл на думата, а е символ, който се отнася до възбуденото сексуално желание, което не се консумира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587596
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930