Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2013 22:50 - 14 000-годишна грижа за душата.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2687 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2017 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес научих повече за една магурска фигура и за магиите, които се правят с нея. Не помня дали съм казвал преди. Когато искам да науча повече за някоя фигура, или много я наблюдавам и си я представям, или редя свещи на пода със същата форма и ги паля. Преди два дни подредих квадрат с кръст.
Днес бях в Рабиша - селото до пещерата и имах среща с дългогодишната и много компетентна магурска екскурзоводка Анка, която ми показа паскурник - с него се отпечатват изображения на питки за погребения и помени.


image
Това отгоре е паскурникът, който е похристиянчената версия на това отдолу.

image
Това древно българско пособие не само е още едно безценно указание колко сме древни и откъде произлизаме, но и ми показа къде и как да разполагам символите в този квадрат с кръст.
Значи, само за два дни паленето на свещите в тая форма ми разкри важно познание за магурската рисунка.

Това е само малка част от огромната сила на Магура и нейното учение. Представете си и колко полезно трябва да е едно нещо, за да се ползва 14 000 години, че и повече.
Не е чудно, че тази фигура, която дава основата на паскурника, се ползва точно за изпращането на душата на покойника. В Магура квадратът с кръст е разположен именно сред фигурите, които се отнасят до построението на душата и равнищата на съзнанието.

image
Квадратът с кръст и паскурникът са принципът и приложението на изключително висшето магурско познание в тези теми. Това е грижа за човешката душа на 14 000 години или дори на 40 000 години. Не може да се опише колко сме велики.

Допълнение

Когато се хармонизираме в някаква степен с Магура, започва се проявява много силна синхроничност. Вчера, след като видях паскурника (или както се нарича на различните места), се замислих, че сигурно има и с друга форма - кръг с кръст в него. Днеска виждам, че са ми изпратили точно това, за което мислех.

image

Вътре в него няма грам християнство, а това е българско обредно пособие. Значи, християни ли сме ние?
Вътре има, обаче, магурски символ на силата в горната част, където се пресичат вертикалната черта и окръжността.

image
Самата окръжност е Слънцето, което е магурският бог Бел, още Бал, на когото са кръстени българите и Балканите.
След това идва сцената в средата на кръглия печат.

image

Тя също е налична в Магура и означава просветляването на безпросветния, което може да се нарече и кръщение.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
7



1. tota - Моята майка имаше паскурник, но го наричаше просорка.
12.10.2013 23:49
Преди да сложи питките да се пекат тя простеше като поставяше този знак отгоре.
В детството си съм виждала просорка на която имаше такива знаци, някои като букви. На хлябовете отгоре сплетени знаци, също. Вероятно това е бил един от начините да се съхранява и предава писмеността или вярата. Кой знае?
цитирай
2. kikowsky - Интересно, сега разбрах нещо ново. ...
13.10.2013 09:10
Интересно, сега разбрах нещо ново. Просорка - прОстя; простор - простЯ. Тези фигури, поделени на квадрати, се отнасят и до пространството, а всяко нещо се нуждае от пространство, за да съществува. Да простя значи да направя нещата по-прости, като махна сложността, но и да създам с това пространство.
Това са били наистина начини за съхранение и предаване на познанията във времето. Било е също и конкретна полезна употреба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581665
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930