Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2013 10:23 - Кубрат Пулев ползва магически заклинания в боксовите си срещи?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4231 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма величие без магьосничество. То отключва и дава на разположение на човека огромни сили. 
image

Не чух досега на някого да му е направило впечатление, може и да не е, не знам. Вижте превръзките на ръцете на Пулев. От вътрешната страна под китките са изписани някакви символи, приличащи на йероглифи или руни. 

Опитах да видя има ли такива и на други снимки, ама не намерих подходящи ракурси и не мога да кажа. Понеже магията ме вълнува, намирам такова за изключително логично. Може и да бъркам, но със сигурност не са обикновени букви и са направени напълно нарочно върху бинта.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
9



1. batimetriq - Кобрата е голям българин
28.08.2013 11:25
Не вярвам да са магии. Който използва магии е много нестабилен психически, непостоянен, страхлив, защото Бог мрази магьосниците. Ето какво Той ни казва във Библията във Второзаконие (18:10-12).

10. Да няма сред тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, нито един прорицател, окултист, гадател или магьосник,
11. никакъв чародей, запитвач на зли духове, врач или човек, който извиква духове на мъртви;
12. защото всеки, който прави тези дела, е омразен на Господа...
А Кобрата е много стабилен психически, много уравновесен и много смел. Освен това, той има мнго добро сърце, не се вижда и грам надменност, стои на страната на българският народ. Това са качества, които може да притежава само един човек благословен от Бог. Не се и съмнявам, че Кобрата е един добър християнин и не се занимава с магии и други подобни глупости.
цитирай
2. kikowsky - На коренно противоположно мнение ...
28.08.2013 12:12
На коренно противоположно мнение съм. Направата и употребата на магията изисква изключително здрава психика. Това са могъщи сътворителни и разрушителни сили, които мигом разрушават слабия.
Мисля, че е българско да си маг. Да си християнин е родоотстъпничество. Този бог нека спре малко да мрази.
Не мисля, че някаква скалъпена книга изобщо е допустимо да се дава като основание на истината.
цитирай
3. evrazol - Ще ми се да споделя какво си помислих четейки:
28.08.2013 20:06
Ей-й, няма признание и никой не е велик в собствената си страна. Някога казваха, че Карпов побеждавал с помощта на Кашпировски. Не зная каква магия ще ти помогне да устискаш на един здрав прав удар в брадичката отправен от Томпсън. Не съм сигурен и че има магия за мъжество, а в този мач бе проявено много мъжество.

Не мисля и че да си християнин е родоотстъпничество. Просто религията и родината са две различни неща. Пък от гледна точка на здравия разум всички книги са скалъпени. И гащите на задника ми са скалъпени в името на някакво удобство, както и всичките ми утвърдени истини. Но това не ми пречи да бъда приличен човек и да си поставям цели, без нуждата от магия. Ние всички сме магии в някакъв смисъл щом при всичкото си разнообразие и индивидуалност успяваме да създадем някакви относителни норми. Както и да е. Аз вярвам, че между всички шампиони има поне един, постигнал това без помощта на тайнствени сили.
цитирай
4. kikowsky - Защо пък видя липса на признание и ...
28.08.2013 22:43
Защо пък видя липса на признание и отричане на величието на Кубрат? Напротив.
Концентрацията ще ти помогне да устискаш на удара, само и единствено това. Едно твърдо и тежко тяло, но безжизнено и безсъзнателно, като го удариш достатъчно силно, то се помества. А боксьорите не помръдват. Защо? Защото владеят силата на концентрацията. Докато са концентрирани, могат да бъдат силни, да побеждават и да устояват.
Това е само едно умение. Представи си колко още сили има: воля, гняв, желание, стремеж и много, много други. Всякя от тях може да бъде превърната в умение. Това е магът.
Символите имат следния смисъл. Като знаеш, че си го записал, то имаш доверие и увереност, че той съществува. Всеки символ изобразява някоя от силите и нейното приложение. Наместо постоянно да занимаваш ума си с неговото утвърждаване, ти правиш категоричен запис в съзнанието си, че той е материално и действително изобразен, с което го ползваш, без да си постоянно ангажиран с него.
Предвидих тази реакция, която се получи. Тя се появи и у мен. Но магьосничеството не е измама, то е майсторство.
цитирай
5. evrazol - Да
28.08.2013 23:58
:)
цитирай
6. mmmmmmmmm - Важен е
29.08.2013 10:44
резултата.
А пък ние нека си гадаем:)
цитирай
7. kikowsky - Миналата година за пръв път гледах ...
29.08.2013 12:22
Миналата година за пръв път гледах бокс. Беше боя между Пулев и Устинов. Впечатлих се много силно от начина на игра на Кобрата. Много красиво, много концентрирано и с изключителен стил. След това му изгледах всички срещу, които намерих в нета и ги изгледах пак. Не можех да спра.
Правиха ми впечатление много неща. Как при тежки удари за миг се получава загуба на съзнание, но после съзнанието пак се връща и то много бързо. Как им разваля концентрацията, а запазва и увеличава своята.
Тия дни и особено след като гледах последния мач и видях тези знаци на ръцете му, се замислих повече за същността на бокса. Тя идва от ума. Защо, например, пияните по-често оцеляват в катастрофи и се разминават с много малки наранявания? Защото те не са там, тяхното съзнание не е там. Концентрацията е това - избираш къде да е съзнанието ти. Онова, което се случва, не те докосва, не ти влияе. Гледам ударите в тялото, а боксьорите не трепват дори, все едно удари няма. Това не е само физика. При физиката тялото трябва да помръдне, трябва да се повлияе, а това го няма при боксиорите. Дори ужасните удари в главата отшумяват за части от секундата.
Това всичко е от психиката. Дори да не е напълно съзнателно, както е при йогините, уменията да се владеят и използват силите са тренирани и развити при боксиорите. Кубрат ги владее изключително добре. Затова и няма значение колко силен е неговият опонент. Накрая той разваля неговата концентрация и усилва своята. В последните рундове очите на Кубрат са като заключени върху противниците му и той ги обикаля методично покрай въжетата. В това време всякаш не спира да взима от тях. Те започват да приличат на дрогирани. Разбират, че не могат да се противопоставят на ума му, макар да са по-силни физически и с много по-голям опит.
Дали знаците на ръцете помагат за това? Според мен - да. Мисля, че това е целта им, дори да са плод на чисто суеверие, а не на преднамерено магьосничество, но то пак опира до магиеското изкуство на употребата на силите.
цитирай
8. linderman - относно символите
10.09.2013 15:38
Здравей kikowsky, следя блога и от много време и го намирам за много интересен от историческа , философска и езотерическа гледна точка. Продължавай с постингите.

Сега относно символите от вътрешната страна на бандажа.

Това приснягане на китките е задължително в бокса , но тъй като в миналото е имало случаи на скрити предмети , които в мача се използват с неспортсменски цели за печелене на мача, то се е наложило официалните федерации да регулират поставянето на бандажа и на ръкавиците. Преди всеки мач , преди камерите да започнат да снимат всеки съдия отива при всеки от боксьорите и лично проверява вътрешната и външната част на ръкавиците. За да се избегнат по - нататъчни измами , съдията след като установи , че всичко е наред и според правилата се подписва на тази част , която се вижда на снимката.

Накратко - това е подписа на съдията , който е проверил изправността и е удостоверил с подписа си , че правилата и безопасноста са спазени.

В този случай няма нищо мистично

Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571790
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031