Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2013 08:43 - Как се отправя молитва - указание от Магура
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1742 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-често, когато сме в беда или когато много искаме да придобием нещо, ние отправяме молитви към абстрактен бог - идеята за някаква същност, намираща се някъде там. Рядкост е да отправяме молитви, когато нещата вървят добре, а също и за доброто на друг. Идеята за бог е толкова дълбоко залегнала в нас, че крайните състояния на живота ни винаги ни довеждат до него. Навярно така същност действително съществува и това е най-осезателно по границите на съществуване на собствената ни личност, където ние се чувстваме в беда.
Но мисля, че не умеем да отправяме качетвени молитви. Нашите са винаги от рода "дай ми това", "пази ме от онова", "да се случи така", "да бъде онова" и руги все от този род. Магурската култура е разбирала нещата малко по-различно, което се вижда от нейната библиотека - рисунките от пещерата.

image
В рисунките от Магура събитията се развиват от дясно на ляво. Т е символ на божествената промисъл и на бог. Тук то е централна фигура, ясно и нарочно под която са разположени две неща. В дясната част, където е началото на действието, се намират три чертички, като това значи отброяване или изброяване на три неща. Това са легендарните и архетипни три желания. Това трябва да са три взаимосвързани помежду си неща, за които искаме помощ. Това са условията за изпълнение на молитвата. Понеже са в началото, те са условията, които ще доведат до изпълнението на същинската молитва, която се намира вдясно.
Стрелецът с лък значи наслука в човешката дейност, значи успех. Това е, което търсим да постигнем - някакъв краем резултат, за който се молим. Но ние трябва да посочим три конкретни неща, които са условия за успеха, който търсим.
Магурския бог-баща и богинята-майка са тройни в своето проявление - те пораждат трите изначални елемента - дух, душа и тяло. Когато искаме нещо от тях, трябва да поискаме по едно нещо от всяко начало. Трите неща трябва да логически свързани и взаимозависими. Едното да се отнася към духа, другото - към душата и третото - към пространството. Нагледен пример: ако искаме деца, което е крайната ни молитва, трябва да поискаме нещо, което се отнася до жената и раждането; нещо, кето се отнася до дома и пространството; нещо, което се отнася до мъжа и неговата роля. Трябва да поискаме съдействие за тези три условия, като посочим до какъв резултат искаме да доведе изпълнението им. 
Така магурската молитва не е искане за еднократна помощ в труден момент, а ясна визия за собствения живот. Разбира се, че такава молитва ще бъде винаги осъществена, защото ние изясняваме за себе си три условия, които трябва да създадем с помощта на собтвените си усилия и "случайните събития", и онова, за което те са ни нужни.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581931
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930