Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2013 09:24 - Белоградчишко въстание на Спасовден, Магурски конник и инкарнация на бога-слънце.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3934 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 19.01.2017 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Спасовден е българското (ако щете дори, езическото, т.е. истинското) име на празника, който Християнството нарича Възнесение господне. Има истина и в християнските думи, защото това са преиначени стари български знания.
Спасовден няма точна дата в календара, а плава според деня, в който се пада Възкресението. Спасовден се празнува 40 дни след Възкресение. През тези четиредесет дни Исус Христос, според Християнството, върви сред хората, да да даде последни наставления и поучения. По-надолу това ще намери интересен аналог с живота на душата в отвъдното.
Така. Както се говори мого пъти по-назад в блога, Християнството е силно осакатена и орязана магурска доктрина с цел да се въведе човечеството в заблуждение и така да се превърне в стадо с пастир, което е и станало в най-пълна степен, само не докрай и тук, където дълбоко в себе си сме предхристияни. На множество църковни събори старото учение се преиначава, като на един от тях се решава да се изхвърлят частите, касаещи живота в отвъдното и прераждането. Един човек, който знае, че ще се роди отново, мисли много по-различно от онзи, който вярва, че се живее само един живот - последният е роб на сегашния живот, защото той е единствен. От тук идва и цялата ни днешна мърльовщина, тарикатщина, бързане да се вкусват благата на материалния свят, алчността, пошлостта, овълчването. Ето това е голямата заслуга на Християнството - то не просто не извисява духа, то го принизява.
За да се говори за Спасовден, трябва да се говори за прераждането. Видяхме много назад в постингите, че бащата на Будизма е именно магурското учение, където е изобразена и сцена на прераждане и отвъден живот. Затова в Будизма можем да намерим сведения за същността на магурската школа и нейното учение, защото будистите много старателно са изследвали тези въпроси, както е правила някога и Магурската школа.
Когато човекът умре, следват три дни, в които душата се отделя от тялото - три дни трае и Възкресението. В това време тялото трябва да се остави в покой, да не се кара в морги, да не се погребва, да не се правят аутопсии, защото това нарушава покоя на душата и променя пътя й в отвъдното, което води и до неблагоприятно прераждане на страхлив, недъгав, алчен, злостен и т.н. човек. След трите дни на отделяне следват 40 дни на странстване - всеки странства според това как е живял живота си. Най-общо казано, животът в отвъдното на прераждащите се души прилича на сън след ден на будност - всеки сънува според грижите и терзанията от деня си. И както човек се събужда ведър или кисел според съня си, така следващият живот се определя от странстването в отвъдното, което е пряко следствие от сегашния телесен живот. Исус Христос също странства четиредесет дни след смъртта си.
На четиредесетия ден душата е извървяла дълъг път в отвъдното, определен от нейната карма (съвкупността от последствията от мислите, светогледа, мотивите, действията), който я е довел до конкретно ново прераждане - много рядко отново като човек, освен ако не се прави съзнателно, за което е нужна практиката на медитацията, за да умее човек да владее ума си в този "сън". На четиредесетия ден душата се въплъщава отново. Ако има заслугите или умението да е като човек, това става в майчина утроба. Ако не - според страстите си - те определят пътя.
Спасовден е точно 40 дни след Възкресение, което пък трае три дни. Твърде много съвпадения - напълно неслучайни. Следователно, Спаовден е денят, в който душата на въплъщаващата се божествена същност - Синът божи, е готова за ново въплъщение. Много са указанията, че християнският бог е всъщност Слънцето. В резултат на множеството пренаписвания на Християнството на църковните събори възниква Богомилството като стремеж и опит да се запази първичната истина на учението. Именно според Богомилството Слънцето е единствената порта на бог в материалния свят.
В истинската българска традиция има голям стремеж за зачеване в нощта срещу Спасовден. Защо е толкова нужно това за българина? Защото това е времето, в което българският бог търси човешко прераждане, за да води българите като техен цар. Всеки българин е имал стремежа да помогне на това и да продължи телесното пребиваване тук на Бал (Бел) - богът-слънце.
Както трябва да е станало ясно на всеки, Слънцето е аватарът, образът и въплъщението на бог. С "движението" на Слънцето са свързани всички религиозни празници. Именно духът на Слънцето е духът на българина и точно този дух българинът се стреми да прероди в тяло.
Ако си спомняте постинга "Как се прави цар?", се сещате, че в него е показана следната сцена от Магура:

image
Това е целият процес по призоваване на дух, неговото въплъщаване в душа, след това и в утроба. Следва износване, раждане, кърмене, житейски път, водещ до влизане в крепост (дом, стопанство, държава) и възкачване на кон в съпровода на символа на мощта и способността.
Символът "кон" е много важен. Самата дума значи и животното, но значи и "пръв", "начален", откъдето идват думите "изконен", "законен". Конник е първият, т.е. бащата на бащите, а това е самият Бал - богът-слънце, носителят на българския дух. Сред рисунките има само един конник, което е мого показателно - царят е само един. От Християнтвото знаем, че Исус Христос е бил преследван заради неговите царски претенции. Понеже това е едно много лъжливо учение, то на него не може да се вярва напълно, а само донякъде. Християнството скрива тази част и я подменя с Царството небесно, когато по-старата история казва, че става дума за прераждане на земния цар. В този смисъл не се знае и дали Исус наистина е дошъл на магаре, а не на кон, както посочва писанието от Магура.
Тук има една част от историята на Белоградчишкото въстание, за която не разказах в предните три постинга, а именно, че след като става баш кнез заради изключителния си акъл, идейният и организационен водач на въстанието, Цоло Тодоров, за когото се видяха десетки магурски връзки, прави разделението на землищата на селата, яздейки бял кон. Това във времето на Турското робство и жестокости е било изключителен акт.
От друга страна, Цоло Тодоров, както се каза в предните постинги, е роден в началото на дългата линия на Белоградчишкия геоглиф - точно в онази част, където Слънцето изгрява на 25 декември - т.нар. Рождество (Коледа), когато богът-слънце се ражда за нов живот. След това Цоло Тодоров учи в първото в България килйно училище в Рабиша и дълго време живее в село Толовица - точно до Рабишкото езеро, което е разположено до самата Рабишка могила, съдържаща пещерата Магура.
Твърде много съвпадения, напълно неслучайни.
Какво става после? - нещо твърде интересно. Определят датата на избухване на въстанието на 1 юни 1850 година, което е Спасовден. Целта на белоградчишките отряди е да превземат крепостта. Роден от Слънцето, посветен в Магура, идващ на бял кон, устремен да влезе в крепостта, започва (зачева) начинанието на Спасовден.
Мисля, че Цоло Тодоров е бил въплъщание на Бал. То се въплъщава периодично. Във времена на забрава - въплъщението навярно става спорадично и по-скоро случайно. Във времена на знание българите правят така, че да не остават без божествен цар.
Много е интересно какво има на Белоградчишката крепост - много старо светилище. В цитаделата му, в една скала е изсечен древен магурски образ - на телесното въплъщение на Бал. Този образ е обърнат на запад, което буди недоумение у хората - защо религиозен символ ще гледа на запад, когато всичките гледат на изток? Ами какво е западът? Запад е посоката, в която залязва Слънцето. Този изсечен в скалите образ на Бал гледа към залеза, т.е. към смъртта - към собствената си смърт, а тя е единственият път към ново телесно въплъщение. Не забравяйте, че това е образът на телесното въплъщение на бога-слънце, което търси следващия си земен живот.
Не само от военна гледна точка е трябвало да бъде превзето Калето. За да се изпълни напълно магурското предписание, роденият и отгледан бог е трябвало да влезе там, за да стане светски цар, което Цоло Тодоров не успява да направи заради злото, което създават сърбите, като продават на въстаниците калпав барут и така ги лишават от огнестрелно оръжие.
Белоградчишкото въстание е имало за цел национално освобождение и създаване на българска държава. Това напълно съответсва на целите на един български цар. Той е трябвало да стане такъв точно в крепостта Калето. След това България е щяла да бъде възстановена.
Перфектен замисъл. Единственият истински, всъщност.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
13



1. kikowsky - Мнго странно. Заченатият на Спа...
30.07.2013 09:43
Мнго странно. Заченатият на Спасовден ще се роди през февруари или март и с голяма вероятност ще бъде зодия риби. Може да бъде и водолей.
цитирай
2. anonimen65 - znaesh li zashto
22.08.2013 09:37
tezi dva pranika vakrsenie I vaznesenie sa podvijni?astronomisheska vrazka ima li podvijnostta im?ot starite hora niakoga sam chula che okolo koleda se raztvariat nebesata I jealniata shte badt chute I izpalneni.a ot hristiianstvot svetia duh sliza na zemiata niakade prez uni ne sam se zamisliala da prosledia dali e okolo spasov den,no e podvijen prazni ksashto.dano me prochetesh ot tuk I mi ogovorish v lichni:) dosta vreme ne vlizah v internet a ti si se trudil dosta I si napisal interesni neshta I si hvarlil kukichka za turistite:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2568744
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031