Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 10:12 - Каквото горе, такова и долу - епохи и общества. Защо сега "протестираме"?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: Коментари: Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 18:04


Не е възможно да се излезе от правилото "Каквото горе - такова и долу", защото така работи светът. Под "горе" е по-точно да се има предвид "отвъд", защото иначе се получава едно криво тълкуване, водещо до криво приложение. 
Ако имаме предвид "горе" като посока нагоре, то ще бъдем в грешка, която не само ще позволи, но и ще изисква да признаваме съществуването на някаква структура, която се извисява нагоре над нас и от която ние зависим - на която сме подчинени. Това не отговаря на истината, но веднъж навлязло и установило се в съзнанието ни, ни кара да мислим и действаме според това виждане. То добива конкретника в различните равнища на властта и управлението - има се предвид някаква воля, която е по-висша от друга воля и следва да я управлява. Ето тук възниква зловредната грешка.
Тя се пренася и към държавното управление, което забележете, че е само една фраза, но тя подчинява умовете и ги вкарва в своята рамка. В действителност не съществува никаква реална воля, която да се спуска отгоре надолу. Съществува промисъл, която извира отвътре навън чрез всяко проявление. Това е самото всецяло съзнание, което ние възприемаме като подсъзнание. То е от такова равнище на съществуването, че нашето съзнание не може да го възприеме, защото съзнанието ни е свързано с тялото, а отвъдното съзнание тепърва поема към телесно осъществяване. Но, независимо от нашите желания, отвъдното съзнание създава света според себе си. То е онова, което се въплъщава в действителност, а ние сме неговите проводници. То достига до нашето съзнание под формата на идеи.
Развитието на отвъдното съзнание минава през етапи, които ние възприемаме като епохи. Затова в различните епохи господстват различни идеи, затова в различните епохи хората и светът са различни. Защото идеята създава човека, не е обратното. Ние сме такива, от каквито идеи сме осенени, защото сме самото им осъществяване.
През различните времена държавите се опитват да следват естествената логика на нещата. Винаги под някаква форма се търси начин да се отчитат гледните точки на възможно повече хора, защото именно хората са проводниците на осществяването. Държавата е също една от формите на осъществяването и затова тя трябва да направи това, колкото се може по-правилно. Затова държавите по принцип не трябва да се управляват еднолично, защото така се осакатява множеството на гледните точки и пълнотата на осъществяването. Това е нещо, от което самата промисъл не се нуждае - тя има нужда от пълно осъществяване, а не от осакатено. Но винаги се случва така, че от проводник човекът започва да се счита за създател и обсебва държавата, като я подчинява на собствените си намерения. Той спира да изпълнява и започва да властва.
Ясно е, че това не може да бъде насърчавано, затова отвъдното съзнание търси пътища да поправи грешката и да се осъществи напълно. То напътства други хора, осенява ги с идеи да се възпротивят. Така се раждат протестите. 
Но е уместно да се говори за протест само в рамките на една епоха, където единствената грешка е опитът за злоупотреба - приписване на себе си на управленски, а не на проводнически и осъществителски функции. Протестът е заявлението, че изпълнението трябва да си остане само изпълнение и то такова, че да отчита възможно най-много гледни точки.
Неуместно е да се говори за протест, когато става дума за преход от една епоха към друга. Тогава всичко се променя - идеите, моралът, етиката, съзнанието, стремежите. Ние, българите сега сме проводник, както и винаги сме били първи сред всички, на новата държавна организация според новия етап от развитието на отвъдното съзнание. Ние донякъде съзнателно, но предимно подсъзнателно долавяме, че виждането за "отгоре-надолу" е изчерпано и, че не отговаря на действителността. На нас ни предстои да осъзнаем, че истината се ражда във всеки един от нас, тъй като идеите на осъществяването извират чрез всеки един от нас. Предстои ни да осъзнаем, че предназначението на държавата е да спомогне осъществяването на идеите, а не да им пречи. В тази нова обстановка повече няма да е допустимо да съществува някакво "горе", което да ни "управлява". Ние, българите ще изискаме "горе" да започне да изпълнява волята на народа, тъй като именно тя е самата божия воля и тя идва на този свят чрез всеки един от нас. Това значи, че не съществува малка общност от хора, която е компетентна да взима решения - няма как да е така, щом целият народ е изразител на съзнанието. 
Това, за което пиша, не е и от управление "отдолу-нагоре". Първо, то по съществото си не е управление, а осъществяване и, второ, "горе" и "долу" са концепции, които нямат реално основание. Тогава така нареченото "държавно управление" ще се превърне в "държавно изпълнение".
Във всички епохи са търсени начини това да се постигне, както се каза по-горе. Възниквали са отклонения, злоупотреби и самозабравяния, но те са били корегирани. Сега ние живеем във времена, в които можем в много кратки срокове да подлагаме всевъзможни тези на всенародно обсъждане. Какво означава това? Това има едно много основополагащо следствие. Ние вече нямаме потребност от Правителство и Парламент. Това са формирования от преди 100-200 години, когато технологиите не са позволявали бърз обмен на гледни точки. Това са останки от времена, когато прекосили народната воля (на суверена) се е проверявала веднъж на няколко години и затова се е налагало значителни групи от хора да "говорят" чрез представител. Времената вече не са такива. Хората повече нямат нужда от представители. Държвата в този си вид не отговаря на действителността и това се усеща все по-често и по-често.
С какво са били велики всички велики хора, включително и царете ни? С това, че са взимали решения в съзвучие с бъдещето, с това, че са ставали проводник на бъдещето и негов изпълнител. 
В новото общество повече няма да има "горе" и "долу", а всички ще бъдат в една плоскост, но с различна подготовка. Държавата ще е поравно собственост на всички. Както сега има инжерени, така тогава ще има изпълнители на гласа народен, но те няма да са управленци. Аз, ти, той, тя няма да зависим от тях, ние няма да се страхуваме. Нашата съдба и реализация няма да са подвластни на тях. 
В това общество няма да има партии, защото ще бъдат напълно безмислени. Това общество ще решава въпросите лично и никой няма да бъде длъжен на никого.
А сега какво се случва? Случва се нещо типично за смяната на епохите. Старите тези се опитват да не допуснат новите тези и причината за това не е, че все още са потребни, а, че са удобни на част от съгражданите. Това, което се случва сега, се нарича "протест", с което се омаловажава. Хората биват наричани "улицата", с което им се приписва първичност, безсъзнателност и липса на визия. Така те биват игнорирани. Говори се избори, парламенти, правителства... Това са трикове, които винаги са били прилагани, за да се задържи мисленето в старите рамки. А истината е, че това, което се случва, не е протест. То е изискване от страна на хората държавата да бъде върната на тяхно разпореждане и в тяхна полза. Това е преход към нова епоха. То не е комунизъм, не е социализъм, не е демокрация. Това е нов тип общество, което все още не е именовано. Но усилено се ползва старата терминология, за да се възпрепятства осъзнаването на новото. Това може само да забави нещата малко, но не и да ги възпре.
И в крайна сметка, ако все пак нашата държава престане да е добър проводник и осъществител на отвъдното съзнание, то тя с времето ще отпадне и на нейно място ще бъде създадена друга, която по-добре върши тази работа. И никоя държава никога няма да бъде съвършена, защото винаги ще изостава по малко от развитието на отвъдното съзнание. Няма иделана държава и няма да има. Но делото е в това тази действителност да се съзнава постоянно и обществото да е винаги готово да се промени според новото. Само и единствено това гарантира битие.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587087
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930