Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 11:54 - Символът на смъртта. Кого/какво погребаха в древния гроб близо до Белоградчик?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 9959 Коментари: 18 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 17:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като видях древния гроб на светец близо до Белоградчик, започнах да се чудя на странната му крушовидна форма. Тя определено е различна от съвременната правоъгълна и със сигурност това има своите сериозни причини.
image
image
Помислих си, че навярно формата му е такава, за да отговаря на тялото, което е погребано вътре. Едно от предположенията ми беше, че това може да е човек, погребан не с ръцете до тялото или върху гърдите, а с ръцете, разположени в кръг около главата. Такова погребване би могло да има своите основания, ако е част от магурската духовна школа. Там ръцете около главата имат отношение към съзнанието и го символизират. Това е най-често срещания магурски символ, както и конфигурацията на всички телесни магурски фигури.

image Възможно е в този древен гроб да е погребан някой подобен на човека от изображението, като погребението да е извършено в тази поза. Заех се да направя изчисления, според които се оказа, че този човек трябва да е имал ръст от около 180-190 см в зависимост от затвореността на ръцете около главата. Пак в зависимост от това е била нужна ширина в широката овална част от около 70-90 см. Това напълно съвпада с размерите на древния гроб.
image
image Помислих и за крушовидното тялото на Богинята-майка.
image
Но тя е изобразена около 10 пъти по-голяма в сравнение с човека. Ако това се приема буквално, то за нейното тяло е нужен гроб с дължина около 20 метра, което очевидно е много повече от този. Тогава остава възможността там да е погребан само човек. 
Сред рисунките от Магура се намират няколко символа с точно същата конфигурация като на гроба.

image
Мисля, че този символ значи смърт, което ще даде много ценна информация за знанието от русинките. Това е и нещото, което променя живота.

image
От небето е дошла смърт. И това е напълно логично, но мога да си дам зметка за това едва сега.
Предполагам, че този древен гроб е от времето на Магурската култура, т.е. на повече от 10 хиляди години. Той така и изглежда - много стар. 
А относно символите, значещи смърт, те ми навяваха такова усещане още преди 5 години, когато ги видях за пръв път. Същото усещане изпитах и на гроба - усещане за смърт. Навярно древните гробове и надгробни плочи са били с тази форма или тези на специалните погребани.
Би могло да се разкаже още, но не е много ясно колко е уместно. 
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
6



1. kikowsky - И нещо много възлово. Символът на ...
18.03.2013 12:04
И нещо много възлово. Символът на смъртта в действителност е част от самото тяло на човека, така че това я прави неизбежна. В действотелност, ние не живеем, а умираме. Това е постоянен процес. Животът е само пътят към смъртта, а не нещо друго.
Смъртта е почти цялата ни същност според символизма на рисунките.
цитирай
2. monolith1 - Умира само материалното
18.03.2013 14:13
Нека не забравяме, че смъртта засяга само тялото, докато душата и духът са си постоянно живи. Материалното умира или се трансформира, но есенцията (монадата) като същност е вечна.
цитирай
3. kikowsky - Така е. Прави впечатление в същото ...
18.03.2013 14:23
Така е. Прави впечатление в същото време, че "телата" на боговете са с удължена яйцевидна форма в обратната страна - с острото нагоре, за разлика от човека. Следователно, телата на боговете не умират, те не съдържат в себе си смърт.
цитирай
4. whitebarde - Чертежът прилича на спален чувал. ...
18.03.2013 15:16
Чертежът прилича на спален чувал. Или по скоро на палатка за един човек: http://cdn2.bigcommerce.com/server900/f7f04/products/273/images/1460/NEMO_Moto1PTent_FOOTPRINT__43173.1302018547.1280.1280.jpg това е най-простата, примитивна и древна форма на жилище :) използва се още през палеолита. В този ред на мисли- гронът е вечното жилище. Човекът (шаманът) не е умрял, а е заспал, или по-скоро е влязъл във адски дълъг и дълбок транс. Племето му прави палатка, където той на спокойствие ще си общува с боговете, но някой ден ще се завърне/събуди. А обратнокрушовидните фигури ми приличат на дървета.
цитирай
5. kikowsky - Сещам се за кои палатки говориш. ...
18.03.2013 16:08
Сещам се за кои палатки говориш. Сравнението с дома е уместно. Нали и сега гробът се нарича "последният дом".
Може да е и просто място за медитиране. Кой знае. И да е имало тяло, това е много време. Личи, че е много старо, може да го няма вече. Но пък и би било брутално да се копае.
цитирай
6. monolith1 - Не прибързвай с тълкуванието на "богинята майка" и "учителите"
20.03.2013 12:15
kikowsky написа:
Така е. Прави впечатление в същото време, че "телата" на боговете са с удължена яйцевидна форма в обратната страна - с острото нагоре, за разлика от човека. Следователно, телата на боговете не умират, те не съдържат в себе си смърт.


Имам сериозни съмнения, че това всъщност са рептилоиди (а може би рептилоиди-амфибии; или наги). Ти сам беше споменал това в една от статиите си, и по-точно - тази за Рабишкото езеро:
http://kikowsky.blog.bg/drugi/2012/06/17/voden-bivol-urbaba.969023

Освен това съм чувал история, как като е прочиствано едно езеро близо до Враца (не се сещам за кое точно езеро ставаше въпрос), водолазът който се е гмурнал толкова се бил изплашил, че косата му побеляла (а преди да се е гмурне е бил с черна коса!). Официалната версия е, че е видял "много големи сомове", но това е просто несъстоятелно предвид че е бил професионалист човекът и е виждал всякакви риби. Така че според мен най-вероятно водолазът е станал свидетел на амфибиите, които обитават подземните галерии там.

"Богинята майка" е всъщност отрицателен образ, който се опитва да ни контролира, а не да ни просветли. За повече информация - препоръчвам ти да прочетеш книгата "Документите Тера" - това е обяснено добре там. Пълно заглавие на книгата - "Историята на звездния старейшина и документите Тера. Скритата история на планетата Земя".
цитирай
7. kikowsky - Монолит, първо си помислих, че си ...
20.03.2013 14:47
Монолит, първо си помислих, че си посещавал другия ми блог, който правя отскоро. Но, като видях, че не си, ми стана още по-интересно. Стигнал си до същите изводи.
Мисля, че има рептилоидна връзка и вече мисля основно в тази посока. Но не ги приемам за зли и зложелателни.
цитирай
8. kikowsky - Не е лошо да си дадем сметка и за со...
20.03.2013 15:01
Не е лошо да си дадем сметка и за собствената си същност. Мозъкът ни е тридинен, като най-дълбокото му ядро е рептилско. Ние самите сме рептили в основата си, няма нужда да се правим, че не сме. Напротив, трябва да го приезнаем, да го приемем и да живеем с това.
цитирай
9. monolith1 - Прочети книгата, която ти препоръчах и може да си промениш позицията
20.03.2013 15:14
Прочети книгата, която ти препоръчах и може да си промениш позицията. Също така ти препоръчвам да прочетеш поредицата "Матрицата" на Вал Валериан (пет големи книги) и трилогията "Пътуване извън тялото" на Робърт Монро.

Всички изследователи говорят за рептилоидната връзка. Влечугоподобните не са ни освободили. Напротив - те са ни поробили.
цитирай
10. kikowsky - Благодаря ти много. Но не желая да си ...
20.03.2013 15:19
Благодаря ти много. Но не желая да си изграждам позицията на основата на чужда позиция.
Не ме е страх от Магура и от онова, което е вътре и в основата й. И изобщо разговорите за освобождение и поробване са много деликатни.
Най-свобободното от всички състояния е най-безсъзнателното просто поради липсата на осъзнаване. Ние няма как да сме отделни, живеем в свързан свят.
цитирай
11. gutzi - А може би просто всяка крайност е ...
20.03.2013 15:39
А може би просто всяка крайност е опасна. Робство, контрол, безсъзнателност - по-внимателно трябва да тълкуваме тези, а и други понятия. От всяка официална или не доктрина (или книга) има какво да се научи.
цитирай
12. kikowsky - Позицията ми не е крайна. Доста е ...
20.03.2013 15:48
Позицията ми не е крайна. Доста е балансирана даже. Ние не сме вид сам по себе си. Не съществуваме сами по себе си. Животът ни не е предназначен сам по себе си.
Нужно е да се надмогне първичния страх. От един момент нататък трябва приемане. В тези теми не можем да си позволяваме да реагираме като добитък, съзрял змия.
Остави това, което знаеш, и иди да видиш онова, което страхът ти забранява.
цитирай
13. gutzi - Ама точно това имах предвид.
20.03.2013 15:56
Ама точно това имах предвид.
цитирай
14. monolith1 - Скептицизъм, а не страх
20.03.2013 17:35
kikowsky - казвам ти това, което знам до момента. Къде в поста ми видя страх не разбрах?

Апелът ми е да се приемат нещата с известна доза скептицизъм, а не буквално 1:1, сякаш всичко е чиста монета.

Намирам за доста небалансирано да ми намекваш, че съм бил "добитък", а в предната тема ме величаеше до небесата.
цитирай
15. monolith1 - Материали
20.03.2013 19:34
Kikowsky - Аз споделям това, което знам. Как ти го тълкуваш е друг въпрос.

Говоря със скептицизъм и проницателност, няма страх в думите ми.

Прочетох рептилския ти материал "Гущерова къща" още преди месец. За една от възможните връзки между демоните и рептилите - препоръчвам ти да прочетеш "Изумрудените скрижали на Тот Атланта" (The Emerald Tablets of Thoth).

Относно скалата с каменната глава - може да прочетеш книгата "Подземните тайни на румънския сфинкс". Ще откриеш интересни взаимовръзки.
цитирай
16. kikowsky - Интересно е, че мислех да кажа точно ...
20.03.2013 20:40
Интересно е, че мислех да кажа точно същото: споделям това, което ми е станало известно, а как се тълкува, е друг въпрос.
Като говориш за скептицизъм, насочвай го във всички посоки. Един път не съм употребил тази дума, но принципът го ползвам постоянно. Злата страна на нещата съм я премислил много отдавна, защото съм я изживял. Приел съм я. В крайна сметка, тя е само въпрос на гледна точка.
Похвалих те там, защото демонстрира големи прозрения. Както виждаш, готов съм да ги призная и зачета. Но в днешния ден демонстрира много силен конформизъм и отчитам и това.
Това, което имам да кажа всички, е: изживейте ужаса и радостта сами, тълкувайте си ги сами. Бъдете скептични и към едното, и към другото. Вярвайте и в двете.
цитирай
17. kikowsky - Като че ли имам да ти кажа още 1000 ...
20.03.2013 20:50
Като че ли имам да ти кажа още 1000 неща, но не мога да формулирам никое от тях. Ще имаш възможност сам да премислиш наново.
цитирай
18. colyo - На 5-та снимка имам чувството, че е ...
30.11.2014 23:01
На 5-та снимка имам чувството, че е нарисуван действащ вулкан.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571871
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031