Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2013 11:03 - Антени, физика, интерференция
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 5279 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 16:33


Намерих разни програмки, с които могат лесно да се симулират вълни, и взех да си играя с тях. http://www.falstad.com Едната се отнася до антените, като предлага няколко основни случая. Хареса ми напречното сечение на антена по затворен контур, като например тази:
image
Тъй като в противоположните страни на контура токът има противоположна посока, то от тях се пораждат електромагнитни полета с противоположна стойност - полетата са в противофаза. Сечението на тази антена по така показания начин представлява две точки. А ето и какво се случва там:

image
Това са полетата, породени от напречните сечения на контурната антена, като те са в противофаза, както и трябва да бъде. Това изображение много прилича на добре позната магурска рисунка:

image
Интересни неща се случват при промяна на параметрите на антената и на честотата:

image
  Получава се конфигурацията на тялото на типична мъжка фигура от Магура.
  image
Получава се конфигурацията на тялото на типична женска фигура от Магура, която има "колан през кръста".


image
В по-преден постинг се видя, че много от фигурите са плод на някаква шестоъгълна логика. Нейната основа - шестте оси е също част от лъчението на подобна антена.

Възможно ли е изходният материал на цялото съществуване да е светлината и тя да представлява онази Я-действителност, където има само енергия, но няма никаква форма? Като гледам дотук, възможно е. Известно е, че тази безформена Я-действителност съдържа всичко възможно в себе си и, когато се отнесе сама към себе си, това кара неявното й съдържание да добие образ и подредба. Очевидно е, че светлината има точно такива свойства. Отнасяйки се сама към себе си, тя създава множество закономерни разпределения, представляващи най-естествените първоначални образи. Следва те да присъстват във всяко творение от "по-висш ред", т.е. с повече равнища на усложняване.

image
Точков източник на лъчения.

image
Два точкови източника създават използваемо пространство - "шахматни" полета. Навярно размерността на създаваните полета (брой квадратчета) зависи от параметрите на трептението и от разстоянието между източниците и, може би, в Магура са представени най-значимите такива случаи?

image
  image
  image
  image
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
6



1. tzarkarui - Стигнах до "колан през кръста"
06.02.2013 14:12
и престанах да чета. А бе ти браткиш на майтап ли я написа тази статия или наистина не ти достигат елементарни информации? Специално ЗА ТЕБ ъплоуднах кратичка поредица на Schauberger и Walter Russell - посети https://picasaweb.google.com/karutzar/WalterRussellAndSchauberger и си избери фото дето да го няма в Магурата. Едно нещо да ти кажа - и двамата (колоси) не са и чували къде е БълГария, а за Магурата още по-малко.

Съкрати си пътя на мисловните изтезания, на които се подлагаш сам. Давам ти линкове на някои "колани през кръста" :)

https://lh6.googleusercontent.com/-AQxg_14yDcg/URI_CktJ4nI/AAAAAAAAEAs/qLYtR3-dahE/s640/pic-00010.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-Nv1g3Zj4t6g/URI_A_jER8I/AAAAAAAAEAA/aLP_GmHlRtc/s640/pic-00003.jpg

:) Частта над "коланчето" се нарича Свастика (движение обратно на часовника), а под "коланчето" е Сувастиката (движението е ПО часовника).

https://lh4.googleusercontent.com/-FS8mGILaYT0/URI_ApGTQAI/AAAAAAAAD_4/z5MDOifvpn0/s640/pic-00004.jpg

:) Самото "коланче" се нарича "Октавна вълна", в която се еманира гравитацията, от която пък еманира (видима) Светлината.

https://lh6.googleusercontent.com/-AvI2sMwh8Ks/URI-WkMp5eI/AAAAAAAAD9Q/hUGAt0wHDm4/s640/russell9s.JPG

Ето ти и още едно обяснение за цветовете на дъгата/Светлина

https://lh4.googleusercontent.com/-XiiDBnPOB1g/URI9rP2NreI/AAAAAAAAD7A/xGeuYXSspe4/s512/Vortex%2520Polarity1.jpg

Позитивна поляризация

https://lh3.googleusercontent.com/-pHR_k00V7x8/URI9rBGk9UI/AAAAAAAAD64/GHZVTMdKL84/s512/Vortex%2520Polarity.jpg

Да не пропуснеш и това фото

https://lh6.googleusercontent.com/-ACq6ZhP5AOY/URI9Rdy22uI/AAAAAAAAD6U/adMxitFUt-c/s503/Vortex_complex.JPEG

Не че се опитвам да ти се меся в мисленето, но ме хваща яд на статии като тази. Да не си чувал за Ръсел и Шаубергер не е непростимо, но да говориш за електричество (при положение, че Тесла е в пълен унисон с Ръсел и Шаубергер) незнаейки, че (проявена) Вселената е Електрическа е меко казано...

Браткиш, прегледай ги тези двамата. :)
цитирай
2. kikowsky - Прегледах изображенията. Имат ...
06.02.2013 22:09
Прегледах изображенията. Имат графично сходство, но едва на около 30-40% и то с някои уговорки.
Благодаря за насоката. Разбира се, смятам, че тя също е вярна. Според рамките на доктрината, която съм възприел, там е цялото възможно знание, затова със сигурност има връзка и с работата на Ръсел и Шаубергер.
Докато аз се лутам бавно, при теб има една нагласа, че вече нещата са ти ясни, но някак си не го чувствам така. Опитвал съм да следвам указанията ти, обаче те не водят в моята посока. Извинявай, човече. Сигурен съм, че много ги разбираш нещата, но като че ли нямаш усет за рисунките.
цитирай
3. tzarkarui - Нямам такава нагласа браткиш
07.02.2013 10:28
Ако нещата ми бяха на 100% ясни, то щях вече да бъда Създател. Нито съм "гуру", нито "агент-провокатор" - просто съм човек, търсещ обяснение за видимата (и невидимата) картинка от позицията на наблюдаващ от пещерата зрител. Опитвам се да мисля с главата си и лесно не вярвам на чужди изводи без щателна проверка и размисъл. :) Така горе-долу е и при теб вярвам. Знанието е необятно и се разкрива на пластове (като люспите на лук) - :) и затова съм "заложил капанчета" на знанието - от Астрология (едно от моите призвания), през физиологията на човешкия мозък (ако си чувал за бинауралните тонове - занимавам се с това от далечната 1994г. до днес), до метафизиката. :( Не се "бия в гърдите като маймун" че съм "капацитет" - няма такова нещо - просто съм нормален човек, е, доста съм чел, повече съм разсъждавал/размишлявал. И ако съм постигнал нещо в Разбирането, то е повече на квантово ниво (там където всички ние си разменяме информация - телепатията е следствие от този обмен) - доста неправилно наречено интуиция.

Но да се върнем на Магурата. Браткиш, задавал ли си си въпроса защо (аджеба) древните ни предци са се упражнявали да "цапотят" стените на пещерата точно с такива рисунки, а не са го написали (Знанието) с букви и цифри? А? Въобще имали ли са език тогава или са общували телепатично (баш тук и аз нямам ясен отговор)? Знаеш ли, че човешкия мозък "превежда" чутото от говоримия език във образи за да го Разбере? Знаеш ли, че през 1995 учьоните записаха звука на Северното сияние? И какво се чува? Чуруликане на птици. Което пък означава, че чуруликайки птиците си предават електромагнитна информация. Която пък информация може да бъде изобразена графично - това което прави водата в ручея - ромоли - обяснението е при Шаубергер. :) Толкова ли са били тъпи древните египтяни, че след като са построили всичките пирамиди не са измислили азбука, ами са описвали Знанието с пиктограми (които мозъка директно разчита без нужда от превод)?

:) Привет браткиш. И успехи по пътя. :)
цитирай
4. anonimen65 - e tzar akrui
07.02.2013 23:29
ti ne vlizash mai redovno ili na diagonal chetesh.opitval se e da si otgovori na vuprosa zashto taka e predstavena informatsiata i si e dal sravnitelno dobur otgovor.
ako moje pomagane bez nalagane.toi e mlad neobremen mozuk.neka sam si tursi putia za obiasnenie.ima tazi vuzmojnost v sebe si.
цитирай
5. anonimen65 - ha
07.02.2013 23:32
kakva e osobenostta na vtorata figura pri dva tochkovi iztochnika?gledana s moite ochi tia ne e v pokoi a v dvijenie:)/samo tia,tova znachi ,che ne e ot men/:)
цитирай
6. kikowsky - Това подобие с образите, които се ...
08.02.2013 09:36
Това подобие с образите, които се раждат от светлината при взаимодействието й сама със себе си, за мен беше голяма крачка. Разбира се, могъл съм да го прочета някъде и по-рано, дори съм го знаел и преди, но не съм бил готов да го осмисля.
Първо трябваше да си дам сметка за това, че нещата от по-долно равнище се образуват, когато нещо от по-горно равнище се отнесе само към себе си. Еидях в тая идея голяма истина и това беше напълно ново за мен. А ето сега намерих и нещо съвсем конкретно, което отговаря на това поведение - светлината. Знаел съм го и преди, но не съм го осмислял, защото не съм бил готов.
Затова за мен не е удачно да правя друго, освен да следвам собствения си път. Може отстрани да е изглежда тъпо, разбирам :) Но това е.
Вярно е, че светлината е електромагнетизъм. Целият ни свят електромагнетизъм, но не го чувствам като основата на познанието. По-скоро е страничен ефект. Така го възприемам за сега.
цитирай
7. kikowsky - Действително изглежда, че трепти, ...
08.02.2013 09:38
Действително изглежда, че трепти, но това е илюзия заради размера на изображението и пикселите на монитора. Така си го обяснявам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588062
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930