Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 09:29 - Имало ли е старобългарска вимана? Къде да я търсим?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 13397 Коментари: 24 Гласове:
20

Последна промяна: 19.01.2017 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първо да уточня за старобългарите. Често се измислят думи, които след това добиват конкретен смисъл и стават неизползваеми, въпреки че са си съвсем хубави. Един пример е "прабългари". Чудесна дума, означаваща предишни българи, но натоварена със смисъла на монголоиди, дошли от незнайни земи по съмнителни причини. Затова трябва да се използва друга дума и "старобългари" върши чудесна работа. Визирам местното балканско население, основно от Дунавската ранина, което е наследник на Дунавската цивилизация, живяла от територията на Украйна до Германия преди между 9 000 и 5 000 години. А навярно и преди това.

Виманите са древни летателни апарати, плод на много високи технологии, каквито ние все още се опитваме да създадем. Има всевъзможни описания както на конструкцията, така и на задвижването, но мен ме интересуват основно тези, които използват електричество и магнетизъм.

Намират се много сведения сред рисунките от Магура, че старобългарите са познавали близкия космос много добре. Толкова добре, все едно са пътували из него и то не рядко. Може и само да са го наблюдавали, например с някакви подобия на телескопи. Разбира се, става дума за много хиляди години назад във времето и затова е много трудно да се открият артефакти и конкретни безспорни потвърждения, особено ако машинариите са прибрани някъде под земята, а останалите отгоре са били преправяни във все по-примитивни пособия. Да кажем, че от нас остане танк и човечеството не е напълно затрито. То няма силите да произведе танк, но пък все още има силите да го нареже и претопи, за да си направи брадви и ножове. При всички положения това ще бъде направено. Така за нас сега остават само отзвуците, освен ако не попаднем в древните складове. Ако ни пуснат там.

Известен е един от принципите за добиване на безкрайна свободна енергия, при който добитата превишава многократно вложената енергия. Той е свързан с технологиите на Тесла. Става дума за две метални плочи, разположени на пределно малко разстояние една от друга и много силно електростатично напрегнати. Едната е положително напрегната, а другата - отрицателно. Става дума за напрежение от порядъка на няколко милиона волта. Тесла, например, е можел да създава напрежения до 100 000 000 волта, а съвременната техника - до около 3 000 000 волта. Оказва се, че металните плочи могат да се доближават само до една граница, след която винаги се оказват долепени изведнъж, независимо колко мощни машини и устройства се използват, за да ги държат. Това е минимално възможното разстояние при съответното напрежение. Това се явява порцията пространство.

Интересно е онова, което се случва в нея. Във вакуума постоянно възникват двойки противоположно заредени частици, който съществуват за много кратко време и взаимно се унищожават. Това се нарича квантови флуктуации - нещо като квантово кипене. Понеже силно заредените плочи се намират на минималното разстояние, те се явяват стени на обемите, в които се появяват и изчезват частиците. Тъй като плочите са изключително силно напрегнати електростатично, те успяват да привлекат появяващите се заредени частици към себе си, преди те да успеят да се унищожат взаимно. Затова, колкото по-голямо е напрежението, толкова по-ефективна е машината. Така се извличат колосални количества енергия от вакуума.

Стана дума в по-предни статии за Я-действителността, която е изключително богата на енергия, но напълно лишена от форма - там няма материя. Тази Я-действителност е отвъд вакуума, който по всяка вероятност е Ю-действителност и е около 1х10^150 по-богата на енергия от него. С подобни съоръжения би могло да се черпи енергия не от вакуума, а направо от междувселенското пространство, като невероятните електрически напрежения го заставят да добие известна оформеност и да се подели на множество заредени частици, който ние да използваме.

Много е интересно това първично, насилено оформяне на Я-действителността. Тъкмо буквата Г значи нарочно оформяне, което има конкретна цел. За разлика от буквата Т, която дава всички възможни резултати от едно действие, буквата Г се отнася само към желаната част от резултатите. Буквата А е сиянието, което се поражда от контура, т.е. от формата. Заредените плочи задават контур на Я-действителността, като я карат да излъчва енергията А, която е използваема от наша гледна точка.

Така цялото съоръжение и целият процес се описват от думата ЯГА. Да, Баба Яга. Тя е вещица и знае много неща, а владее и много тайни технологии. Освен това, тя има летателен апарат! Тя лети в казан, каца, паница. За управление използва лъжица. Важното в лъжицата е формата й. Това е точно един от типичните символи от Магура. При другия вариант вещицата лети с метла, като пак важна е формата - пак същата. Тези магурски символи значат насочване на някакво множество с някаква посока, което представлява действие. Затова лъжицата и метлата всъщност се отнасят до двигателя.

ЯГА значи черпене на изначална енергия и превръщането й в действие. ЯГА е действието на някаква сила. От този корен ние имаме много производни думи: тояга, бяга, ляга, стяга, разтяга, тяга. И още десетки и стотици други, все указващи целенасочено прилагане на сила в един или друг вид.

Намирам, че това е отзвук от старобългарската вимана и нейната технология. Напоследък стана известно, че част от рисунките от Магура могат да се четат като бобини на Тесла, електромотори и други електрически машини и съоръжения. Това нищо не доказва, разбира се, но не може да се подмине просто така.

Много данни за старобългарската вимана навярно могат да се намерят в килимите и шевиците, в песните, легендите и преданията, но това е огромна задача. Може да отнеме и цял живот и пак да не даде категорични доказателства.

Най-категоричното от всички доказателства е да се намери такъв летателен апарат или поне части от него, особено силовата установка - двигателя. Ако той е в някаква степен активен, то със сигурност ще поражда аномалии. Извличането и преобразуването на толкова големи енергии изкривява пространството, времето, смущава радиопредаванията, магнетизма, причинява промени в растежа, чувството за ориентация, причинява еуфория или депресия, предизвиква паранормални явления, предизвиква озарение, отключва ментални способности, изключителни сънища, поява на отвъдни същества и ред други от този вид. Ако все още съществуват старобългарски вимани и те са скрити под земята, трябва да създават аномалии на земната повърхност. Из територията на България има навярно поне хиляда места с аномалии, със странни енергии и чдодейни свойства. Мисля, че старобългарските вимани се намират под тях.

Има ли конкретни доказателства - не. Сочи ли, обаче, всичко в тази посока - да. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
20



1. gutzi - Много интересен материал. Кара те ...
18.01.2013 11:50
Много интересен материал. Кара те да се замислиш. Много въпроси си задавам и нямам търпение да намеря отговорите.
Можеш ли да обясниш малко повече за Я и Ю пространствата?
цитирай
2. kikowsky - По-скоро ги определям като дейс...
18.01.2013 12:02
По-скоро ги определям като действителности. Има две крайни положения: само дух (енергия) и само тяло (материя). Материята се създава от енергията чрез нейното оформяне. Не е вярно да се каже, че материята е кондензирана енергия. Тя е оформена енергия. Енергията всъчщност се съдържа в кухите обеми на материята, които са очертани от конрутите на формата.
Я-действителността е напълно неоформена действителност, затова е крайността на чистия дух. Там има само енергия, но тя не може да се наблюдава заради липсата на форма.
Й е равнището на действието - там се стида до крайна оформеност - това е поведението на телата. Я се състои от Й+А по напълно закономерна причина. Значи ДЕЙСТВИЕТО НА ДУХА. А е от мъжките букви, т.е. от тези на духа и означава действане. Я-действителността е действието на духа. Там има само дух, няма душа, т.е. форма.
Ю-действителността е продукт от първичното оформяне на Я. То се състои в това да се очертае, че освен Я има и друго. Това е първично разделение. Ю се състои от Й+У, като У значи вивеждане. За да има въвеждане, трябва да има едно и друго. Ю въвежда тези могъщи енергии в нашия свят. Юнак е една от малкото ни думи, започващи с Ю. Значи въвеждане на могъщия дух в Н (душа), която действа (А) по отношение на нещо (К). Юнакът е, който има съдба и огромната сила да я изпълни. Юмрук е друга. Пак въвеждане на великия дух, но този път в ума (М), който създава образа (Р) и го въвежда (У) в отношение (К). Юмрукът е управлявана от ума сила, добила образ (израз), която се използва за нещо конкретно.
Я-действителността е отвъд вселената. Вселената е само разреждане на Я-действителността и приемането на форма от нейна страна.
цитирай
3. kikowsky - Сега се сещам и за друго. Възможно е ...
18.01.2013 12:04
Възможно е виманите да се намират там, където се казва, че живее змей. От една страна, той е изключително могъщ и лети, а от друга, около леговището му нищо не е в привичния си вид. Реките текат наобратно и какво ли не още. Оставя огнени дири, предизвиква светлини. Създава мъгли. Това е нормално и се дължи на силната електростатика. Изкривява реланостите и предизвиква видения. Обикновено леговището на змея е в пещера, което е много подходящо място за хангар.
цитирай
4. kikowsky - Около змейовете са се наблюдавали ...
18.01.2013 12:13
Около змейовете са се наблюдавали още изключително съскане - пак заради електрическите заряди. Гръмовен тътен и странен мирис - мълнии и миризма на озон.
цитирай
5. gutzi - Змейовете обикновено живеят в п...
18.01.2013 12:20
Змейовете обикновено живеят в пещери, но това е някак логично - нали са скрити. В народните приказки им викат Ламя, което може също да има някакво значение.
И като спомена за юнак - обикновено някой юнак е пратен да се бори с тях и да ги убие.
цитирай
6. gutzi - А иначе рисувки на летателни апа...
18.01.2013 12:27
А иначе рисувки на летателни апарати май има доста. Има и много легенди за летящи коне и други подобни. Имаме и доста съвременна рисунка, т.е. дори икона в село Добърско, ако не греша.
цитирай
7. kikowsky - С тоя въпрос не съм много запознат. ...
18.01.2013 12:35
С тоя въпрос не съм много запознат. Но имам килим в Белоградчик, на който мотивите са ракети.
цитирай
8. kikowsky - "Змей в славянската митол...
18.01.2013 12:46
"Змей в славянската митология е демон с образ на змия, човек и птица, с крила, крака и опашка.Тялото му е покрито със светещи люспи. Змеят е висша зла сила, пратеник на бога на злото Чернобог, и се стреми да разруши божествения ред — Правда. Живее в пещери, по високи планини и скали. Змейовете отклоняват или спират облаците и дъждовете,като по този начин предизвикват суши като пресушават реки и езера или унищожават реколтата с дъждовни порои и градушки, причинявайки масов глад."
Светещите люспи на змея. Имат предвид коронарния разряд около корпуса на машината. Отклоняват или спират облаците и дъждовете и т.н. Такова въздействие има и HAARP, който използва високочестотни токове. Това са напълно нормални следтсвия от могъщия двигател на вимана. Обаче чак пък сили на злото! Това е пропаганда с цел да наплашат древните хора и да забравят миналото си.
"Змеят може да се превръща в красив млад мъж и да подмамва или отвлича жени. От тях се раждат юнаци. Понякога змейовете принуждават селата, край които живеят, да им дават като данък млади девойки. В противен случай змеят спира реките или отравя езерата."
Значи, юнаците се раждат от жени, които са посещавали леговището на змея - високотехнологичната база. Юнаците вършат неща, невъзможни за останалите, защото имат обучението и техническите средства.
"Пръв враг на змея е бог Перун — върховният господар. Той преследва змейовете и влиза в единоборство с тях като винаги побеждава след дълга и опасна борба, по време на която се разразяват страховити бури и стихии."
Винаги настоящият бог е добър, а предходните се обявяват за дяволи! Борбата изглежда като страховити бури и стихии. Същото е описанието на боеве между летящи чинии.
цитирай
9. kikowsky - "Сред южните славяни се вя...
18.01.2013 12:50
"Сред южните славяни се вярва, че някои змейове (хали) са добротворни — пазят селата си от други змейове и помагат на хората в беда. Начин да се прогони зъл змей от селото е фолклорният обред Гонене на змей. При него всички неженени мъже от селото се събличат чисто голи, събират се в дружина и тръгват да обикалят въоръжени. Вдигат шум и мушкат навсякъде, където може да се е скрил духът на змея. Ако срещнат човек по улиците може да го набият, защото змейовете често се превръщали в хора."
Значи, много е важно да се намери духът на змея, не толкова самия змей. След това четем, че змейовете често се превръщали в хора. Т.е., духът на змея си е просто един човек, но пилот. Тук има и друго - да убием духа на нещо. Например, духа на един народ. Всичко умира без духа си.
Периодично идват нови богове и обявяват предишните за дяволи. Тази постановка ни е позната. Тя се случва постоянно и в ежедневието ни. Такива неща се правят от всеки, който се стреми към власт. А стремящият се към власт не е добър човек. Обявяващият се за бог ламти за роби. За него всички несъгласни са зли сили.
Мисля, че много отдавна старобългарите са имали нещастието да им дойдат нови богове, а те "завалиите" до тогава не са имали богове, имали са само ясно съзнание.
цитирай
10. kikowsky - Част от хората са преобразували ...
18.01.2013 12:54
Част от хората са преобразували мирните си дотогава технологии в средства за защита и са се оттеглили под земята. Много други са погинали на повърхността от "добротата" на новите богове и техните орди. Все пак е отнело няколко хиляди години, докато бъдат смазани и подземните бази.
В една от тях знанието е обяснявано и на съвременните хора, като от това са останали записи по стените й. След това новите богове се опитват да изкоренят напълно съзнанието, като горят вещици и книги. И така.
Накрая вече искат да затрият и гените ни.
цитирай
11. podvodni - Привет! Похвално е когато има ра...
18.01.2013 13:05
Привет! Похвално е когато има разширяване на кръгозора. Напълно естествено е знанието да се получи с помощтни средства, даже и с напътствие и помощ "от вън". Не зная да има някой който си мисли, че знанието за вселената и нейната същност, от древните ни прародители е постигната чрез съзерцаване на звездите нощтно време, излегнат на зелена морава със стрък трева в устата. Всъщност, има такива хора, но те са плод на циркаджииските (будистки) номера на някои "махатми" в Индия.
Повдигаш въпроса за древни технически съоръжения и тяхното местонахождение. Питаш се, има ли такива и ако да - къде се намират?
Има, разбира се. Зная за 2 места в България където има такива съоръжения. Едното се намира в недрата на Витоша, другото е под местността Беглик таш до Приморско.
цитирай
12. kikowsky - Подводни. понеже не се намират по ...
18.01.2013 13:15
Подводни. понеже не се намират по нашите земи някакви ясно различини останки от технически съоръжения, като цяло соата съм отбегвал да гледам в тая посока. Поне липсват такива древни останки от рода на части от автомобили. Има, например, много странни места с изключителни енергии, но те не са от типа на съвременните технически устройства и трудно се разпознават от съзнанието.
цитирай
13. kikowsky - Има и друго. При рисунките от Магура ...
18.01.2013 13:17
Има и друго. При рисунките от Магура личи, че от стените са изстъргвани някои участъци. Н еможе да каже кога, следите изглеждат древни. Но може да са и от времето на соца. Ами ако там е имало твърде нетипични изображения? Възможно е.
Пещерата я откриваме през 1927 година, което е изключително странно. Как е останала неизвестна до това време? Та това е цяла пещера. Освен да е била скрита и пазена. Но това не може да стане без съдействието на местното население. Значи то с пълно съзнание е подпомагало оцеляването на нещо вътре.
цитирай
14. gutzi - Мисля си нещо във връзка с тази борба ...
18.01.2013 14:04
Мисля си нещо във връзка с тази борба между добро и зло. Някак нормално я приемаме в повечето популярни митове и легенди (за непопулярните да кажат запознатите). Имало ли я е изобщо? Нови, стари богове, титани, хора, чужди цивилизациии - някаква поголовна сеч стига до нас в днешни дни. А дали се е случвало веднъж, няколко пъти или в продължителен период от време такова нещо?
Хипотеза 1: Случило се е. Тогава рисунките в Магура са рисувани или преди, или след тези събития. Ако е след - щяха да са изобразени. Ако е преди, значи тъкмо тогава са спряли да рисуват, но това е прекалено скоро.
Хипотеза 2: Няма никакви титанични сблъсъци, но са удобни някому. Може би?
цитирай
15. podvodni - Останки от древни технически съ...
18.01.2013 14:11
Останки от древни технически съоръжения се намират на всякъде. Една част от тях са на толкова видно място, че просто не ги забелязваме, поради причината, че сме свикнали с тях. Такъв пример са огромните мегалитни постройки, разпръснати по цялата земя. Други технически пособия (машини) се намират "гарирани" дълбоко под земята, най често в скални масиви. Част от тези места, за които пишеш, с изключителни енерги, са именно тези "гаражи-складове". Найвно би било, всяко място със странна енергетика, да причисляваме към естествените зони за обмен на космическа и земна енергия. Напълно в реда на нещата е, част от складираната техника да е в състояние на "топъл резерв и готовност". Защо? Защото, даже и в съвремието, съществуват технически средства, които след тяхното запускане е невъзможно да бъдат "изключени" напълно. Ако това се направи, то би означавало тяхното тотално спиране с невъзможност за повторно запускане. Същото важи и за част от техниката от древността. Поради тази причина и използването на непознати за нас енергиини източници, тази техника има енергийно излъчване. За да бъде по-добре скрита, същевременно да се предпази живота на повърхността от вредното (в някои случаи) лъчение "изпускано" от тази техника, се налага тя да бъде неутрализирана или, най-малкото, да бъде трансформирана в по-безопасна. Как става това? Един от начините е чрез изделия с кристална структура. Такива структури, най-често, се явяват гранитните наричани морени.
А инак, изречението с останките на части от автомобили, ще приема като шега.
цитирай
16. podvodni - Мисля си нещо във връзка с тази борба ...
18.01.2013 14:14
gutzi написа:
Мисля си нещо във връзка с тази борба между добро и зло. Някак нормално я приемаме в повечето популярни митове и легенди (за непопулярните да кажат запознатите). Имало ли я е изобщо? Нови, стари богове, титани, хора, чужди цивилизациии - някаква поголовна сеч стига до нас в днешни дни. А дали се е случвало веднъж, няколко пъти или в продължителен период от време такова нещо?
Хипотеза 1: Случило се е. Тогава рисунките в Магура са рисувани или преди, или след тези събития. Ако е след - щяха да са изобразени. Ако е преди, значи тъкмо тогава са спряли да рисуват, но това е прекалено скоро.
Хипотеза 2: Няма никакви титанични сблъсъци, но са удобни някому. Може би?


Няма дим без огън и предание (мит), което да не е базирано на действителни събития и да е плод на фантазия и въображение.
цитирай
17. kikowsky - Това за автомобилите не го казах на ...
18.01.2013 14:14
Това за автомобилите не го казах на шега. В моето съзнание машините са такива, каквито ги наблюдавам около себе си, и бих разпознал като машина нещо, което е подобно. Една огромна скала трудно ще я видя като машина, нали?
Прав си.
цитирай
18. podvodni - Не съм казал, че скалите са техни...
18.01.2013 14:39
Не съм казал, че скалите са технически съоръжения.
цитирай
19. kikowsky - Разбрах те добре какво каза, но не ...
18.01.2013 14:51
Разбрах те добре какво каза, но не мога да обясня точно от къде идва затруднението :)
цитирай
20. gutzi - Аз съм сигурна, че няма дим без огън и ...
18.01.2013 14:52
Аз съм сигурна, че няма дим без огън и не подлагам на съмнение митовете и легендите, а техните интерпретации и как всъщност са достигнали до нас. Какъв път са извървели? Кой ни ги разказва? Кога? Тези неща са важни според мен.
Подлагам на съмнение и съвременната концепция за добро и зло, пресъздадена ни от тези митове и легенди. И в този контекст искам да попитам: има ли в магурските рисунки сблъсък на доброто със злото?
цитирай
21. kikowsky - До тук не съм намерил и най-малък ...
18.01.2013 15:00
До тук не съм намерил и най-малък намек сред рисунките да има разделение на добро и зло.
цитирай
22. podvodni - Аз съм сигурна, че няма дим без огън и ...
18.01.2013 15:17
gutzi написа:
Аз съм сигурна, че няма дим без огън и не подлагам на съмнение митовете и легендите, а техните интерпретации и как всъщност са достигнали до нас. Какъв път са извървели? Кой ни ги разказва? Кога? Тези неща са важни според мен.
Подлагам на съмнение и съвременната концепция за добро и зло, пресъздадена ни от тези митове и легенди. И в този контекст искам да попитам: има ли в магурските рисунки сблъсък на доброто със злото?

Добро и зло са морални категории дефинирани от човек.
Много е кратко, но за сега толкоз. Излизам. По-късно с удоволствие ще бъда по подробен.
цитирай
23. anonimen65 - a zashto ne
19.01.2013 07:03
tozi uchastuk ot vashia krai s anomaliite navulnite v rabishkoto ezero ,osobenite sumishta ot vashata kushta , prizratsite pod mosta i smushteniata v radiovulnite da ne e nad takava vinama
цитирай
24. kikowsky - Мисля, че отдолу определено има ...
19.01.2013 17:11
Мисля, че отдолу определено има нещо. Но може би няма да го разпознаем, дори и да го видим?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571709
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031