Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2013 21:37 - Размисли върху местоименията.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2641 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2017 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
АЗ е ясно на всички, това е всеки сам за себе си си. Постоянно се позоваваме на него. Е, дори не знаем защо е решено думата да е точно тази, но всички откриваме, че напълно ни подхожда. А е задействане. То е сиянието, което се излъчва от контура, а всяко построение има своите контури. А е като скок от контура към другото, така то е действането на контура, чрез напрежението, което се поражда около него. Все едно като електродвижещото напрежение, което тласка електроните да се движат. Буквата З значи множествена свързаност, а в края на думата значи, че нещото се въплъщава в множество връзки, т.е. разпилява се сред всичкото. АЗ е скокът от контура към разпръсването сред всичко. Така АЗ поражда множество последствия. Но АЗ никога не познава себе си, собственото си построение. Затова то изобщо не е указано в това местоимение, а се започва еднва от действието, което поражда този контур. Това значи, че ние никога не си даваме сметка за себе си и, когато вършим нещо, то ние не съзнаваме построението, което подбужда тези действия. 
Ние сме самото построение, самите контури и поради това не можем да се наблюдаваме. Затова АЗ започва от след контурите. За да се опознаем, трябва да погледнем на себе си като на друг човек - да се погледнем отстрани.
ТИ е друга работа. Т е построението. Когато гледаме другите, винаги виждаме какви са, но себе си - не. И е общаване на това построение с действителността.
ТОЙ е изясненото построение Т, което създава многжеството О, въплъщаващо се в релаността на действията Й. ТОЙ е ясен по построението и действието си извършител.
ТЯ е подобна на ТОЙ.
ТО също.
НИЕ. При Ние имаме трайно установените съвкупности от отношения и построения, които се съдържат в Н. Това значи, че НИЕ съзнаваме за себе си какво ни свързва в едно, какво е то, което ни прави НИЕ. И е обединяването с Е, което е проектиране. НИЕ значи трайно установените построения, които ни свързват и тяхното проектиране, т.е. осъществяване.
ВИЕ е подоно, като В въплъщението на построението. 
ТЕ е лесно за всички - осъществяването на построението Т. 
Притежателните местоимения. МОЙ, МОЕ и т.н. започват с М, което е буквата на менталността, на ума. Моето винаги е такова в ума ми и само и единствено заради ума ми. Подоно е положението с МЕНЕ, М се осъществява като Н, което се осъществява. МЕНЕ е проектираната като трайна съвкупност от особености умственост, която вече трайна проекция действа. Т.е., това е представата както съм, която действа. Ако е само МЕН, пак е същото, но умът М само създава представата Н, която имам за АЗ. МИ също се поражда от ума и съществува само в него. Когато говоря за себе си, то това е възможно единствено и само в ума ми. Когато действието е насочено към мен като в ДАВА МИ, то то е насочено към ума ми М.
ТВОЙ е построението ти Т, което се съплъщава в действено множество. В твоите си неща ти си проектиран, т.е. въплътен, а те са множество, което оказва своето въздействие. Така, например, хората често разполагаме свой вещи, така че да обозначим жизненото си пространство. Те се явяват нещо като наши застъпници, защото ние сме въплътени в тях. ТЕБЕ е особено подобно на МЕНЕ, но последното се дължи само на ума ми. Т показва, че построението е обективно известно. Преоектира се чрез Е в Б, което е готово за осъществяване построение. Б е едната част на двойката противоположности. Донякъде може да се нарече аналог на Н, но Н е само една съвкупност от записи, докато Б е по-скоро бременна с построението. Т.е., съдържа построение, което е предназначено да се осъществи, за разлика от Н, което съдържа и построения, които може и никога да не се осъществят. ТЕБЕ е така дума, защото мога да те познавам чрез действията ти, които се раждат от Б, а в същото време те знам и кой си и какъв си, докато за себе си само си мисля, което е представено от М.
НЕГОВ значи съвкупност от построения, от която се взима само еднат част Г. Г е положителната или отрицателната част от псотроението. То създава множество, което се въплъщава в образ и форма чрез В. НЕГОВ  е една съвкупност от образи, която е породена от половиначатата ни представа за неговата съвкупност от свойства Н. НЕГО значи, че имаме множество от едностранни виждания за неговото Н. С НЕЯ и НЕЙНА нещата са подобни. 
НАШ. НА е дейтвието на контура на установените отношения. Ш е буква, която събира множество разнородни въздействия и ги представя като една цялост. НАШ е съвкупния израз на породеното от всеки един от НАС. С е свързаност. НАС следва да значи свързаността на породените от установените отношения действия - нещо като сноп от пръчки. НАМ значи, че това е представата ни за НАС, която е в ума ни.
ВАШ е като НАШ. ВАС и ВАМ е като НАС и НАМ.
ТЕХЕН значи, че ТЕ излъчва построението, а Х превръща това излъчване на построение в лъч, който се проектира в Н - в установена съвкупност от построения. Така се въздава установена съвкупност от отношения, която произлиза от ясното построение Т, описващо за кого става дума. 
Има още да се изясни като МУ, ГО, Й, НИ, ВИ, ИМ. Това е за сега.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
7



1. kikowsky - Това може би обяснява защо бълга...
13.01.2013 21:49
Това може би обяснява защо българите няма успех в единодействието. Защото при НАШ се пораждат трудности заради Ш, което не се интересува дали на входа му постъпват съзвучни въздействия или хаотични и противоречиви. Даже, много сме сгрешили. Щ хваща тази входна съвкупност от въздействия и ги подрежда в смислен вид заради наличието на Т в нея. НАЩО, НАЩЕ, НАЩА е благоприятният вид.
цитирай
2. kikowsky - То не е еднакво с НАШЕТО, защото Ш ...
13.01.2013 21:51
То не е еднакво с НАШЕТО, защото Ш създава едно съвкупно въздействие, което се проектира в Т и там се превръща в построение, което после се проектира, осъществява. Хаосът си остава. Щ преправя този хаос в ред и затова НАЩО е различно от НАШЕТО.
цитирай
3. demograph - Излиза
02.02.2013 00:16
Че ако анализираме промените в българския език може да стигнем и причините за дереджето си. Това с "нашето" и "нащо"...Поздрав
цитирай
4. kikowsky - Точно това имам предвид - с времето ...
02.02.2013 19:50
Точно това имам предвид - с времето сме променили отношението си към света, което се е отразило и в езика ни, а също е променило и живота ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571828
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031