Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 11:32 - Край няма. Поне един наръчник да бяха оставили!
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 8676 Коментари: 18 Гласове:
11

Последна промяна: 19.01.2017 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъкмо си мислех, че вече всичко е готово, окрито, намерено, разбрано донякъде и остават само подробности. Заех се даже всичко да напиша в книга. Върви добре, преподредихстатиите, разширих ги с коментари, с нови неща, обясних ги по-добре и по-пълно. И тъкмо стигнах до поредната, която исках да илюстрирам по-пълно и по-качествено, и се заех да направя наново измерванията и чертежите от постинга "Зимното слънцестоене по линията Лепеница-Бабу". Открих, че съм сгрешил с местоположението и никакво зимно слънцестоене не се наблюдава по тая линия, но намерих нещо много повече!

image
  Това скоро започна много да прилича на Белоградчишката геометрическа синтеза, която се установи точно при Петроглифа.

image
Ъглите са точно същите. Вероятно, е добра идея да се наложат.

image
Нищо не ми говори за сега и може би не ги налагам правилно. А и не познавам напълно терена - може в особените места да има особени неща.
Това си е красота, но не знам какво значи. Синтезата се намира точно в единия ъгъл на тази фигура от особени места и най-вероятно не е направена случайно на това място. На практика, в някаква степен Белоградчишката синтеза е и вид карта на района, която е предвидливо поместена в един от ъглите на фигурата. Допълнително, Петроглифът указва две най-важни посоки - север и югоизток. Какво ли не търсих на югоизток. Оказва се, че точно там е връх Бабу. 
Как са знаели, ако не са разполагали с много добра геодезия? Как пък, от друга страна, теренът се оформи така по естествен начин? Да се чуди човек. Не можах ли да си се занимавам с най-обикновени неща и вечер да заспивам пред телевизора, наместо да си отдам години от живота на това нещо, което става все по-сложно? Да бяха написали поне един наръчник.

Допълнение: понеже може да не е станало много ясно, защото бързах да го напиша. Голята особеност е следната: на единия връх на фигурата са налични три указания: да се гледа на югоизток; фигурата, която трябва да се получи и самия петроглиф, че е изходна точка. Там има изсечение едно око, което значи "гледай от тук". Така, като се застане на петроглифа, човек има една опорна точка - самия петроглиф. Има и още една опорна точка, защото на югоизток вижда Бабу. Останалото е да нанесе по тях получената геометрическа синтеза и така разбира и останалите важни точки на мястото. А Клюн се разпознава добре, защото е централният връх срещу петроглифа. Ето това е изключително особеното. Съжалявам, че не го обясних обстойно.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
11



1. podvodni - "Как са знаели, ако не са ра...
10.01.2013 12:21
"Как са знаели, ако не са разполагали с много добра геодезия? Как пък, от друга страна, теренът се оформи така по естествен начин? "

Ами ако са разполагали не с много добра, а с изключителна геодезия ? Пък може и да са имали някое и друго техническо съоръжение!
Ами ако релефът не се е оформил, а оформен преднамерено ?
Странни въпроси, нали?
цитирай
2. kikowsky - От макък съм учен, че по българските ...
10.01.2013 13:00
От макък съм учен, че по българските земи няма нищо кой знае какво и до сега ми е малко трудно да приема напълно, че това е действителност. Да бях челв книги, че такова нещо е установено в Перу или в Египет, грам нямаше да се усъмня, ама нали при нас никога нищо интересно няма!
Такава инерция на мисълта - хем го виждам, хем не можеш напълно да повярваш. :)
цитирай
3. kikowsky - А как са оформяли терена пък изобщо ...
10.01.2013 13:00
А как са оформяли терена пък изобщо не знам. Чел съм, че атлантите го умеели.
цитирай
4. podvodni - Тъй тъй, атлантите го умеели. Та ...
10.01.2013 14:12
Тъй тъй, атлантите го умеели. Та къде са живяли атлантите ? На атлантида, разбира се ! Обаче, дали само там или са имали поселища и в други райони? В тези райони само атланти ли е имало или още някаква друга раса или раси? Но след като е потънала Атлантида, дали не са останали малко атланти по другите райони, заедно с другата раси или раси? А дали заедно Атлантите е имало и други високо развити, земни и неземни, цивилизации?
Потока от мисли може да ни отведе в неочакмани измерения, нали така?
Продължавайки така мога и сигурно ще стигна до проблема от предишната статия за Европа, Аврора и Магура. И не само до там !!
цитирай
5. kikowsky - И мен това ме озадачава. Дали са били ...
10.01.2013 14:16
И мен това ме озадачава. Дали са били само атланти, а след тях да се появяват хората. Имало ли е наистина атланти. Ако е имало, сигурно в някакъв период хората и атлантите са живели заедно. И си прав, кой знае какъв калабалък от раси е бил :)
цитирай
6. podvodni - Частичен отговор на въпросите ти ...
10.01.2013 14:29
Частичен отговор на въпросите ти може да даде Мулдашев с изключение на последната му книга. Като игнорираш прикритият шовинизъм (макар че и от него може да се извлече полезно инфо), се откриват много интересни факти.
цитирай
7. kikowsky - Чувал съм за разказ на прекупвач на ...
10.01.2013 14:39
Чувал съм за разказ на прекупвач на антики, който е на доста високо равнище и държи Северозападна България. Не знам за сега, но това е било преди около десет години. Споделил е на мой близък, че на няколко пъти са му доставяни огромни човешки бедрени кости. Като ги измерил и пресметнал съотношенията, се оказало, че трябва да са били на хора високи над 3 метра.
Не съм ги виждал лично, но ако това е вярно, следите от атлантите са налични :)
цитирай
8. podvodni - Кокаляци се намират на всякъде и ...
10.01.2013 14:57
Кокаляци се намират на всякъде и предизвикват определен ужас в някои среди. Защото признанието на тези страности ще обърне поглед и към редица други необеснимости, част от която е пещерата Магура. Вече иде реч за голяма наука.
цитирай
9. kikowsky - Ама толкова ли чак са умели в прик...
10.01.2013 15:03
Ама толкова ли чак са умели в прикриването? Виждал съм много снимки из нета, обаче всичките са опровергани като Фотошоп. Действително, възможно е да са Фотошоп. Пак казвам, че лично не съм ги виждал. Но щом и този човек така казва, склонен съм да му вярвам, защото по принцип бандитите не са големите мечтатели и фантазьори. Тогава остава всичко много добре да се крие и да се отрича и сигурно е точно така. Ама едва ли е само, за да не им обърне науката.
Сигурно има много по-съществени причини. Най-вероятно ще разклати властта. Мисля, че това е най-сериозната причина да се полагат такива огромни усилия за покриване.
цитирай
10. kikowsky - А за Магура просто съм като гръмнат. ...
10.01.2013 15:06
А за Магура просто съм като гръмнат. Всевъзможни предавания съм гледал за история в този регион. И никога даже не я и споменават, независимо дали става дума за по-древна или по-съвременна (преди 1000-2000 години примерно) история. И винаги търсят разни неща, говорят за какво ли не, обаче за Магура абсолютно нищо, ама наистина нищо. Единствено понякога показват рисунките за фон на някакви интервюта, обаче винаги само тези с животните, а те са само 2-3% от всички рисунки. Нарочно ли е това, от обикновена глупост ли е, не знам.
Чак пък толкова страшни неща да има там не ми се вярва.
цитирай
11. kikowsky - По едно време даже си мислех, че може ...
10.01.2013 15:12
По едно време даже си мислех, че може да са намерили и артефакти и да са ги потурчили. Просто направо подозрителна липса на артефакти се наблюдава. Там до Магура има едно село, казва се Кладоруб, предишното му име е било Кладово, а това значи хранилище, склад.
Там е намерена някаква много стара постройка от големи добре одялани камъни с оловни плочи между тях. Това осигурява херметическо затваряне. Иманярите я били разкопали. Вътре имало хиляди грънци, които те изпотрошили и разнесли. И този обект дори не съществува официално, там разкопки не са правени. Ако ен го бях чул от местен жител, нямаше и да подозирам за това.
цитирай
12. podvodni - Снимките може и да са фотошопирани, ...
10.01.2013 15:54
Снимките може и да са фотошопирани, но между тях може да има наистина интересни и истински. Казва ли ти някой, пък и смееш лиш да питаш. А, ако питаш въпросът е дали ще ти кажат.
Обаче думите не лъжат. Да вземен например династията на Асеневци. Само че, ние ги наричаме Асеневци, но всъщност е династията на Assians. Другото което е известно за тях е, че са били доста високи мъжаги - към то над 2 и калабалък метра, което си е било неестествено, даже и за размерите на нашего брата българина в онези времена - 1,80 м. среден ръст. А да не говорим за средно-европският. Титлата Асеневци (Assians) произлиза от наименованията на римските диоцизи Asia и Asiana които са били обусловено от границите на Асирия. От тях произлиза и името Азия. Азия - Асирия- Сирия - Сириус. Тук вече излизаме далеч извън пределите на Облака на Орт.
Интересното в случая е, че Хала-Ян (Калоян) си е позволил да рекетира папат да го признае за император, дирктен наследник на трона на Римската империя. Папата така се е вбесил, че изпратил най - елитната си войскова част за вразумяване на варварина, но явно си е напрвил грешна сметка.
Имал ли е основание за действията си Хало-Ян ? Най-вероятно ! И сигурно се е опирал на сериозни доказателства.
Остава въпросът, къде са сега тези доказателства ?
Със сигурност не се намират в трезорите на ФЕД или някоя швейцарска банка, а в пределите на нашата страна.
Една дама, Люси Ж., сериозно се бе зеала да разбули някой тайни и да искара поне част от истината на яве, но я самоубиха точно в разгара на работата и. Мисля, че е копала и в пещерата Магура, както и в пещерата на Бастет.
А причината да се крият разни странности наистина е властта, но и нещо много по-голямо.
цитирай
13. kikowsky - Благодаря за разяснението, сега ...
10.01.2013 15:57
Благодаря за разяснението, сега разбирам по-добре защо толкова се внимава.
цитирай
14. anonimen65 - privet
10.01.2013 15:59
da ne chuvam poveche za zaguba na godini i lipsa na spane pred TV.ne e zaguba a razvitie i usuvurshenstvane i biagstvo ot promivane i zombirane.e sluchvat se i niakoi nepriiatni neshta de na jivo de tuk,no ne im obrushtai vnimanie .vmesto da otgovariash gi podminavai.
kazvash,che imash material gotov za kniga.shte ima li otelno malko knijle za bukvite?priiaten den
цитирай
15. kikowsky - Около 1/3 от нея ще е за буквите и н...
10.01.2013 16:01
Около 1/3 от нея ще е за буквите и някои техни приложения. А кога ще я има, не знам :) Надявам се към средата на лятото да съм я направил, а за по-натам дали ще мога да я издам ще видим.
цитирай
16. anonimen65 - shte iskam da i aprocheta, osobeno ...
10.01.2013 16:55
shte iskam da i aprocheta, osobeno tazi 1'3 za bukvite i prilojenieto im.
a ako i chislata obiasnish shte e vurhut
цитирай
17. kikowsky - От обикалянето си по баирите съм ...
10.01.2013 21:51
От обикалянето си по баирите съм забелязал една закономерност. За да се оцени добре височината на един връх, е нужно да сме на съседен и да сме поне на 1/2 от височината на оценявания, а най-добре става от 2/3 от неговата височина.
Мисля, че това се отнася и за умовете. Умът от Магура е толкова висок, че ние за сега не можем да имаме почти никаква представа за него. Но днес за пръв път изпитах удивление от височината на ума при Петроглифа и Синтезата. Много, много висок ум. Такова съзнание за толкова много неща наведнъж, изразено с толкова малко образи! Удивително. Тръпки ме побиха, като си дадох сметка за това. Как го е постигнал?
цитирай
18. anonimen65 - aha
12.01.2013 20:30
tukmo vleznah da te smumria ,che iskash naruchnik,no to e bilo vremeno hrumvane zakachka:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2580083
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930