Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2012 15:39 - Жертвоприношения.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3946 Коментари: 11 Гласове:
15

Последна промяна: 19.01.2017 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно време се занимавах със Стаята на страха. С това започнах.
Тя е май същото като т.нар. егрегор. Съдаваш я като образ и описание с ума и въображението си и я захранваш с емоцията си. Така могат да се създават и същества. Много богове са създадени така - чрез страха, вярата, надеждите на хората. Те никога не са имали самостоятелно и изначално съществуване, а са създадени и съществуват благодарение на нас. 
Най-силните стаи или егрегори дават и най-големите придобивки. За работата с тях са нужни и огромни напрежения. Смятам, че в много дълбока древност хората са умеели да ги постигат в себе си и да остават живи и съзнателни при това. След това са загубили тази способност. Затова се е налаголо да убиват, за да използват напрежението на умиращия за своя "разговор" със стаите.
Сред рисунките от Магура няма нито една на жертвоприношение. Те са много по-древни от епохите на Златния телец и Жертвения агнец, когато хората са били по-други. Тогава още не са имали нужда да принасят жертви.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
15



1. pvdaskalov - Много интересни наблюдения и ло...
02.12.2012 12:24
Много интересни наблюдения и логически заключения. Струва ми се, че силната вяра в нещо го материализира. Марк Аврелий пише в писмо до свой довереник, изпратен в една от провинциите на Римската империя, и го съветва, доколкото си спомням, да почита местните богове, защото "нашите - казва - там са безсилни". Ще бъда благодарен, ако авторът на постинга изясни написанити от него идеи имат ли и други поддръжници, например в официалната наука. Дерзайте, темата е благодатна, но са необходими още наблюдения и литературни справки... Препрочетох постинга Ви, но явно тази тема ми е непозната. Поне не в тази насока. Бихте ли дали информация къде още може да се прочете за нея.
цитирай
2. kikowsky - Да, науката е достигнала до същите ...
02.12.2012 12:38
Да, науката е достигнала до същите изводи, но те още не станали част от изучаваното в училище. Те го наричат "морфично поле". Имат предвид някакви съвкупности от информация, които постоянно се стремят към осъществяване. Това явление има още много имена - егрегор, душа, промисъл.
Първо го намерих като потвърждение на Стаята на страха в книгата "Посланията на водата" на японския учен Масару Емото. За други книги не мога да кажа, но често споменават морфичните полета в научнопопулярните предавания на Нешънъл джеографик и Дискавъри, които се отнасят до квантовата физика и развитието на космоса.
Ако попадна на конкретно заглавие, ще пиша. Но и науката знае и признава за това.
цитирай
3. kikowsky - Има една книга, казва се "Г...
02.12.2012 12:53
Има една книга, казва се "Генетика" на Генчо Генчев. Чист материализъм, писана по времето на соца и отнасяща се напълно и само до науката генетика.
Там говорят подробно за това как вирусите заразяват клетките. Те инжектират своята ДНК в цитоплазмата. Обаче клетката не е глупава. На всяко внасяне на ДНК в нея тя реагира с ензими, който накъсват веригата на внесеното ДНК на съставните й молекули, за да унищожи информацията в нея. Обаче тези вещества са ценни и затова веднага се транспортират в клетъчното ядро, където да се използват от самата клетка. Едно от най-странните неща на света се случват именно там и в книгата "Генетика" го признават, като уточняват, че не знаят механизма. Накъсаната на съставните си части ДНК на вируса отново се комбинира в предишния си вид, щом бъде внесена в ядрото.
Ако съществува само материализъм, тогава не може да се обясни как се възстановява загубената подредба.
Преди една-две години излезе статия (не помня къде) за това, че е установено научно, че 40 дни след разрушаването на ДНК продължават да съществуват негови полета. Затова е и карантината, която значи четиредесетдневен срок.
Човек може да си измисли неща и, ако внесе в тях достатъчно емоционално напрежение, те добиват самостоятелно съществуване. Това е основната идея на Стая на страха.
Експериментирал съм лично с почти всичко, за което съм писал тук, включително и със създаването на демони. Това беше едно от първите неща, когато проумях принципа. Това е едно от най-лесните неща изобщо. Затова знам, че и бог може да се създаде пак толкова лесно, само трябва да убедиш много хора да насочат емоциите си към него. За това е нужен добър маркетинг, какъвто се наблюдава при всяка религия.
Уважавам Будизма, защото в него няма бог, а само стремеж към чисто и ясно съзнание. Почти всичко съществуващо са неща, които сме си внушили и в които убедено вярваме.
цитирай
4. kikowsky - Мисля, че не може да се говори за т...
02.12.2012 12:57
Мисля, че не може да се говори за твърда реалност, съществуваща сама по себе си, независимо от наблюдател. Има само съвкупност от принципи.
Затова всеки може да си измисли реалност и да си живее в нея, ако може да поддържа достатъчна убеденост в това. И тя е също толкова реална, колкото и всички останали. От това се възползват ню ейдж философиите, който очароват умовете с обещания за безкрайно безгрижие и благоденствие. Но това също е мътно и приспано съзнание.
Моето търсене е насочено към основните принципи, не към конкретните форми на използването им.
цитирай
5. kikowsky - И накрая, че много се разприказвах, ...
02.12.2012 13:05
И накрая, че много се разприказвах, намирам, че тези основни принципи са записани съвсем безпристрастно в Магура. Рисунките показват явления, които отиват от една крайност в друга, от един вид в друг. Но никъде няма посочено предпочитание към някое състояние. Никоя рисунка не е посочена като добра или лоша, като предпочитана или отбягвана. Те дори не са оставили възхвала към себе си. Пълна липса на страст. Това е възможно само при пълната липса на страх. Страхът ражда страстта.
Даже сега чак разбирам една от основните причини рисунките да навяват усещането за съвсем различен от нашия ум и мислене - те са без страх, без страст и без емоция. Без предпочитание към едно или друго - нещо, на което ние сега още не сме способни, но ще бъдем в бъдеще.
цитирай
6. pvdaskalov - Моята реакция от прочетеното...
02.12.2012 13:35
Докато сте се потрудили да ми отговорите, за което безкрайно Ви благодаря, аз се поразтършувах из Интернет-форумите и вече имам най-обща представа за идеите, които имате, и за фактите (?), с които искате да ги подкрепите. Мисля, че тези факти, които неслучайно сложих под въпрос, защото на повечето читатели са неизвестни или слабо познати (става дума за праисторическите рисунки в Магурата), подредени в каталог, описани и анаизирани от Ваша гледна точка, заслужават публичност, дори да са спорни. Трябва да вземете под внимание опитите на различни специалисти да тълкуват сцените и отделните рисунки в полза на своите познания за света. Ако Вие имате сериозно желание да задълбаете в тази насока, ще се намерят и издатели, и културни институти, които ще Ви подкрепят. Ако аз съм жив и здрав (на 14 дек. т.г. навършвам 70), също ще Ви помогна. Ако не с друго, то поне като редактор. Ще Ви насоча и към подходящо издателство. Снимайте, прекопирайте, подреждайте, разсъждавайте - всичко това ще бъде принос. Смея да го твърдя като интердисциплинарен специалист в областта на археологията. Пожелавам успех. Ако имате да споделите нещо с мен, за което не е необходимо да се бие барабанът на всеослушание, пишете ми като лично съобщение в моя блог. П. В.
цитирай
7. kikowsky - Благодаря ви много. Както моите ...
02.12.2012 13:41
Благодаря ви много. Както моите твърдения, така и твърденията на официалната наука, са предположения, които правим опит да подкрепим с факти и разсъждения.
Благодаря много за подкрепата. По принцип не се чувствам готов да напиша книга, но ще помисля. Наистина ми е нужно съдействие :)
цитирай
8. anonimen65 - ne se krii pod
04.12.2012 02:22
predloga che ne si gotov .biarno e ima oshte mnogo neshta da otkriesh i togava da ia napishesh,no tvoeto ne si gotov e che ne si vzel oshte reshenie dali da napishesh kniga.napishi.iskam da kajesh neshto i za bukvata F bulgarsko de.i da pomislish poveche vurhu jertvoprinoshenieto.az mislia che jertvoprinoshenieto se izvurshvalo ot drug tip horakoto ne vladeiat dokrai tainstvoto i sa vzeli nadmoshtie nad vladeeshtite i sa razbrali kkavo im pomaga i si go praviat i do nashi dni.
цитирай
9. kikowsky - За буквата ни Ф писах вече. До сега ...
04.12.2012 08:44
За буквата ни Ф писах вече.
До сега съм опитвал 3-4 пъти да започна да пиша, ама с кое да започна, как да я подредя - като разказ ли, като отделни статии ли, изобщо не мога да избера. Както и да ги редя, нещата вианги ще си остават някак разхвърляни. Бих желал, когато книгата бъде четена, читателят да бъде постепенно въведен и всичко да му бъде разкрито в една ясна нишка, но не мога да измисля как да го постигна.
Действително хората са различни не само в отделните епохи, но и са различни в една и съща епоха. Едни знаят едно, други не го знаят, едни се стремят към едно, а други - към друго. Дай на един ром хиляда лева и гледай каква веселба настава. Дай ги на някоя кифла и се радвай на новите й дрешки. И т.н. и т.н. - всеки според себе си.
Това със сигурност е дало отражение и върху магьосничеството. Мисля, че жертвоприношенията са дело на по-нисш тип магьосници. Нормално е по-нисшите страсти да се наложат, защото са по-лесен и разбираем модел на поведение. Кой ще се заеме да учи цял живот, за да направи нещо отвлечено и почти чисто хипотетично, а няма да седне за два-три дни да научи бърз и лесен начин винаги да му е пълен тумбакът?
цитирай
10. anonimen65 - da,sega ne si gotov za knigata.
05.12.2012 06:07
imash mnogo neshta oshte da razgadavash ne samo ot risunkite a i ot tselia kompleks okolo neia.triabva i nabludenia da pravish vuv vajnite za zemiata dni i chasove.triabva i da experimentirash vurhu tova,koeto razbirash za da si siguren kakvo v sushtnost si razbral.triabva da osmislish analizirash i sintezirash vsichko,koeto si vidial chul i razbral i togava shte si gotov da napishesh knigata.shte vuvedsh chitatelia ako triabva ot sluntseto lunata peshterata tunelite ezeroto energiite risunkite trubite i togava shtesvurjesh vsichko tova s uchenieto ot magura tainata i moshta na znatsite i rechta na bulgarina uchenie ,koeto ne vladeem veche,no moje da se predloji na jelaeshtite da se probvat da razberat silataa i vuzmojnostite na znatsite risunkite i tiahnoto poslanie.pitam se kakvo li krie zapada v tiahnata masonska organizatsia.kakvo li sa otkradnali i si go kutat i polzvatza tiahna si oblaga.jivota se stroi .lojite sa zidarski kakvo li zidat?zashto se chuvstvat razlichni i silni?
цитирай
11. pvdaskalov - Молба...
05.12.2012 11:07
Драга Роксана, от написаното и съветите, които давате, проличава много добре, че не сте случаен човек. Много Ви моля, ние, които следим Вашите коментари тук и постерите в блога Ви, се измъчваме да ги четем на латиница. Просто е необичайно писането на сериозни неща с латински букви. Страшно разсейва... Не се сърдете...
Към автора на постинга (за сведение): Имайте предвид, че професионални анализи на скални рисунки, които на мен са ми известни, са правили и публикували: проф. Д. Овчаров и проф. Н. Овчаров (НАИМ-София), доц. Милко Аспарухов (Панорамата-Плевен) - и тримата имат приноси към изследването на средновековните рисунки; д-р Николай Дерменджиев (НАИМ-София; тракийски календари и календарни системи),Тодор Стойчев (НБУ и НАИМ-София) и Веселина Колева (астроном НАО - Рожен) - и тримата с приноси към изследването на праисторическите рисунки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581269
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930