Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2012 11:51 - Бал, Баал, Бел. Защо ли живеем на БАЛканите?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4267 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бил ли е той в Белоградчик? Това ли е градът на БЕЛ?
Чета доста тия дни разни форуми, където непрестанно става дума за Бал. До това име стигнах сам. Не съм чел нищо по въпроса преди, а по-късно намерих изключително много за него. Знаех, че е свързан с рисунките от Магура.
Сега видях тази снимка:

image

А това е част от коментара към нея: "Но чудя се какво търси под диска мъжа с фригийска шапка, заел позата на Баал, стоящ между две ПЕЛАСГИЙСКИ колони???"
Значи, онова човече горе е заело позата на Баал? Супер :) Това ми харесва много.

image
Ето го Баал на горния ред в средата, рисуван преди около 14 000 години (по последни данни). 
От къде точно знаех, че магурският "бог" се казва Бал (Баал) не ми е напълно ясно. Свързано е и със съня ми за Звездата на Магребал, което после разтълкувах като Звездата на онзи, който е еднакъв с боговете, от което идваше, че Бал значи бог. Но и на това знание пътят му е доста несъзнателен. 

image
Вчера четох, че символи на Баал били кръгът с точка в средата му и шестоъгълникът. Звездата му определено съдържа и двете. Освен това четири години след съня я намерих издялана на скала до Белоградчик (а не е ли било Белград, още и Балград?), но почти напълно разрушена:

image
А не каза ли Ванга, че откъдето са минели българите, все са оставяли Бел град след себе си?
Друг символ на Бал (Бел) и силата му Кибела (Ки - ци - чи + бел) били "бичите" рога. Аз си мисля, че става дума най-вече за рогата избощо, отколкото конкретно за тези на бик. Накоро установих, че рогата като символ на мощ и сила са представени отново в Магура.
Възможно ли е Белоградчик, който определено се намира на Балканите, да е бил домът на прадревния схръхчовек Бал, който е бил обожествен? Мисля, че е възможно. 
Сигурно много съм драпал да се родя точно там.
Богомилите са опит да се възстанови древната философия, която е била сулно икривена и манипулирана от Църквата. "Основателят" й не се казва Богомил. Това в действителност е съществително, което означава деец по отношение на бога. След това с епревръща в име. Истинското му име е било Боян и има сведения, че в действителност това е княз Боян, внук на Борис Покръстителя. За пещерата Лепеница до Белоградчик се говори, че там е живял Боян Мага - вторият след поп Богомил. Дали не е един и същи човек, а това да е само игра на думи. Защото Богомилството е изключително сродно на записаното в Магура, която също като него е създавала МАГОВЕ. 
Освен това, Богомилството води цяла Западна Европа до подем и до Ренесанса. Както преди това десетки пъти е правела Магура за цялото човечество.
Преди тълкувах Бел+град като начинанието на боговете. Най-малкото градът на бог.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
11



1. get - - Относно, това че сте чели доста за Баал - семитско произнасяне на ...
21.11.2012 17:19
... на бога Биял ... това е едно към едно соларното божество от Мала азия и вериятно Балкани с име Бел още и Белус ... но това не е толкова името на бога, колкото епитета му Белият-Светлият-Живия и т.н. ?!

- С уважение !

от Гет ктист, още наричан от гърчите катарос-еретик
цитирай
2. kikowsky - Гет, ти си много прав, че може да е ...
21.11.2012 17:26
Гет, ти си много прав, че може да е негов епитет. Той следва да е сияйният бог, който излъчва тоновете - честотите, които са основните тъкани на света. Те би трябвало да изглеждат като сияние, затова да бъде сияен, т.е. Бел (бял).
Благодаря ти :)
цитирай
3. kikowsky - От друга страна това може да е ука...
21.11.2012 17:52
От друга страна това може да е указание, че той е Деница - сътворителят на света, който после се е превърнал в Сатана. От богомилите се знае, че Самаил (Деница) е бил дясната ръка на бог - чрез него се е вършело всичко, включително и сътворението. Той е силата, затова и сияе. Всичко си идва на мястото.
Обаче, силата не може да бъде сама по себе си. Тя трябва да е винаги свързана с промисъла и пространството. Затова отделянето на дявола от бога е само една лъжовна история. Така мисля.
цитирай
4. get - - Категорично ... Да ! - съгласен с Деница !! ... но не тръгвайте да го извеждате през книги ...
21.11.2012 18:33
... писани от вулгаризатори и опортюнисти по дух ... с което опорочават истинските вярвания от древността ?!
kikowsky написа:
От друга страна това може да е указание, че той е Деница - сътворителят на света, който после се е превърнал в Сатана. От богомилите се знае, че Самаил (Деница) е бил дясната ръка на бог - чрез него се е вършело всичко, включително и сътворението. Той е силата, затова и сияе. Всичко си идва на мястото.
Обаче, силата не може да бъде сама по себе си. Тя трябва да е винаги свързана с промисъла и пространството. Затова отделянето на дявола от бога е само една лъжовна история. Така мисля.


- Сет(египетски) ... е бил в началото ... светло божество, консорт на Хор, Хорос, К/Хриз, Хрис, Хръс, Хръст ... Кръст ... всичко това идва да ни каже Хор-Кръс е Символа на обекта Слънце ?! ... брата му консорта бог Сет е Еманацията ... резултативната ... Светлината ?! - Това се среща не само при египтяни, но е документирано и при родствените на нас Етруски при бог Демиург-Съзидател с име Се(у)тлан ... лингвистите извеждат "името"смисъла от "светло" но не обясняват ?? - От чий народ или език, иде това Светло ?! - това го срещаме и при тракийски владетели ... за които казват, че името им е било Сеут-Сует ?! - необходимо ли е да обяснявам ... това както е име ... но явно е, че вече се е развило през късна античност в обръщението-титулуването на царе и благородници в "светлост" ?! ... и има още много ?!... Но ?
- Но, най добре е сам да стигнете до истината ... не тя да ви е наложена/внушена от друг ... защото неизстрадано знание не е поХзнание !!

- С уважение !

от Гет ктист, още наричан от "православните" гърчи катарос-еретик
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587098
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930