Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 10:37 - Бог: действие първо.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1869 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 19.01.2017 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Белоградчишката геометрическа синтеза в действие
Математиката от Магура се отнася до развитието на света на идеите. Те казват нещо, което е напълно ново за съвремието ни: в началото съществува една идея; една идея, отнесена сама към себе си, поражда три напълно нови идеи; три идеи, отнесени към себе си, пораждат напълно нови осем; редицата е 1, 3, 8, 15, 24, 52 и т.н. 
Ние сме добри в анализа: вземаме нещо и го разглеждаме вътре в него - от какво се състои, как са подредени нещата и донякъде как си влияят едно на друго. Но много често можем да видим по улицата да вървят родители с детето им. Подсъзнанието ни ясно долавя как детето е синтез на родителите си. Можем дори да кажем коя черта от кого е. Но как се извършва този синтез? Как образите се сливат, въздействат си и взаимно се оформят? Ето в това е мистиката на синтеза, затова той е толкова труден, затова не може просто да се научи.
А светът синтезира непрестанно, затова ние не го разбираме. 
Доста време, след като прозрях донякъде магурската математика, ми попадна една книга за богомилите. Те казваха нещо изключително ново. Че в началото Бог е бил едноличен и едносъщностен. Тогава той извършва първото си действие и, когато го приключва, се връща обратно в себе си. В този момент се случва нещо удивитено - той става трисъщностен и триличен. Лик = образ. Той става с три образа. А всяка идея е образ. Развитието на света на идеите е развитие на света на образите, на ликовете. Като прочетох това, разбрах, че това е именно магурската математика.

Така, докато вече имам в ръцете си Белоградчишката геометрическа синтеза. Тя позволява варианти на изпълнението си, точно както това се случва в действителност и именно което толкова много затруднява проумяването й.
image
image
В нея е записано може би най-удивителното нещо на света: първото действие на Бог. Тя показва три различни геометрични фигури, но построени върху едни и същи размери, които произлизат от една предходна, която е отнесена сама към себе си. Това са трите деца на един родител, в които ние можем да видим проявени различни негови черти. Можем да синтезираме чертите на децата обратно, за да видим лицето на родителя. Това е впечатляващо. 
Това е силата на синтеза. Магурската култура е била добре развита в тази насока. Това е причината да е толкова трудно да разберем рисунките. Те произхождат едни от други и всичките заедно - от три начала чрез невероятна поредица на комбиниране и синтезиране. Ако ние разберем тази поредица, то ще разберем света. А ето това вече е източник на мощ.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587964
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930