Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 10:44 - Чудесна алтернативна почивка в Белоградчик
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4901 Коментари: 9 Гласове:
24

Последна промяна: 19.01.2017 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уморихте ли се да бъдете масови туристи, който минават като на конвейер през различните дестинации и интересни обекти? Омръзна ли ви да се отнасят към вас единствено като към портфейли? Достатъчно ли ви е да слушате еднотипни беседи от безразлични екскурзоводи, които дори изпитват досада от това?
Ако вие смятате, че заслужавате приятелско лично отношение...
Ако предпочитате собствена разходка пред шаблонно посещение...
Ако чувствате, че имате нужда да бъдете призната и осъществена личност...
Ако и вие искате да споделите нещо...
Ако искате да чуете неща, който другаде не могат да се чуят...
И, ако искате почивката ви да ви преобрази дълбоко...
..., то изберете Белоградчик като вашата туристическа дестинация и изживейте благодатта на алтернативния туризъм.

Белоградчик е малък и спокоен град, който е разположен в Западна Стара планина, като се намира на границата между планината и Дунавската равнина. Той е вътре в Белоградчишкия разлом, който прилича на огромен живописен каньон. Отвсякъде е заобиколен от бели варовикови хълмове, покрити с чудесни зелени гори. 
През лятото тук можете да се насладите на прохладни вечери и сутрини и да се наспите чудесно, несмущавани от шумове.

Белоградчик е най-известен с Белоградчишките скали. Това са червени пясъчници с най-различни форми и размери. Намират се на огромна територия вътре из целия Белоградчишки разлом. Скалите са благодат за човешкото въображение. Те му позволяват да осъществи себе си, като вижда в тях всичко, което е по силите му. 
Освен няколкото традиционни места за наблюдение на скалите, на разположение са десетки пътеки и стотици кътчета, където може да се отиде както пеша, така и с колело, ATV, джип или с коне. Всичко това може да се наеме на място, а разходката е с местен водач, което ви гарантира, че ще видите най-интересното от най-добрите места.
Всяко място има своя фина енергетика. Пребиваването там е вид общуване с него и, в крайна сметка - със себе си. Районът на Белоградчик има голям енергетичен заряд. Затова разходките из него силно обогатяват и освежават хората. Особено приятно и полезно е да се правят разходки с разговори, защото всяко място подтиква подсъзнанието да осъществи различни свои аспекти. Човек бива спохождан от нови идеи, а и от стари мисли, които сега вижда по нов начин. Всичко това има лечебно и оздравително въздействие, което е изпитвано многократно от много и много хора.

Освен скалите, можете да посетите и Белоградчишката крепост, но това посещение е типично и се предлага от масовия туризъм. Затова не е предмет на тази статия.

Пещерата Магура е в основата на алтернативната почивка в Белоградчик. Можете да изберете стандартното й посещение с гид. Ще останете доволни.
Но можете да изберете и алтернативно посещение на пещерата с водач, който познава тайните й и особено тези на рисунките. В пещерата има рисунки с много голяма възраст, които са изпълени с абстрактен смисъл. Те разкриват философията, знанията, науката и мисленето на хората от преди 7 - 12 хиляди години. С тях можете да се запозаете лично от техния задълбочен изследовател. В допълнение към това, само алтернативното посещение ще ви отведе и до древната слънчева обсерватория на Магурската могила, както и до огромните дялани каменни блокове, които свидетелстват за огромния размах на мисълта и намеренията от онова време.

Единствено алтенативният туризъм в Белоградчик ви предлага възможността да посетите Тръбите - това са метални вкаменелости на възраст над 230 милиона години, който имат учудващо правилна форма и е много вероятно да имат изкуствен произход.
Раходката на това място е много приятна - сред свежа и прохладна гора с възможности за пикник на място, от което се открива една от най-удивителните панорамни гледки.
Повечето от посетителите на Тръбите споделят, че на това място се изпълват с живот и се чувстват млади, силни и здрави както никога преди. 
Заедно с разходката до Тръбите, алтернативният туризъм в Белоградчик предлага и посещение на Петроглифа. Това е уникално, древно скално изображение, което по удивителен начин представя в себе си карта на Слънчевата система. То е разположено на място, където в древността е имало научна школа. Със сигурност там са преподавани астрономия и геометрия.
В Петроглифа са вплетени знания от Магурската научна традиция. 

Едно от най-любимите места е пещерата Лепеница. Това е красива пещера на два етажа и с правилен полукръгъл свод. На място могат да се видят някои следи от това, че тя е с изкуствен произход. Вторият й етаж представлява първокласна веранда, където човек се потапя в дълбок покой. Мястото е силно медитативно и предоставя на човешкия дух безценни дарове.
Разходката до пещерата Лепеница е едно от най-приятните изживявания. 
От пещерата са извършвани и древни астрономически наблюдения чрез система от отвори в околните скали и засеки в дъното й. Там е живял и един от най-изтъкнатите богомили - Боян Мага.

По стените на Белоградчишкия разлом се намират множество пещери. Една от тях е Козарника. В нея бяха намерени най-древните следи от разумни хора в Европа - от преди 1 600 000 години. А от южната страна на разлома се намира малка пещера, която е била тракийски храм. Тя е с триъгълен свод, в нея има вода, а археолозите са възстановили древен олтар. Свързана е с богинята Хекате в нея дори са извършвани обредни жертвоприношения.

Наблизо са разположени още няколко интересни обекта, но те са достъпни само за напреднали посетители и тук дори не се изброяват.

Алтернативното посещение на Белоградчик е ваше лично посещение. То е винаги уникално и направено само за вас. Вие определяте какво и кога ще посетите, къде и какво ще правите. Вашите интереси определят темите на разговорите. Всичко се случва чрез разходка - така, както природата иска да е.

Можете да ползвате както отделни посещения с компетентен водач, така и да съставите собствена програма, като вие не е нужно да мислите за нищо, а само да се наслаждавате.

Възможно е да направим от ваше име резервации за нощувки, да организираме транспорта, храненето, разходките и разговорите. Можете да наемете шапки и туристически обувки изгодно, като това ви спестява нуждата да ги транспортирате. Ако сте с малки деца, допълнителен водач ще се грижи за анимирането им по време на разходките. Вашият водач винаги ще носи за вас прясна вода, както и всичко необходимо за първа помощ. Също така ще се грижи за фотографското заснемане на разходките ви, за да бъдете свободни от тази грижа, а и за да не се налага постоянно един от вас да отсъства от снимките.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
24



1. bven - Тъкмо обмислям маршрут за почивката!
09.08.2012 19:24
определено се замислих след чудесното описание и офертата!
Поздрави!
цитирай
2. kikowsky - Заповядай. Цените са тънки, а от...
09.08.2012 20:47
Заповядай. Цените са тънки, а отношението е старателно:)
цитирай
3. анонимен - Знаеш ли, че има фейк с почти същия ...
10.08.2012 19:11
Знаеш ли, че има фейк с почти същия ник като твоя. Пише ми разни гнусни коментари и аз направо се изумих, като знам какъв човек си и как си могъл да претърпиш такава метаморфоза. Радвам се, че ми разкриха заблудата. Поздрави!
цитирай
4. gocho52 - Ще си запиша в тефтера...
11.08.2012 14:14
Сега работа ме чака.
Чао!
цитирай
5. nevabell - Чудесно описание !
11.08.2012 16:20
За първи път някой говори за Белоградчик и околността по този начин и за тези места.Обикновено се набляга на клишето, което от години само се копира и поставя от една на друга брошура, от уеб сайт на уеб сайт.
В Белоградчик има много повече от една крепост и едни скали и е чудесно, че има хора като теб, които го разбират и предават на останалите :)
Искрено ми се иска да се намерят хора, които искат да намерят една алтернативна и по -различна гледна точка за почивката си :)
цитирай
6. kikowsky - Kushel, знам. Даже ме е добавил в ...
12.08.2012 16:52
Kushel, знам. Даже ме е добавил в любимите си блогове. Мисля, че знам кой е. В началото това много ме дразнеше, ама го преживях. Остана само от време на време хора да ме питат защо им пиша такива неща и трябва да обяснявам :)
цитирай
7. kikowsky - Тони, благодаря ти :) Едно време, ...
12.08.2012 16:57
Тони, благодаря ти :)
Едно време, като си купих фотоапарат, беше друго. Тогава в нета липсваха снимки. Имаше много малко и бяха почти само на портата на крепостта. Хванах се и наснимах и други неща. Направих един доста калпав сайт, който на сегашните монитори излиза ужасно разместен :D Наслагах ги там. Тогава нямаше още блогове, а и много други неща.
Сега има милиони снимки, но с никакви обяснения. И това ще се промени :) И ще има и алтернативни туристи. Важното е някой да си го помисли :)
цитирай
8. mrazekoff - Голямата кампания за
13.08.2012 12:27
популяризирането на Белоградчишките скали, като че ли не даде необходимата реклама.
България е хубава, има толкова много красоти в нея.
Белоградчик е едно такова красиво място!
Незнам защо се пренебрегва този красив край, или на мен така ми се струва...
Що се отнася до туристите - има ги всякакви - и любопитни и безразлични, но по-добре е да ги има и да посещават тези красиви български краища и да възпитават потомството си към родолюбие, защото точно сега това ни е слабото място на нас българите!
Благодаря за хубавия постинг!
Свежест и топлина през тези летни дни ти пожелавам!!!!
цитирай
9. nevabell - Ти си камъче-компас...мнозина ще те последват.
13.08.2012 15:04
Все трябва да се тръгне от някъде и нещо.Понякога това нещо може да е мъничко камъчи, което да ти посочи посоката на ненаправени или забравени пътища. Ти ми напомняш на това-едно малко камъче-компас, което упорито сочи нанякъде, иска да покаже нещо....Та ще тръгнат хора по тази следа.Ще проправят пътечка, ще я видят други и ще поемат по нея, постепенно ще стане път. Ще бъде страхотно :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572120
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031