Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 20:13 - 1/10 или липсващото десето?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3648 Коментари: 6 Гласове:
19

Последна промяна: 19.01.2017 16:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В момента чета книгата Антихтонът на Данте. Първо да благодаря на Ели, че ми я даде. Не знам какви са й били причините да ми даде точно тази книга, но тя се оказва липсващо звено за мен.
За нечелите ще разкажа накратко за какво става дума до тук. 
В Централните Балкани (районът на Магура!) са намерени множество следи от изключително древна цивилизация, която е била достигнала до много високо развитие. За съжаление, в книгата изобщо не се и споменава за Магура. Защо? Това е голям недостатък, но си е въпрос на автора.
Книгата върви по Ад на Данте. Твърди се, че в действителност деветте кръга на ада са тук и ние живеем в тях, а десетият им е противоположен и е Рая. Той е тяхна противоположност, тяхно пречупване.
Горе и долу се разменят. Твърди се, че ние сме долу, а Земята е куха и вътрешността й е горе, където е и раят. Големите пещери са едни от входовете към вътрешността. Великите цивилизации винаги възникват около големи пещери. Защото от тях идват учители. За учителите се досещах отдавна. Тази свръхразвита магурска цивилизация трябва да е черпила знанията си от изключителен източник.
Връщам се към 10.

image
Припомням дълбоко несъзнателния ми по това време анализ на типична магурска фигура на "танцуваща жена" от постинга ми
Преливане. Би било по-подходящо да го кръста превръщане, може би. Става дума за някаква енергия, която трепти, като добива противоположни форми и чрез това реализира света. Плътните триъгълници означават, че нещото е материализирано.
В книгата едно изречение направо ми изправи косата. Че когато крайността бъде изчерпана, се преминава в другата крайност. Триъгълниците са крайностите на формата на енергията. Коланът през кръста е точката на промяна, на пречупване. На добиване на противоположност.
Веднага измерих по фигурата. Имайте предвид, че тя е точно по пропорциите от Магура. Общата област, в която има обединение между двете окръжности има височина 1/10 от диаметъра (цялото) на окръжностите!
Тази обща област има много странни свойства. Първо, там се извършва обръщането на нещата от един вид в друг. Но по-интересното е, че обемът на всяка окръжност възприема общия обем като част от другата, а не от себе си! Всяка окръжност е несъзнателна по отношение на този общ обем. Изличването от другата окръжност се възприема от границата на общия обем, както е изобразено. Това е границата, до която "вижда" въпросната окръжност, до която осъзнава. Това е липсващата десета част. Без нея има само девет части.
Мястото на пречупването е настоящето, баланса, медитацията.
Докато чеотх книгата се сетих, че десетте са изобразени и на друго място, съвсем близо до Белоградчик. Писал съм за него в
този постинг.

image
Пребройте ги по посоките на стрелките заедно с центъра (Слънцето) - общо десет са. Това са телата в Слънчевата система, а криговете на ада са свързани с планетите.
Освен това, този петроглиф указва, че югозапад е много важна посока. На място той е изобразен наобратно - чертата надолу сочи на север и би трябвало да е нагоре. Тогава другата дължа черта сочи югоизток, както е в действителност.
На югоизток от Белоградчик е пещерата Дяволското гърло, където е слизал Орфей. А точно в обратната посока е Магура.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
19



1. malchaniaotnadejda7 - :) Здравей!
19.11.2011 20:37
Да, 10 е божественото число на Данте. Хубави чертежи. Поздрави!
цитирай
2. psytherapy - Привет Кико :)
21.11.2011 09:39
така е, както си го прочел - при достигане на някоя крайност, тя се трансформира в своята противоположност. Това е смисъла на дуалността - да пази баланса, защото помисли си какво би станало ако имаше само едно от двете - добро или зло, просто нямаше да съществуваме. Балансът е основен принцип в природата. Интересно е от психотерапевтична гледна точка, когато човек, страдащ от мания за чистота и си мие ръцете по 40 пъти, когато е заставен да ги мие двойно/тройно повече, то той достига своя пик на манията си и тя се трансформира в своята противоположност. Така е и в ежедневния живот - люшкаме се във водещите си дуалности, като виждаме само едната страна на монетата. Целта е нулата. Т.е. да няма зареждане на никоя от двете страни в дуалността. Силата е сила, когато е неоползотворена и триъгълникът е формата на нейното оползотворяване. Поздрави!
цитирай
3. kikowsky - Мислех си тия дни, че
21.11.2011 09:49
балансът може би се състои в поклащатите се движения около един център, който не надвишават 1/10 от размера на крайностите. Тогава се остава в някава граница на толкова малки усилия, че дори не ги съзнаваме - толкова естествено е поведението ни.
И може би е така. Когато човек усети, че почне да се напъва, трябва да се поспре. Отива в крайност.
цитирай
4. psytherapy - Действай чрез недеяние,
21.11.2011 09:57
това са казали мъдрите :)
цитирай
5. tzarkarui - :) Хоризонтала е равнината на Га...
23.11.2011 18:28
:) Хоризонтала е равнината на Галактиката, а точките 8 и 24 са предела до който може да достигне Слънчевата система като отклонение в завихрянето. Точката 15 (в кръг) е момента в който е била Слънчевата ни система когато са рисували теузи фрезки в пещерата - :) така - на око погледнато - е било преди 13-14 хиляди години (25920г. е пълно завъртане - нагоре и надолу). В момента (от 60-70тте години) сме баш на екватора. А е твърде възможно да е и послание към нас - които живеем в това време, в което ще се "осъществи" фрезката. Не изключвам и "темата" на посланието да е епохата на Водолей (която астрономично няма да настъпи бая време още, но зодиакално навлизаме в нея през 2013г.) - с други думи фрезката е "издялкана" през епохата на Лъва (който отстои на 180° от Водолей) и се отнася до Водолейските ХОРа - същото е и посланието на свинкса от малката планина/плато с име Саккар в Египет.

Преди 13000 години Луната не е била в орбита около Земята, наклона на земната ос е бил друг, и астероидния пояс не е съществувал (още), като е имало планета м/у Марс и Юпитер. По сведения на гърчулята българите (които те наричат траки) сме "имали право" да живеем на балканите защото сме били ПРЕДЛУННИ обитатели на тези земи. (Първите грци "прелитат" като скакалци в края на епохата на Телеца - пише го и в парцалчето с гръмкото име библия. 1 зодиакален знак - около 2160 години. Или с други думи - няма 5 000 години. )

Ааа, и северния полюс е бил над Гренландия - изместил се през 10500 години пр.н.е. :)
Привет
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae
цитирай
6. kikowsky - Тука казваш все неща, които
24.11.2011 09:59
успях да "разчета" от рисунките. Само че не го бях гледал като послание точно към нашето време. А като опит да се спаси древно знание.
От някои от рисунките може да се направи извода, че става дума за епохата Водолей. Освен това върху хълма на пещерата има една "обсерватория" за наблюдение на слънцестоянията, а може и на други неща, но поне на това. Правена е така, че да работи вярно в нашето време. Преди 12 000 години оста трябва да е била друга и тогава това нещо не е работило вярно. Построяването му е имало смисъл за бъдещето от тяхна гледна точка, т.е. за съвремението ни.
:)
Освен дето са описали, че Луната е дошла впоследствие и, че е имало още една планета, говорят и за някакъв катаклизъм, който ще промени живота. Един дотогава доста обикновен живот. Катаклизмът ще се случи в осмия цикъл, но нямам идея какви са тези цикли. Шестият, седмият и осмият цикли стават все по-зле, докато в осмия нишката се прекъсва. След това има пет цикъла, които са съвършени - прави, равни и еднакви.
Мисля, че рисунките се четат от дъното на галерията към изхода й и отдясно-наляво.
Ако се четат наобратно, след петия съвършен цикъл ще има прекъсване и след това ще има осем цикъла, в които ще има сравнително трудно възстановяване.
Но това може и да е нещо, което се е случило, а не да предстои да се случи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571989
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031