Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 11:55 - Магурски фигури, светлина, отделни обеми, взаимодействия между обеми...
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2790 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди няколко дни мерих дължините на "крачетата" на няколко фигури и дължините на дъгите. Видях, че има съотношения краче/дъга 1/1, 1/2, 1/3 и 1/4. Може да има и други, но не се занимах много обстойно. При по-малките отношения отворът на дъгата е на по-малък градус. Не може да е случайно.
Не знам какво означава, но имам желанието да го изобразя.

image
След като го изобразих, се сетих за едно изследване, което правих преди доста време: какво се вижда вътре в една куха огледална сфера?
Част 1
Част 2
Част 3
Част 4
Много ми напомня точно на него. Може би ще се наложи да разгледам още няколко случая, за които не се бях досетил. Ако го направя, ще обогатя тоя постинг с още неща.
Сещам се поне за няколко допълнителни случая: част от сферата не е огледална - може да е "пробита" (отвън иде светлина и отвън е тъмно); извеждане на светлина от сферата през много тънко отворче върху екран; въвеждане на светлина през много тънко отворче... взеха да нарастват лавинообразно.
Да, взаимодействия между обеми (множества). Как не се бях сетил. Преливане на светлина от една сфера в друга. Хм :)
Ако светлините са с еднакви дължини на вълните, ще има взаимодействие, иначе не. Дължината на светлинната вълна структурира пространството (което е дискретно). Различни дължини създават различни пространства и не могат да си взаимодействат. Тогава множества 1/2 и 1/3 не би трябвало да има смисъл да се изследват за взаимодействие... 
Постингът е отворен.
Първо допълнение:
Дух, душа и тяло. Духът е енергията. Това е енергията на вълната. Душата е построението. Това е формата на вълната. При движението си през мястото вълната го структурира (оформя) и с това създава пространството (тялото). 
Второ допълнение:

image
Може би това е причината и връзката между отношението краче/дъга и размера на отвора на дъгата. Без да знам какво точно означава, но много се доближава да изображенията в пещерата. Това означава, че от значение е не само формата на изобразените символи, но и техните точни размери. Следователно, изобразяването им е било прецизно. Това е необходимо само, когато наистина имаш какво да кажеш и си достатъчно развит, за да го разбираш.
Трето допълнение:
Заслушвали ли сте се във звука, който издава бутилка, която се пълни с вода? Той се променя по слединя начин: А Ъ О У Е И. Скъсяването на крачето на тези фигури спрямо дължината на дъгата повишава честотата на тона, който издава фигурата. С това и отворът на дъгата се стеснява, което отговаря на повъшаването на тона. 

image

Тази фигура има отношение 1/1 - най-дългата вълна или най-ниското трептение. Това е символът на желанието. Много е подобен на буквата А от глаголицата. Желанието е свързано с Аз-а. До нея виждаме фигура с отношение 1/3, което може да съответства на О.

image
Това са фигури с отношение 1/4 и 1/8. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
11



1. kikowsky - Би било добре да направя
28.10.2011 12:39
модел с много малки сферички - колкото е дължината на вълната при определен цвят. Но се усетих, че рендерът се занимава само с осветеността и после слага цвят. Въобще не го е грижа за дължината на светлинната вълна. Така че това няма да има никакъв смисъл.
цитирай
2. godlieb - ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО!
28.10.2011 15:23
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ! ИМАТЕ ЛИ КНИГА - ПО ВЪПРОСА!?!
цитирай
3. kikowsky - Благодаря много за отзива!
28.10.2011 15:30
Мислил съм два-три пъти за книга, но се отказах. Не знам от къде да я започна :)
Не знам всичко. Просто на моменти избликва. Оказва се, че неща, които съм правил преди години, ми дават някаква част сега.. Нямам никаква система и не мога да напиша нищо повече от отделни статии.
цитирай
4. godlieb - OCEAN PRESS-VARNA
28.10.2011 16:20
УНИКАЛНИ АВТОРСКИ КНИГИ - РАМО ДО РАМО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2585777
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930