Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 10:45 - Емоционално тяло
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1879 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 19.01.2017 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Написах един постинг, но угасна тока, преди да съм го публикувал. Може би не е трябвало да бъда толкова откровен. Затова сега ще напиша съкратен вариант. Темата е важна.

От личен опит достигнах до разбирането, че наистина има животи преди този и, че много настоящи проблеми се пренасят от тях. Можете да ги доловите в страхове, копнежи, терзания, предпочитания, привличания, отбягвания и ред други. Егото има за цел да остави скрити от съзнанието ви причините за това, за да запази психиката здрава. То изгражда една представа за вас, която "датира" от "раждането" ви насам и цели да прикрие, че историята ви е доста по-дълга. За да тушира проблемите, то използва компенсаторни механизми, които обикновено се изразяват в прекаляване в обратна посока на онова, което ви е било проблем преди. Ако, примерно, сте били развратни, то сега сте първи пуритани. Такава е логиката. И всичко това става безсъзнателно - все едно някой управлява живота ви.
За егото и ума няма проблем, че си служат с лъжи. За тях всякакви средства са оправдани. Но, ако едни и същи проблеми се повтарят отново и отново и отвръщането на погледа от тях не върши работа, може би е време за самоанализ. Често може да се случи този анализ постоянно да търпи провал, защото го ограничавате в рамките на "сегашния" живот.
В действителност, животът е един, но с привидни прекъсвания и нови начала. Затова и проблемите не се прекъсват, а се пренасят. И всеки заслужава точно съдбата си, макар и в "сегашния" му живот с нищо да не е "виновен" или "заслужил".
Използвах съзерцаване, слушайки музика, на тази фигура:

image
Не съм и предполагал за последвалия ефект. Докато я гледах, усетих дълбоко успокоение и нещо като затопляне вътре в себе си.
Вечерта се отпуснах напълно и освободих представите, очакванията и вярванията си. Трябва да знаете, че именно вярванията ви са най-големите ви заблуди. Егото ги защитава с всички сили.
След като физическото тяло си беше "отишло", остана следващо тяло. Смятам, че е емоционалното тяло. При мен то е женско - остатък от "предишен" живот. Трябва да кажа, че това разреши много проблеми, които са неразрешими, ако търся причините им само в "сегашния" си живот.
Тук не става дума нито за хомосексуализъм, нито за раздвоение на личността. А само за непреодолени неща, ненадживяни. 

Очевидно, фигурата символизира точно това. Нито мъж, нито жена (женските фигури имат колани на кръста, а мъжките - не). Има две глави. Но това не го и предполагах, преди да добия личен опит.
Никой не може да очаква, че през цялата поредица от раждания ще бъде само мъж или само жена. Напротив, промяна има, независимо през колко цикли. Затова знам, че има и ще има много хора, чиято емоционалност няма да отговаря на пола им. Даже повечето хора имат компенсаторно поведение. Те изобщо не живеят себе си.

За тяхно успокоение искам да кажа: това изобщо не е страшно. Не е нетипично. Напълно нормално е и е част от пътя на развитието. Когато си дадете сметка, че го има при вас, то повече няма да ви е проблем. Само несъзнаваните мотиви са проблем. Те ви карат да не живеете себе си.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2585558
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930