Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2011 12:19 - Обща символика на рисунките от Магура +
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1806 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 19.01.2017 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Рисунките в Магура се намират в една от нейните галерии. Защо е било необходимо това? Още повече, че тази галерия е, може би, най-труднодостъпната. Сега там има изградени стълбища, но в миналото влизането там е могло спокойно да бъде смъртоносно. Там температурата е най-висока и условията са най-постоянни. Може това да е било от решеващо значение за съхранението на рисунките. Освен това поради топлината там има най-много прилепи и техни изпражнения. Гуаното (изпражненията) са замесвани с варовиково мляко. Такова в пещерата има в една галерия, където може да се влиза само с екипировка. Т.е., за една от съставките се е ходило на отдалечено място, където трудно се влиза. Не е ли било по-лесно да се нарисуват там? Или където и да било другаде?
Галерията с рисунките най-общо има следната кофигурация:
image Лесно може да се забележи сходството с влагалището. Дори само това има в себе си огромна символика - става дума за зачатие. 
Тази фигура има начало - то е в дъното. От там може само да се започне. Така и става. Там са нарисувани Слънцето, Луната, няколко звезди, космически цикли и три божествени фигури.

image
image
image

image
image
Какво трябва да означава това? Че в началото са били тези неща. Защото от там може само да се тръгне. 
След това, към изхода на галерията, следват множество схематични фигури. При разглеждането на еволюцията на техните форми се вижда, че всички те произхождат образно от изображенията на Слънцето, Луната и божествата. Да, има три клона фигури, като всеки клон води началото си от един от тези три първоизточника. 
След това схематичните фигури извършват множество комбинации помежду си и придобиват все по-изразен човешки вид.
Накрая, на изхода на галерията, вече има изобразена ловна сцена - хората са завършени и се занимават с ежедневни дела.
Така рисунките показват един двупосочен път. Ако натрупваш в себе си все повече определения, ти ставаш все по-откъснат от първоизточника и все по-безсъзнателен. Ако се отърсваш от определения, се приближаваш все повече до първоизточника и ставаш все по-съзнателен и единен със света. За това говори и будизмът, макар да е с десетина хиляди по-млад.
Когато влизаш в галерията, първото, което виждаш са ловните сцени. Това сега е най-близо до теб - нормалния ежедневен живот. А най-далеч от теб е началото ти и единството. Така е било при посвещаването. В Индия, например, има храмове, които отвън са богато украсени със сексуални сцени. Когато влизаш в храма, първо си отвън - на повърхността и това е най-близо до теб. Трябва да минеш отвъд секса, отвъд ежедневното. Тогава си вътре. 
Цялата тази символика иед да ни покаже зачатието, нашето зачатие. От къде сме и кои сме. Къде се намираме и къде трябва да се върнем.
А ето сега малко и по въпроса със самото зачатие. Това е цитат от Петър Дънов:
"Някои богослови смятат, че откак съществува човечеството, са изминали около 8 000 години, но мнозина се страхуват да отрекат или потвърдят това число, защото не знаят за какви години се говори - за човешки или за Божествени. Тези 8 000 години не са човешки, но Божествени. Ако тия 8 000 години се преведат на човешки език, те се равняват на 190 милиона години. Но за да дойде до едно по-голямо развитие, на човека са нужни още 200 милиона години."
А сега ще ви припомня вкаменелите тръби. Те се намират в бял пясъчник, разположен под червения. Последният е започнал да се образува преди 200 милиона години - преди тези 8 000 божествени години. А точно преди него се е образувал белият пясъчник с тръбите в него. Тръбите са били част от направата ни. 
Интересно е какво се има предвид под "божествена година". От така даденото излиза, че продължителността й е около 23 750 земни години. Това число много ми напомня на едно друго - 25 920 години - зодиакалният космически цикъл.
25 920 х 8 000 = 207 360 000, което горе-долу отговаря на възрастта на тръбите.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2585563
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930