Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 11:53 - Живите скали. Официалното обяснение не струва. Използвани са кристални технологии.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3776 Коментари: 6 Гласове:
-116

Последна промяна: 19.01.2017 15:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно време много добре приемах виждането, че скалните форми са се "образували" под въздействието на естествени процеси като ерозията. Според същото това виждане в продължение на милиони години някакви природни сили са наслагвали наноси милиметър по милиметър, с което са оформили огромен скален масив. По-късно този масив се оказва на дъното на море, когато върху него отлагат варовици. След това нагъването на земната кора разкъсва покривката от варовик и кара скалния масив да се издигне. До тук звучи напълно логично.
Виждал съм как скали се рушат, когато има големи замръзвания. От това не се получават нови хармонични форми, а само се създава безформие. Парчета от скалите се отчупват и изронват и по други причини - резултатът е същият. Ако не го бях видял с очите си, бих продължавал да приемам на доверие тезата за формообразуването чрез ерозия. Но убедено заявявам, че то създава само безформеност.
Официалната теза има и друга огромна слабост. По нейната логика материалът е нанесен, което предполага почти пълна еднородност и равномерност при наслагването му. Но в същото време официалното обяснение твърди, че в скалния масив е имало нееднородни обеми, където преимуществено е протекла ерозията и затова формите са се получили такива. Как едновременно наносите да са еднородни и нееднородни?
Да не говорим за следното: в скалите има много желязо. Много от него все още не се е окислило. На места почвената покрива бива отнасяна и отдолу се подават бледи червеникави скали, който пред следващите дни и седмици стават все по-тъмночервени. Значи, желязото в тях не е било окислено преди това, а се окислява тепърва. Ако нанасянето на материала беше ставало бавно, всичкото желязо в него трябваше да се е окислило. Щом това не е така, значи нанасянето му е станало много бързо.
Убеден съм, че официалното обяснение не струва и не е вярно. Тези три факта го оборват напълно.
Намирам едно друго обяснение на формите на Белоградчишките скали. Една част от тях са изсичани, което личи най-добре в пещерата Лепеница:

image
За нея се твърди, че се е образувала. Това се превръща в пълни глупости, когато погледнете стените й - камъните са претрошени, без дори да бъдат избити от иначе ронливата скала.
Обяснението на останалите форми не е достъпно за всички, защото минава през
вкаменелостите от метални тръби и плочи на възраст около 230 милиона години. Просто не всеки е виждал тези тръби, а много хора може да са се постарали да не ги видят или поне бързо да забравят, че са ги виждали. Всички знаем кои са тези хора - наричат ги учени.
Тръбите имат няколко впечатляващи особености. Едната е, че формата и размерите им не са еднакви. Всяка от тях има форма и размери сама за себе си. Съвременното ни производство е много развито, но изработката на такива тръби едва ли е по силите му. В днешно време се стремим да уеднаквим формите и размерите, за да направим производството по-технологично, т.е. по-лесно. А вкаменелостите от тръби и плочи, се разпростират в протежение на поне два километра. Това е било нещо огромно още повече, при положение, че не е имало уеднаквяване. Изпълнението на подобна задача е от колосална сложност. Освен ако детайлите му не са оставени да "израснат" сами и по този начин да приемат необходимите форма и размери. Допълнително на това, никъде не се забелязват съединения, а всяка част плавно преминава в следващата.
Първото впечатлнение, което се добива на място, е, че става дума за кръвоносна система. Гигантска кръвоносна система.
Има един метод за изследване на обекти и явления, който се нарича фрактален анализ. При него се търси повторяемостта на някаква логика при изграждането им. Фракталният анализ дава отговор 1 при естествени обекти и явления, защото те се изграждат от една и съща логика, която се повтаря многократно. Обектите и явленията с изкуствен произход дават стойности, различни от 1, когато се подлагат на фрактален анализ. Това се получава, защото построението им е съвкупност от различни логики.
При вкаменелите тръби се набива на очи, че се спазва точно съотношение между дебелините на стените им и диаметъра им, независимо колко са дебели или тесни - еднаква логика навсякъде. Фракталният анализ на тази им особеност би дал отговор 1, т.е. произходът им е естествен. Такова нещо се наблюдава при кръвоносните съдове. Но пък формата на напречните сечения на тръбите не е постоянна. На места те са кръгни, а на други - триъгълни, правоъгълни и елипсовидни. Тук фракталният анализ би показал изкуствен произход. Как е възможно едно нещо да е едновременно изкуствено и естествено? Според мен общата логика на комплеска е изкуствено замислена и вложена, а след това тя по някакъв начин е накарана да "израсте" сама от околния материал.
Израстват единствено живи организми. Към тях могат да се причислят и кристалите. И едните и другите се изграждат, използвайки вещества от околната среда. 
Взех проба от една от вкаменелостите и помолих във фирмената химическа лаборатория да я тестват за желязо. Оказва се, че желязото в нея е 80-90%. При окисляването се гъбят магнитните свойства и ръждата няма такива. Но, когато сронихме част от пробатра на прах и минахме с магнит отргоре, почти всичко се полепи по магнита. Значи, почти всичкото желязо във вкаменелостите се е запазило от окислението. Как е възможно това, при положение че тези вкаменелости са на 230 милиона години, а поне в последните няколко милиона години са открити за достъп на дъжд и атмосферен въздух?
Известно е, че чистото желязо е силно устойчиво на корозия. А, ако то е под формата на един кристал, тогава корозионната му устойчивост е огромна. Вкаменелите тръби са зърнисти. Не съм правил подробни проучвания по разбираеми причини, но смятам, че желязото в тях е под формата на кристалчета. Освен това изглежда, че всяко зрънце е обвито в силикати. Цялото това нещо наистина много прилича на кръвоносни съдове, които са изградени от клетки. 
Тръбите и плочите се забелязват най-добре в белия пясъчник. Но части от тях могат да се видят и в червения пясъчник, който се намира над него. Изглежда, че тази система е "прорасла" от белите пластове в червените, които са много богати на желязо - прекрасна "хранителна среда" са за по-нататъшното й развитие.
Формира ми се виждането, че тази система от тръби и плочи е била "посята" в пластовете, където е започнала да се развива по д въздействието на "баене" - мантри, трептения и други подобни въздействия, които задават начина на развитието й. Само развитие е протичало под формата на образуване на кристали. Системата е прорасла после в червените скали. От това скалите имат сегашната си форма. Те са били някога жив организъм. И както ДНК единствено деградира с времето, така и ерозията само разрушава формите на скалите, а не допринася за извайването им.
Тези тръби черпят някакви енергии и вещества от дълбините на земята, с които са изградили огромна "скална градина". Възможно е след това предхождаща ни цивилизация да е черпела определени продукти от тази "градина".
Веднъж качих на стоп един особен човек, който каза много интересни неща, но едното беше защо пещерите са толкова почитани - защото през тях се движели енергии. Възможно е да се допусне, че пещерите са продължения на тази "кръвоносна система".
Когато се катеря по скалите, установявам, че те биха били много удобни за тази работа, ако хоратя бяха високи по 4-6 метра. Това е горе-долу ръстът на атлантите. От Платон знаем, че тяхната цивилизация се е основавала на кристални технологии. Допълнително към това, има сведения, че рисунките в Магура са оставени от атланти. Картината придобива един цялостен характер. 
Друго предназначение на скалите е да служат като матрица за създаване на живота - процес, който е описан по стените на Магура. Към това трябва да се добавят сериозните предположения, че Атлантида всъщност се е намирала в Черно море. Затова и във Варна са намерени толкова стари следи от човешка цивилизация. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Твърде вероятно,
15.05.2011 11:56
всъщност кой може с категоричност да рече кое е жива и кое нежива природа.
Валя
цитирай
2. kikowsky - Онова, което преобразува енергии
15.05.2011 12:06
и има способността да се изгражда само, определно е живо :) Не съм могъл да се сетя по-рано, защото не съм му виждал "кръвоносната система".
цитирай
3. kikowsky - Не знам как може сега да се оцени
15.05.2011 12:08
доколко са живи. "Корените" им са претърпяли поне частична разруха. Вероятно в миналото са били в по-добро "здраве".
цитирай
4. kikowsky - Да поясня, че матрицата е не за живота,
15.05.2011 12:13
а за материалното тяло като негов носител. Написал съм го неточно, защото в представите ми тялото е живот, а това не е истината. Без живота в него тялото е мъртво :)
цитирай
5. yotovava - Това не са ли понятия от наша гледна точка, ако се замислиш5 - звездите също имат живот - раждат се,
16.05.2011 07:25
съществуват.
Според мен животът е всяка промяна, независимо от проявлението й.След като едно движение води до преобразуване - дали вселенският дух не представлява самото движение?

Валя
цитирай
6. kikowsky - Йотова, впечатлен съм.
16.05.2011 08:32
Наистина всичко следва да е проява на самия Живот. И да е част от неговото развитие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588016
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930