Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2011 18:44 - БАЛ - името на Бог
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 5817 Коментари: 13 Гласове:
26

Последна промяна: 19.01.2017 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Бог говори на български.

Преди време писах за това, че
буквите са видим израз на излъчването (еманацията) на Бог, чрез което той твори света. В този смисъл, в началото наистина е било словото, но тази истина е била известна по земите ни поне 10 000 години преди да се появи Христос. Не дължиме на Християнството просветлението си по този въпрос.
Според написаното, буквите са мъжки, женски и преходни. От тогава идеята претърпя известно развитие и вече смятам, че преходните са всъщност пространствени, като към тях се добавят сонорните.
Мъжките са гласните букви, които въвеждат силата (духа) в построението. Женските са съгласните букви, но без сонорните. Съгласните букви са структурни, защото формират структурата на пстроението. Това е, което произлезе от
аналогията на фигурите от пещерата с X и Y хромозомите и човешката генетика - бащата дава духа, а майката - построението на детето. Соннорните букви заедно с Ь, Ю и Я са пространствени. Така всяко построение може да се реализира с букви - налични са букви на духа, букви на душата и букви на тялото (мястото). Триединството на буквите. То недвусмислено показва, че буквите са еманацията на Бог, която се осъществява в трите посочени направления - силово, структурно и пространствено.
image
Понеже в преден постинг писах достатъчно за мъжките и женските букви, тук ще пиша за пространствените. 
Трите излъчвания на Бог са в действителност три аспекта на светлината.
Ур, Хор и Ра са имената на тези аспекти. Ур се отнася до животворящата сила и се свързва с гласните (мъжките) букви. Хор се отнася до душата (построението) и се свързва със съгласните букви. Ра се свързва със сонорните букви.
Определено прави впечатление, че Р се среща в името на всеки аспект. Това е една от малкото букви, които могат безкрайно много време да се произнасят, без да настъпва промяна в онова, което се чува. Рррррррррррррррр. Може да бъде наистина дълго и, както започва, така и свършва - без изменения. М и Н са другите букви, при които това е възможно (освен С и З). Това безкрайно постоянство е необходимо за задаването на такт. А тактът внася ред наспоред себе си в съвкупностите, с които взаимодейства. Така от мястото се получава пространство (където наистина нещо може да се направи), като през него преминават вълни с определени дължини. Р, М и Н "разделят тъмнината от светлината", така да се каже - формират пространството. Малките деца са склонни да произнасят тези звуци в продължение на много време, като през това време са в някакво унесено състояние. 
Б е първата буква от съгласните (женските, структурните).
А е първата буква от гласните (мъжките, на духа).
Л е от сонорните (пространствените). Там първата всъщност е Й.
БАЛ. В един от местните диалекти Л в края на димуте се заменя с Й. Възможно е много отдавна думите, завършващи на Л, да са завършвали на Й, а след това с времето да е настъпила замяна. С Й ще се получи БАЙ. Доста показателно. 
Във френския и испанския двойното Л (LL) се чете като Й. Предполагам, че това е наследено от някогашното просвещаване на тези народи от българите. При тях БАЙ се е изписвало BALL поради споменатата особеност. Това след време е заето от англичаните, които почти нямат собствен език, и се е превърнало в тяхата дума за топка, кълбо. Кълбото е олицетворение на Бог повече от сферата, защото е плътно, а сферата фактически не съществува. Идеално е онова, което е и реализирано, а не само замислено. Кълбото е символ на съвършенството.
Пак от БАЛ произлиза и думата баланс, която е още една от характеристиките на Бог.
Нека добавя и ШамБАЛа.
Истинският Бог е познаваем и достъпен само чрез български език. Езикът на Бог е българският. 
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
24



1. kikowsky - Убеден съм, че оттук идва и думата БАЛКАН.
16.04.2011 18:50
БАЛ - Бог и КАН (ХАН) - обител, подслон. Балкан - домът на Бог. Планините открай време са мястото за среща с Бог.
цитирай
2. karambol5 - ПОздрави Кико за изводите :)
16.04.2011 19:04
ПОздрави Кико за изводите :)
цитирай
3. kikowsky - Благодаря :)
16.04.2011 19:08
Сега разбирам защо ние, българите, от нищо не сме доволни и всичко подценяваме, докато други народи един камък да имат, го превъзнасят. Защото всичко имаме и всичко е наше. Свикнали сме и вече не се трогваме особено :)
Да ти се дава онова, от което имаш нужда, приятелю! И да не се изпитва много търпението ти.
цитирай
4. karambol5 - Благодаря ти и ти връщам пожелан...
16.04.2011 19:13
Благодаря ти и ти връщам пожеланията , като добавям и много късмет в търсенията :))
цитирай
5. amur - Много проникновено, с изключение ...
16.04.2011 19:50
Много проникновено, с изключение на последното изречение. Всъщност, може би си прав. моето мнение е, че с Бог се общува на всички езици и от всички народи. Поздрави!
цитирай
6. kikowsky - Може и на всички езици да е възможно.
16.04.2011 19:51
Но пък виждам, че думите му са изписани в Магура, от които символи после се получават нашите букви :) Някога ще пиша отделна статия, но излиза, че рисунките са български :)
цитирай
7. amur - Може би, в България пише на бълга...
16.04.2011 19:58
Може би, в България пише на български, а в другите места по света, на местните езици?
цитирай
8. kikowsky - Във връзка с написаното тук,
16.04.2011 20:27
твърдението от предния постинг добива много реално значение :)
цитирай
9. kikowsky - Нека не бъда считан за фашист :)
16.04.2011 20:28
amur написа:
Може би, в България пише на български, а в другите места по света, на местните езици?

Но мисля, че ако има богоизбран народ, това сме ние. Само може да сме го позабравили. И то не толкова, че сме избрани, колкото, че първо нас ни е направил.
цитирай
10. amur - Светът е необятен.
16.04.2011 23:05
:)
цитирай
11. virtualna1biblioteca - Проникновен постинг ! Защо ли ти го казвам ? Ти си го знаеш !
19.04.2011 09:57
Бог е познаваем , защото е в нас . И когато се допитваме до него , вършим добри дела ! Руснаците казват Бох . Ще потърся името на всички езици . Защото Той е един ! Единството на Света !
И за какво този прекрасен Свят го разпарчатосват ? Единство и хармония във Вселената ! Привет !
цитирай
12. kikowsky - Разперчетосването е неизбежно.
19.04.2011 12:10
Защото на разични места по земята лъченията му достигат по различен начин. Затова на различните места езиците и културите са различни. Народите също.
цитирай
13. анонимен - следователно...
08.08.2011 15:12
Моето име РуМеН има дълбок смисъл и символика.Продължавай в същия дух приятел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587263
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930