Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 09:50 - Мъжките и женските букви са свързани с типовете хора.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 6022 Коментари: 12 Гласове:
24

Последна промяна: 19.01.2017 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Буквите отговарят на генетични типове и на характера.
Това не е нумерология, а нещо много по-наше.

След предния постинг ми стана ясно, че буквите, генетиката и характерите на хората са силно свързани. С течение на времето азбуките се променят, а също и речта и начина на изписване на думите. Едни звуци и букви се заменят с други, появяват се нови думи, а старите отпадат. Този процес отразява промените в съзнанието, в поведението и в епохите като цяло. Заедно с това хората се изменят и отвън и отвътре. Характерните физиономии, ръст, телосложение и т.н. Измененията са цялостни и гените, духа и съзнанието участват напълно в тях.
Построението на тялото се наследява от майката, както съгласните букви определят построението на тескта. Одухотворяването се наследява от бащата - това са гласните букви от текста.
Това ме наведе на мисълта, че има толкова типове дух, пренасян от мъжете, колкото са гласните букви, т.е. шест:  А, Е, И, О, У, Ъ. И, понеже азбуката ни отразява действителността ни, то шестте типа дух се подразделят в три лъча: А-Ъ, Е-И, О-У, като всеки лъч има два подвида. Може би дух от тип А е агресивен, например, а дух от тип У е усъвършенстван. Гласните букви определят афинитетите, стремежите, темперамента на построението.
Тук има отклонение от граматиката. Буквите Ю, Я, Й и Ь са преходни, като също образуват три лъча. Й и Ь са заедно в единия лъч. Значението им в построението не ми е ясно. 
Съгласните букви също имат три лъча: сонорни, звучни и беззвучни. Те определят вида на построението - характера, генетиката. Това означава, че има двадесет основни типа жени.
Представено по начина отдолу, схващането за връзката между буквите, генетиката и одухотворяването ми приличат на еманация от Бог, която сътворява света. Знаем, че в Християнството Бог се представя от равностранен триъгълник, а богът от магурската култура също има три равнопоставени страни
.
image
Резултантният тип на един човек се определя от типа построение, наследен от майката, и от типа дух, наследен от бащата. Така за всеки човек може да се определи сричка, която най-пълно описва неговите първични вибрации - които се наследяват от родителите. За да се получи пълно описание на човека, трябва да се продължи назад в родословието. 

image
Ясно е, че не всички деца на двама родители са еднакви. Това е, защото за всеки човек се получава последователност от срички, формирана от няколко (предполагам, че три) поколения назад. При първото дете първата сричка, която е с най-голямо влияние, се формира от майката и бащата, а останалите - по реда на родословието назад. При следващите деца първата сричка е някоя от по-предно ниво на родословието. Разбира се, средата и възпитанието също допринасят за изграждането на личността, но не трябва на тях да се осланяме при избора на житейски път. Житейският ни път се определя от думата, която се получава от тези срички. 
Тази "буквена генетика" е полезна и за определянето на съвместимостта между хората, както и за здравето и живота на поколението им. Например, ако майката е тип М, а бащата е тип У, то ще се получи първо дете с доминантна сричка УМ. Давам само пример. 
Предполагам, че човек може да промени типа си, като за това е нужно да практикува магура-йога. С нея може да превърне основното си сияние в различни типове дух и дори да промени генетичното си построение.
Буквеното пораждане, разбира се, се нуждае от много още теоретична работа. Нужно е да се разбере коя буква какво точно означава, за да може да се припише към съответния тип. С гаранция има много тънкости.
Прави впечатление, че стените на Магура са изписани с множесто У-образни символи. При тази буква има обединение на два потока, на две неща, които дават резултат заедно. Отделно, много други подобни на У символи ми приличат на схематично изобразени матки. А това е мястото, където духът оживява построението.
Вероятно за това матката се нарича Утроба. Сигурно по подобна причина и мъжкият полов орган се нарича от народа хУй, Уй и кУР, защото въвежда УР, с което дава живот.
Повече за въвеждането можете да намерите в статията за великата буква У.
Имам да добавя нещо много важно! Цитат от сайт, в който пише за аминокиселините. Те изграждат белтъците в организма, а белтъците напрактика дават структурата на организма. И ето "Аминокиселините са основните градивни елементи на белтъчините в човешкото тяло. Те играят важна роля и за развитието на мускулите. Главните аминокиселини са 20 и всяка от тях съдържа специфична аминогрупа (NH2) и карбоксилна група (СООН), въглероден и водороден атом. На практика има още над 150 аминокиселини, но в състава на белтъчините съществуват само основните 20. Източник: Аминокиселини http://www.bb-team.org/articles/858_aminokiselini#ixzz1HbiQJSDT"
Точно 20 на брой! Колкото са и типовете жени, според изводите от постинга.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martito - Става все по-интересно..
25.03.2011 10:11
Става все по-интересно..
цитирай
2. kikowsky - Събра се достатъчно материал за една
25.03.2011 10:13
школа - за възродената магурска школа :D
цитирай
3. kikowsky - Предполагам, че истинската роля на кръстника и на кръщаването
25.03.2011 11:02
е била да се постигне максимално съзвучие между даденото име и присъщото име, получено от буквеното пораждане.
цитирай
4. tzarkarui - Поздравления за статията. Много ...
25.03.2011 12:37
Поздравления за статията. Много точна, но не и изчерпателна. (предполагам) Поради фазата на осмисляне. Отлични попадения относно Х и Y хромозоми. Също и за сричковото осмисляне на смисъла на думите (имената в частност). От тук нататък (като осмисляне) не би било зле да се попрегледа древната глаголица (която е най-малко създадена от полуевреина и много малко българин Кирил, а още по-малко от брат му Методи), която и до ден днешен използват египетските копти (тези, които са християни), структурата на оформяне на глаголишките букви (особено тези, които днес не са в употреба), и тяхния сакрален смисъл. https://lh5.googleusercontent.com/_-UoPqbrfTlI/S2VRQ27wwvI/AAAAAAAAAu0/iI6vH7N2VDw/goatskin%20bible%20in%20Kibran%20Gebriel%20church.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/_-UoPqbrfTlI/S2VR120_cMI/AAAAAAAAA2c/Z97OoI6Kb84/s512/EthiopicGeez_Glagolithsa.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/_-UoPqbrfTlI/TF1nIKgn97I/AAAAAAAACXM/vUNQ8pJjFDM/Koptska%20azbuca180px-CopticLetters-1.jpg
:) Не би било зле да се "разчепка" факта, че има две азбуки - мъжка (глаголицата - сакрална) и женска (кирилицата - за профанизираната паплач - последния линк е от коптската "кирилица").
Буквата Y е символ на Йод (божия пръст) - праната/оргон, божествен смисъл и "план" (но няма нищо общо с "Мъдроста София", която е женска в своя характер). Самата буква Х е много интересна в тълкуванието си. Явява се огледално "объркване" на съдържанието м/у мъжкото и женско начала. И се явява "Мая" в основното си значение. :) Просто бегло нахвърлям първите ми впечатления от статията.
А тя много ми харесва и ще продължавам да следя блога ти с интерес.
Дружески привет
Цар Кару І
цитирай
5. kikowsky - Точно това е причината да не е изчерпателна.
25.03.2011 12:41
Трябват много изследвания. Много ти благодаря за връзките :) След обедната почивка ще се заема да ги прочета.
Аз много ценя първите впечатления :) Обиковено там е истината :) Дето го наричат интуитивно-логически подход :) Не се и съмнявам, че има много задълбочен смисъл и голямо полезно приложение, ама си е цяла наука - сигурно с обема на астрологията. Честно казано, не вярвам да я опозная и осмисля изцяло.
И пак да кажа, че ето така стават нещата - хората казват какво знаят по въпроса. Убедил съм се колко е ценно споделянето.
цитирай
6. kikowsky - Важното допълнение искам да го сложа и като коментар:
25.03.2011 12:52
"Аминокиселините са основните градивни елементи на белтъчините в човешкото тяло. Те играят важна роля и за развитието на мускулите. Главните аминокиселини са 20 и всяка от тях съдържа специфична аминогрупа (NH2) и карбоксилна група (СООН), въглероден и водороден атом. На практика има още над 150 аминокиселини, но в състава на белтъчините съществуват само основните 20.
Източник: Аминокиселини http://www.bb-team.org/articles/858_aminokiselini#ixzz1HbiQJSDT"
Използваните в организма аминокисели са точно 20, колкото са и основните типовете жени според направените изводи.
цитирай
7. tzarkarui - :) Астрологията е една от седемте ...
25.03.2011 13:35
:) Астрологията е една от седемте свещени науки в древността. И няма нищо общо с бръщолевенията на пишман астролозите по телевизията и медиите.
цитирай
8. boristodorov56 - Не знаех!
25.03.2011 15:43
Ломоносов е бил магурец, мамка му!

Прости свещената ми постота.
цитирай
9. kikowsky - Защо си изпълнен с
25.03.2011 15:48
проблеми, приятелю :)
цитирай
10. karambol5 - Поздрави, Кико ! Отново невер...
25.03.2011 15:55
Поздрави ,Кико !
Отново невероятно точен . Наистина иам материал за една възродена магурска школа !
цитирай
11. kikowsky - Борисе, все по-рядко и все
25.03.2011 16:05
по-малко обосновано можеш да не се съгласяваш, че Магура е първоизточникът на знанието и културата. Затова и коментарите ти придобиха такъв жалък вид.
цитирай
12. boristodorov56 - Докато не погледнеш с усмивка на коментарите ми - винаги ще грешиш и ще си ми задължен.
26.03.2011 08:56
kikowsky написа:

Борисе, все по-рядко и все
по-малко обосновано можеш да не се съгласяваш, че Магура е първоизточникът на знанието и културата. Затова и коментарите ти придобиха такъв жалък вид.


Погледни по-широка ка коментарите ми.

Имаш ли чувство за хумор или деликатно ми напомняш, че не бива да ксоментирам в блога ти?!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587637
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930