Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 10:05 - Трето Слънце. Родени сме от огъня
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 9228 Коментари: 12 Гласове:
24

Последна промяна: 19.01.2017 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вселената е на възраст около 14 млрд. години според официалното виждане. Галактиката ни е на около 13,2 млард. години. Това означава, че звездите са се образували много бързо. 
Слънцето също е звезда, но е едва на 4,6 млрд. години, което показва, че то не е първо поколение - не се е образувало от първоначалния газов облак. Преди нашето Слънце е имало поне една звезда, която е достигнала края на развитието си, като това е станало с експлозия. От останките й се образуват Слънцето и планетите.
Имам основания да смятам, че Слънцето е всъщност третата поред звезда. Третото Слънце.
Звездите са естествени термоядрени реактори, където ядрата на водорода се сливат и образуват ядра на хелий. При това се отделя много енергия. По такъв начин се образуват и останалите химични елементи до желязо, а при експлозиите - чак до тежките и радиоактивни елементи.
Наскоро откриха планета в най-външната част на Слънчевата система. Тя е газов гигант, неколкократно по-голям от Юпитер. Предстои до няколко години откритието да бъде напълно потвърдено чрез наблюдения. Това е едно малко Слънце. Дори Юпитер излъчва повече енергия, отколкото получава от Слънцето. А обект с няколко пъти по-голяма маса си е малка звезда, която обаче не е много ярка. От къде е тази малка звезда?
Смятам, че това е спътникът на протослънцето, което се е образувало в началото на образуването на Галактиката. Това е "братът" на Първото Слънце. То е било много по-масивно от сегашното и е "изгоряло" много по-бързо, като в края на живота си е експлодирало. За това сревнително кратко време термоядреният синтез все още не е създал големи количества тежки елементи. Експлозията изхвърля в Космоса предимно водород и в много по-малки количества елементи от началото на периодичната система. От останките след тази експлозия се образуват външните планети - газовите гиганти и Второто Слънце.
Второто Слънце не е толкова масивно, колкото първото, и живее по-дълго. В края на живота си то също експлодира, като този път се създават и много по-тежки елементи. От останките от експлозията му се образуват вътрешните планети и Третото (сегашното) Слънце. То ще живее най-дълго от трите, като краят на дните му няма да е особено зрелищен.
Каква е връзката на това с нас? Животът ни се задвижва от енергиите, излъчвани от Слънцето, а телата ни са изградени от продуктите на неговата еволюция. Ние сме във всеки смисъл част от Слънцето и от неговия огън (дух).
Следната рисунка от Магура се тълкува като Слънцето:

image
Но мисля, че това не е нашето Слънце, а е всъщност Второто Слънце, от което се раждаме ние, вътрешните планети и Третото Слънце. Много е вероятно двете точки вътре да указват именно това. Защото една друга рисунка разкрива следното:
image
По средата на снимката, вляво от "Т", има една звезда. Тя има осем лъча (осем планети) и три точки в нея - трето по ред Слънце. 
Този процес на умиране на едно Слънце и раждането от "неговата пепел" (феникс) на следващото е всъщност еволюционен процес. Първо, образуват се по-голям набор от химически елементи, което дава много по-големи възможности за играждане на материални носители (тела) на енергии (духове). Второ, слънцата стават "по-улегнали", защото всяко следващо е с по-малка маса от предходното, поради което живее по-дълго и по-равномерно. Това е нещо като постигане на мъдрост.
Преди да се зароди Първото Слънце, е имало само облак от газ. В такова нещо не може да се говори нито за време, нито за място, нито за какво се случва. Т.е., там няма никакви условия за развитие на съзнанието. А това е цел на цялата Вселена, част от която са и Галактиката и Слънцето. 
Оформянето в този облак на Първото Слънце и на неговия спътник - новооткритата планета - представлява еволюция на съзнанието до виждането за място. Вече съществуват "тук" и "там". Но все още не може да се говори за осъзнаване на времето, защото при всяко едно положение на спътника около Първото Слънце нещата изглеждат еднакво. Ако бяха само Земята и Слънцето и оста на Земята не беше наклонена, не бихме могли да имаме представа за време. Затова на етапа на Първото Слънце съзнанието е достигнало само до виждането за място.
След избухването на Първото Слънце и образуването на Второто и външните планети вече е могло да се отличи времето по различното разположение на тези планети в различните моменти. Това е била голяма еволюция на съзнанието.
А сега, при Третото Слънце вече може да се говори и за "какво се случва". С това размерността става три, което е отбелязано много обстойно сред рисунките от Магура.
Така да се каже, ние сме тяло от тялото и дух от духа на Слънцето. То е във всеки от нас. То е наш брат и баща. То е светлина, то е топлина. Всеки живот идва от него. То грее еднакво за всички - не е ли това абсолютна любов?
Е, отношенията ни със Слънцето не ви ли приличат на отношенията ни с бог? 
Освен това, Слънцето е силно обвързано с числото 3, от чието достигане се раждат 108 неща.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
25



1. kikowsky - Този пост ще
11.03.2011 10:06
има едни от най-вълнуващите продължения.
цитирай
2. karambol5 - Надявам се да има точно такива въ...
11.03.2011 10:32
Надявам се да има точно такива вълнуващи преодължения ,защото си абсолютно прав в тълкуването си на рисунките :))))))))))))))))
цитирай
3. makont - Невероятно,
11.03.2011 11:43
как свързваш нещата. Напоследък сам заета и изпуснах от контрол твоите проучвания, има да наваксвам. Харесва ми да съм от третото Слънце. Искам да те поздравя за участието в първия брой на списанието "Модерни апокрифи", твоето присъствие ме зарадва и смятам, че е много нужно участието ти, за да забележи някой най-после твоите задълбочени изслудвания върху рисунките и значението на Магура. Трябва да се ползва това познание, до което достигаш, може да преобърне представите ни за историята до сега. Поздрав и за твоята упоритост.
цитирай
4. gwendoline - Не спираш да изумяваш с оригиналност ...Браво!
11.03.2011 12:24
Много поздрави!
цитирай
5. kikowsky - Забелязали ли сте, че
11.03.2011 14:11
почти всички слънчеви изригвания са насочени към Земята?
цитирай
6. kikowsky - Освен това много от изригванията
11.03.2011 14:20
силно приличат на вдигнатите ръце на магурските фигури.
цитирай
7. анонимен - i samo edno sluntse vuv vselenata li ima?
12.03.2011 20:54
moje bi ne?togava sluntseto si e nash bashta,koito ni e e sutvoril Bog ,za da ni ima nas?suzdal ni e s vuzmojnosttai da se pretvoriavame i jiveem v svetlinata i lubovta na nashia bashta
цитирай
8. kikowsky - То е нашия бог,
12.03.2011 21:09
който е едно от проявленията на цялата Вселена.
цитирай
9. kasiopeya - Дали наистина?
13.03.2011 22:33
Аз мисля,че това е все едно да си мислиш ,че баща ти те е създал,да чрез него си дошъл на земята,дал ти е тяло .Да слънцето топли и ни обича всички еднакво,но дълбоко ме съмнява то да е нашият създател,според мен има много слънца,много планети обитавани от подобни на нас създания или пък много по различни. Бог е много повече от всичките неща които е създал мисля аз.Понеже всички неща са много дълбоко взаимосвързани може да се погледне и така на въпроса,но...

цитирай
10. kikowsky - Да, мисля, че Слънцето е
14.03.2011 10:03
създателят ни. От своя страна то е конкретна форма на проявление на цялата Вселена. Т.е., чрез него сме създадени, но то е прекият ни създател.
цитирай
11. sokoli - Да, народните песни разказват за ...
04.04.2011 23:53
Да, народните песни разказват за Слънцето. То се явява като жених, който си грабва невеста от Земята, или пък се надгрява с момата. То се състезава и с юнака, кой пръв ще премине от изток до запад. Или пък майката съветва сина си: “Слънцето ти е побратим, та иди него та питай”
Наистина Слънцето ни е създало. Но има видимо и невидимо измерение, материя и дух, две паралелни слънчеви същности. Да, незримото със сърцето се вижда.
цитирай
12. kikowsky - "Слънцето, което се е появило ...
23.11.2011 12:42
"Слънцето, което се е появило преди около четири и половина милиарда години, или единайсет и половина милиарда години след „големия взрив", сега вече е звезда от трето поколение."
Доволен съм :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572063
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031