Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 14:17 - Кой се опитва да ни краде историята? Погромът над Зекария Сичин и твърдението му, че Месопотамия е първоизточникът
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 17271 Коментари: 9 Гласове:
24

Последна промяна: 19.01.2017 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В небеизвестната си книга "Дванадесетата планета" Зекария Сичин се опитва нагълго и нашироко да ни пробута тезата, че първите знания на света са се появили в Месопотамия. Според него, те били дадени на хората от пришълците от Нибиру, които били и техни богове. Пак според него, всички съвременни западни култури водели началото си от гръцката, а тя-от Месопотамия.
Като потвърждение на тезата си той представя следната таблица, която според него показва разпространението на писмеността от древността до наши дни. А знаем, че писмеността върви ръка за ръка с културата, знанието и цивилизацията.

image
Таблица 4 от страница 23 от книгата му. Показани са ханаанско-финикийски символи, ранногръцки и по-късно гръцки символи.
Аз пък виждам много символи, които са ако не напълно еднакви, то поне силно идентични с магурските:
Шести ред и знака "Вав":

  image
Седми ред и знака "Зайн":

  image
За осми ред и знака "Хет":
  image
За девети ред и знака "Тет":
  image
Петнадесети ред и знака "Самех":
  image
Шестнадесети ред и знака "Айн":
  image 

Деветнадесети ред и знака "Коф":
  image
А също и знака "Копа" от същия ред:
  image
Двадесети ред и знака "Рейш": image
Двадесет и първи ред и знака "Шин":
  image
Двадесети втори ред и знака "Тав":
  image
Сичин определя възрастта на ханаанско-финикийската култура на около 5000 години, което е нищо в сравнение с възрастта на магурската култура, която е минимум на 12000 години, а има съвсем нови предположения, че може да се говори и за 40 000 години (тук).
Е, господин Сичин, смятам, че една от основите на вашите построения е съборена и те ще рухнат. Жалките ви опити да окрадете историята на други народи са обречени на провал. И, колкото и да се опитват разни кръгове да скрият истината, тя е в пещерата и всеки може да я види.
А ето какво казва Уикипедия по въпроса (
тук): "Шумер е първата голяма човешка цивилизация (възникнала през IV хилядолетие пр.н.е.) на територията на Южна Месопотамия. Шумерите се считат за изобретатели на писмеността, колелото, множество селскостопански сечива, грънчарското, пивоварството и други." Може да са изобретили писмеността, но това не е еволюционен процес, а е форма на деградация. При тях се е получило осакатяване на знанието от Магура. Определено е правен опит да бъдат просветлени и са им показвани знаците и те са ги заели, но по недоразвит начин.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
25



1. ploudinperper - Ако дешифрираш поредица от знаци като думи и изречения чак тогава тези успоредици имат обяснение.
19.02.2011 14:32
Приятелю, има сходство, но това в Магурата не е текст или смислово подреждане на букви отговарящи на дадени звуци, а символи с неизяснен смисъл и съдържание, на които то се опитваш да даваш съдържание.
цитирай
2. kikowsky - Разбирам протеста ти.
19.02.2011 16:18
Но буквите не се появяват от нищото, а със сигурност водят началото си от някакви символи. Ето ги, ето от къде тръгват писменостите.
А буквите са само закърнели остатъци от символите.
цитирай
3. kikowsky - Прав си. Наложи се малко да преработя постинга.
19.02.2011 17:38
В Магура текст няма да се намери, защото текстът и словото са осакатен начин на предаване на информация, който е възникнал много по-късно поради западане на умствените способности и свиване на духовните хоризонти. Предаването на информация с текст и реч е много бавно, неописателно, многозначително. То е за закърнели. Магурската култура не е била такава.
цитирай
4. анонимен - eto zaradi tozi vupros ot rouzy
21.02.2011 01:40
poiskah da produljish ugoiztochnia luch.da se vidi do kude stiga i kude minava,za da moje da se orientirat chelite mnogo.na bg mai ne im se e nalagalo da medetirat i izpolzvat opiati za tova,zashtoto nachaloto e trugnalo ot nashite zemi.egiptianite bili jiveli po nashite zemi?koi?tezi tunko i chernokraki oliv hora ili ot tuka v tehnite zemi sa jiveli rusokosi chervenokosi bledoliki i svetlooki vsichki amerikanski plemena chakat bledolikia rus Bog da gi poseti
цитирай
5. анонимен - izvininiavam se za ne na miasto podaden vupros poroden ot risunkite.
21.02.2011 03:58
kakvo e obiasnenieto v razlichieto na rustovete,jenite sa mnogo po edri a mujete drebni i konfiguratsiite na glavite im sa razlichni.za tova che sa bez glavi niakoi jenski figuri moje da se dopusne che sa s gurb kumzritelia i s navedeni glavi da mogat da imat zritelen kontakt s mujkiata figura.vasheto obiasnenie?
цитирай
6. kikowsky - Тукашната цивилизация предхожда египетската.
21.02.2011 08:32
Символите от Магура са първообрази на много египетски символи. По-вероятно е да е живял тук някой, който е имал култура, наподобяваща египетската. И заради това да е грешното схващане, че тук са живели египтяни. Ако египетската култура е била развита, то е защото е заета от още по-развита.
Не знам дали сте чели и си спомняте постингите ми за името Магура по света, но то показва възможно разпространение на магурската култура по света. В Централна и Източна Европа влиянието е било много силно. Вероятно, неслучайно в Босна се намери най-древната за сега пирамида. Именно в ареала на пряко въздействие на Магура. Погледнете и самия хълм на пещерата, който е първообраз на могилите.
Гледайте и ще видите кой от кого се е учил.
цитирай
7. sparotok - !
21.02.2011 16:47
ХУБАВ ПОСТИНГ!

Месопотамия не е изворът на знанието, нито писмеността, нито колелото са изобретени там.

Първата писменост е от земите на Тракия, най-старото колело за сега е от земите на Словения, на 5655 години.

Никой не се опитва да обясни защо шумерската дума уруду отговаря на нашата руда. Може би защото Древна Тракия е имало изобилие на медна руда, а в Южна Месопотамия наличието е ...нула...
цитирай
8. kikowsky - Благодаря, Спароток!
21.02.2011 16:53
Ти имаш дълбоко разбиране по тези въпроси, а аз - само виждане. Но не може да не ми направи впечатление, че при нас има първообрази, пък никой не ги е видял. Слепи ли са?
цитирай
9. balkan1 - ДА, ТУК Е ЖИВЯЛ ХЕРМЕС ...
16.04.2011 05:04
"По-вероятно е да е живял тук някой, който е имал култура, наподобяваща египетската. И заради това да е грешното схващане, че тук са живели египтяни."
На Балканите е живял Хермес Триждивеликия преди да отиде в Египет -
http://www.ivanstamenov.com/2007/08/390/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581526
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930