Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 20:42 - Магнитни аномалии и аура на върбовския Кръг. Кръгът се активизира и реконфигурира
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 6468 Коментари: 7 Гласове:
16

Последна промяна: 19.01.2017 15:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От две години имах желанието да направим един точно определен преход по Върбовската глама, така че да се мине през всички обекти на нея. Освен това минаването е по посока на часовниковата стрелка, което кара Кръга да оказва благоприятно въздействие върху минаващите.
image
Преходът е с дължина над 10км по доста труден терен, та може би затова чак днес заедно с приятели го направихме. Първият обект по пътя ни е една изправена плоча. Смятам, че посещението на гламата е добре да започва от плочата.
image
  Вятърът беше мног силен днес.
Почти под Градището се откри гледка към Кръга. Променил се е много от последното ми ходене там. Другите кръгове около него са се очертали по-добре, а са се появили и няколко спирални ръкава, излизащи от най-горната му точка. Считам това за развитие извън непрестанния цикъл. 

image

image    
На Градището беше най-ветровито. На моменти вятърът почти успяваше да ме събори

Градището е било всичко друго, но не и укрепление. Възможно е да е било използвано като такова, но то е заварено от онези, които са го ползвали. Истинското му предназначение, както и истинската му възраст, са трудни за определяне. Все пак, видно е, че функциите му са били най-силно свързани с формата му на полукръг.
  image
image
Начинът на изгражданто му е същия като на обсерваторията от хълма на Магура. Предполагам, че функциите му са били свързани с употребата на Кръга. 

image

Портата представлява много особен отвор в стената, която се е получила при ракъсването на плочата. Едната част от плочата е останала на мястото си, а другата - тази с Кръга - е пропаднала надолу. Смятам, че Портата е останалото от входа на пещера, водеща до под Кръга, където има обширна зала. На мястото има и други останки от тази пещера.

image
Около Кръга има много други кръгове и цялата конфигурация е много сложна.

image
Една от стените на Портата.

image
Структурата на стените на Портата се различава от структурата на скалите по цялата глама. Стените са изградени от малки камъни, добре деформирани и слепени един с друг. На място изглежда, че е правена в кофраж.

image
Когато се спускахме от над Кръга, видяхме два заслона. Първият от тях е централно на снимката отдолу и е доста грамаден, както и всички обекти на това ямсто. Това определено е едно място, което ще бъде проверено при някое следващо ходене. При вървене по обичайните маршрути този заслон остава незабелязан.
Този заслон е останка от галериите на някогашната пещера, която е била разделена на две при разцепването на пластовете.

image

Това отдолу е една засека, която също ни се разкри за пръв път, защото се спускахме надолу към Кръга. Впечатлява кръглата й форма. Изглежда ми като врата към нещо наистина особено - например, залата под Кръга - така да се каже "машинното отделение". Входът към Малката Шамбала.  

image
image
Докато бяхме в Кръга се възползвах да проверя какво е поведението на компаса. Компасът ми е много кадърен и чувствителен. От ралични позиции показваше север в различни посоки, като отклонението беше над 20 градуса. Освен това стрелката беше неспокойна - постоянно се поклащаше. На това място наистина се "вихрят" енергии.
Накрая при този маршрут остава Асфалтът. Това е огромна площадка с размери около 20х80м, която е покрита с нещо като бетон. Покритието силно прилича на асфалт.

image
image
image
image
image
Това не е естествен седимент, защото в него има много и големи шупли, което не се наблюдава при седиментите. При седиментите, също така, отделните частици имат еднаква ориетация, което се дължи на действието на силата, която ги натрупва. Тук отделните камъни са разположени напълно хаотично.
От това място се загледах нагоре към Кръга. Небето беше облачно и леко тъмно. На неговия фон ми се мяркаха подковообразни светли петна, но доста бледи. Помислих, че халюцинирам и споделих какво виждам. Тогава и спътниците ми заявиха, че виждат същото. Бяло-жълта подковообразна линия, подобна на слънчев протуберанс се издигаше в небето от една част на Кръга и се спускаше в друга. Кръгът е активен и се преструктурира. Идват нови времена.
Благодаря на приятелите си, че се отнесоха с уважение към мястото. Никога не бих завел Сульо и Пульо там.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
16



1. анонимен - dali ste
12.02.2011 22:07
minali prez onzi hulm kudeto vinagi e spokoino pri viatur i niama navodnenie?az bih minala da vidia kakvo e tam kogato izvun tova miasto viatura e sus 120km v chas?:)
цитирай
2. gwendoline - С твоите безкрайно интересни постинги
12.02.2011 22:24
все повече се амбицирам да отида през лятото да разгледам всичко на място ....
Поздрави за усърдието и куража!
цитирай
3. kikowsky - Когато подминахме Градището,
13.02.2011 11:19
вятърът почти го нямаше вече. А при Кръга и под него изобщо не духаше. А преди това на няколко пъти почти ме събори.
цитирай
4. kikowsky - Благодаря за поздравите и насърчението :)
13.02.2011 11:20
Приидва ли ти се, заповядай :)
цитирай
5. анонимен - baza atlantis
31.10.2011 20:44
tova e podzemna baza moje bi na 25 000 godini tazi tehnologiq e atlanska tezi krugove sa ogledala da raspredelqne na energiqta gore plo6tatkata e bila za prezemqva6ti i izlita6ti korabi v tazi baza moje da se pronikne no samo izbrani mogat da vlezat slojno e za obqsnenie tozi vqtar koito se poqvqva tam e ot energiini zavihraniq no da ne zabravqme za si4ko si ima plan i moment v koito trqbva da se slu4i prosto ne e do6lo vremeto koito iska da vleze vse pak tova moje da stane samo na ravnodenstviqta tragediqta e 4e do 6 7 meseca se o4akva pulno uni6tojenie na zemqta obek se preblijava kum slunceto na 5.5.2012 to 6te dobliji slunceto 6te se polu4i energien rezonans koito 6te se otrazi na cqlata planeta energiqta koqto 6te se otdeli 6te predizvika dizbalans na magnetizma na planetite polusi poleta 6te stane veselo vulkani radiacii cunamita moje bi ot 7 milqrda 6te ostanem 7 miliona pove4e usmivki jiveite pravedno zadgarbete si4ko lo6o prostete na sekigo a si4ko drugo e sudba
цитирай
6. анонимен - след доста талкования!
12.02.2012 01:02
Искам да ви споделя нещо в което след 2 годишен труд и доста лични тълкования на евангелията и т.н. стигнах до извода,че земята ни приближава 21вия час на втория кръг! Като разделя всеки на 3=7 т.е. Седмия или западния лъч на краста т.е.времето на Огъня! Защо Огъня? Аз приех 12ч.за 0 т.е.за Въздуха,3ч.за Земята,
6ч.за Н2О и 9ч.за Огъня!...Очакват ни исклучителни световни събития приятели.
Проявата на ,,Светия дух" =Световната надежда трябва да победи чрез Истината на Ученията на Вселената=Господа които са в нас хората т.е.=Бога! Името на новото прераждане е:(може и да ми се смеете) но е дадено в Евангелията,например в Матей (гл 16/16 до 20 стих)=Бо(Х-римско 10)рис тос! А тълкованията са в Славянската писменост-букви,срички,думи и т.н.! Всичко е на краст-а истината е в центара! Вие сте истината Приятели! Успех....
цитирай
7. radkomladi4 - Преди години /преди 10на, ако тр...
23.10.2015 14:49
Преди години /преди 10на,ако трябва да съм точен/ имах удоволствието да направя няколко самостоятелни експедиции в раьона./Мой добър познат има къща в село Върбово/При една от тях попаднах точно на тази гледка-"Върбовският кръг",от срещуположният хълм,на който се намирах.Тогава обаче въпросната фигура наподобяваше много повече на СПИРАЛА/пак беше кръг,но със спираловидна форма/ и не знам защо имах усещането,че тя започва от ВЪТРЕ на ВЪН!?Тоест-от вътрешността на кръгът.Но най-интересно,но и доста озадачаващо от всичко беше това че когато попитах местните,много от които на преклонна възраст,за въпросната фигура...почти никой от тях НЕ ЗНАЕШЕ ЗА НЕЯ!?!Нито я бяха я виждали,нито чували за нея!?Когато на следващият ден,с моят познат отидохме до мястото от което бях видял въпросният "кръг",той също видя това което и аз.Но месец след това ми разказа че когато е показвал същата тази местност на чичо си/който е родом и понастоящем живее в селото/-онзи твърдял ЧЕ НЕ ВИЖДА НИЩО ПОДОБНО!В интерес на истината когато моят приятел е завел чичо си там,самият той доста трудно е различил фигурата,която определено се е била променила!?!
Имам и други интересни преживявания при последната си "експедиция",по тези места,по време на едно нощуване там,но не мисля че тук е мястото да споделям точно ТОВА си преживяване.Не че ми пука какво ще си помислят хората за мен,а по-скоро защото не мисля че е свързано с темата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587419
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930