Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 11:35 - Звезди и космически цикли сред рисунките от Магура
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 14195 Коментари: 27 Гласове:
34

Последна промяна: 19.01.2017 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проучването на рисунките от Магура показа, че числото 108 има възлова роля в разбирането за света на културата, която ги е оставила. Това число показва пълен цикъл на завършеност. В тяхната математика то е аналог на нашето 100, само че нашето 100 е продукт на неразбиране на света, защото е стремеж към кръгло число, чието съществуване не е природно обусловено. За разлика от нас, магурската култура е търсела действителни природни стойности, а числото 108 е количествен изразител на почти всичко в природата.
За сега оставям настрана химията, физиката, езотериката и ред други аспекти на тяхното познание, за да обърна внимание на астрономията им и по-конкретно на космическите цикли.
В "
Магурски календар" съм описал как е бил организиран годишният им календар и, че всяко тяхно действие е било премисляно във взаимовръзката си с космическите цикли. Така, лунната година (периодът на обикаляне на Луната около Земята) е била основният градивен елемент в космическите цикли. Следващият космически период е земната година - завъртането на Земята около Слънцето. Техният век е бил от 108 години. Тази продължителност на века не ми е известно точно на какво се дължи, освен че 108 е било много важно число, но тя идеално вписва в по-големите космически цикли. Вижте сами:
Сатя Юга - 1 728 000 / 108 = 16 000, т.е. тази епоха е с продължителност 16 000 века;
Трета Юга - 1 296 000 / 108 = 12 000;
Дварапа - 864 000 / 108 = 8 000;
Кали Юга - 432 000 / 108 = 4 000.
Това са най-големите космически цикли. Освен тях съществува и зодиакалният цикъл, който е с продължителност от 25 920 години. Той се дели на 12 епохи - по една за всяка зодия. Тяхната продължителност е по 2 160 години, или точно 20 пъти по 108, т.е. 20 века. Този цикъл също има своите "равноденствия" и "слънцестояния". Преминаването от една епоха в друга води до промяна в климата, в начина на мислене и изобщо във всичко. Преминаването през четирите характерни точки от предното изречение предизвиква още по-мащабни изменения. 
Знаем, че сега навлизаме в епохата на водолея. Ето как изглежда символът на тази зодия:

image
 
А ето как изглеждат някои от магурските рисунки: 

image
Звучи правдоподобно предположението, че епохата на водолея е показана като момент на голяма промяна. 

image
  На снимката отгоре "стълбата" може да се разглежда като последователност от периоди. Виждате, че "лентата" е затворена отдясно - значи, от там трябва да се брои. В Магура се набива на очи, че посоката на разглеждане е от дясно на ляво, а не както ние сме го възприели. При това положение рисунката показва рязка и "катастрофална" промяна в живота през осмия период. След това всичко изведнъж започва да върви "по мед и масло". Виждаме, че от петия период нататък "лентата на живота" започва да се огъва - нещата не вървят добре. Не отговаря ли това на нашата действителност?
На всеки тринадесет периода осмият е лош. Такова послание откривам. Тяхната година е била от тринадесет месеца, а единият вариант за седмица е с тринадесет дни. 
В Магура са изобразени следните символи:



imageimageimage
 
Това са звезди с 8 и с 13 лъча. Третият символ е лента, но навита в кръг, за да покаже цикличност. "Кадрите" й са 12 - колкото са зодиите и епохите. Целият механизъм на цикличността работи като зацепени едно с друго зъбни колела със съответния брой зъби. В тази статия можете да видите числата 8 и 13, изобразени и в слънчевия календар в пещерата. Там също се говори за космически цикли.
Циклите са неумолими. Не бива да се опитваме да се "борим" с тях, това няма да има никакъв резултат, а ще донесе само страдания. Напротив, отпуснете се и следвайте естествените космически ритми.
Убеден съм, че са посочени точни дати, но изчисляването ми едва ли ще бъде лесно.
При всички положения трябва да се помнят няколко основни неща:
- промяната не е задължително да стане чрез опустошителни природни бедствия, може да е нещо съвсем друго;
- дали една промяна е добра или лоша зависи само от нашето мислене. Ако сме се вкопчили в преходни неща и желаем да ги съхраним, то за нас тя ще бъде лоша. Ако искаме да се освободим от тях и да заживеем свободен, пробуден и осъзнат живот, то промяната ще бъде добра.
Горе главата и вярвайте в себе си. Вие сте толкова богове, колкото е и вашият баща - Слънцето. Разберете, толкова по-силни сте, колкото по-единни сте с естествено случващите се неща.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
35



1. universalnite1neo - :) Много интересни проучвания си ...
16.12.2010 11:53
:) Много интересни проучвания си направил за пореден път .
Аз също се интересувам от циклите , за които говориш и ще ти предложа едно мое проучване по тях :
Ерата на Мрака или Кали Юга след повече от 5000 години привърши през 1974 година. От тогава ние сме в транзитен период и навлизаме в Ерата на Светлината или Сатя Юга. Нормално този транзитен период е от 432 години, през които хората имат възможност да се трансформират и адаптират към новите условия на Ерата на Светлината.
Златната Ера ще продължи 20304 години и след това духовните ценности на хората ще започнат да се влошават през следващите 15228 години, 10152 години и негативността ще достигне своя пик през последния период от 5076 години. Това ще бъде така, защото всичко се подчинява на цикличността. Земята е преминавала през тези етапи многократно.
Транзитният период от 432 години ще бъде намален от Фотонния пояс на 44 години и така Златната Ера ще започне през 2018 година .
цитирай
2. ferdi - :)
16.12.2010 11:54
Чудесно казано и абсолютно вярно!! Подкрепям с две ръце! :)
Време е да осъзнаем истинската си същност, защото тя далеч не е това ограничено тяло и този живот, който водим в момента. А промените... да са добре дошли :)
цитирай
3. kikowsky - Циклите са безспорни, но защо
16.12.2010 11:55
според теб са толкова къси? Не мога да разбера добре. Моля те за разяснение.
цитирай
4. kikowsky - Ферди, за много хора е угодно да ни лъжат кои сме.
16.12.2010 11:57
Благодат е за тях, да живеем в заблуди, та да си хвърляме силите и живота да им угаждаме, уж преследвайки собствени цели и стремежи.
цитирай
5. universalnite1neo - :) Разбира се, ето още от същия ма...
16.12.2010 11:58
:) Разбира се, ето още от същия материал :

Да се спрем на прецесията на равноденствията. Оста на Земята е наклонена 23,5
градуса. Когато Земята се движи около Слънцето, оста й остава наклонена, на което се дължат годишните времена. Но тъй като и самата ос се движи, получава се и осова промяна с изместването. Оста се придвижва с по един градус всеки 72 години. През 2160 години тя навлиза в ново съзвездие и прави по този начин пълна обиколка за 25 920 години. Така за период от 25 920 години точката на северния полюс очертава една елипса. В една точка от тази елипса земята е най-близо до центъра на галактиката, а в друга точка е най-далече. И много древни народи са били забелязали, по-точно тибетците и индусите, че с отдалечаването от центъра на галактиката ние заспиваме, а когато завием, за да се приближаваме към този център, започваме да се събуждаме.
Древните мъдреци са разделили елипсата, получена от процесията на равноденствията, на сегменти, наречени юга. По-голямата част от информацията относно тези периоди юга са натрупани през последните 2000 години, период, известен под наименованието Кали Юга. Случайно това е отсечката на най-дълбок сън от цялата елипса. Така почти всичко, което е било написано за космичния цикъл през тези последни 2000 години, е било тълкувано от заспали хора, които са се опитвали да търсят извадки от древните текстове, които те дори не са разбирали. И впоследствие така са променили тези текстове, че никой друг да не може повече да получи от тях някакво знание. С други думи, на по-голямата част от тези информации изобщо не може да се вярва. Древните са открили две противоположни точки, които са отдалечени една от друга на разстояние 900 години, в едната от които ние заспиваме, а в другата се пробуждаме. И двете точки са свързани с невероятни изменения -промяна в съзнанието на отделните хора и изменение в положението на полюсите на планетите. Сега ние се намираме точно в точката на обрат, в началото на движението за завръщане към центъра на галактиката и в началото на пробуждането. На 180 градуса спрямо последното обръщане, точно на обратната страна, и следващото обръщане е неизбежно предстоящо. Именно затова ние вече стигаме до критичния праг, който включва между другото и свръхнаселеността, и състоянието на околната среда.Всяка мисъл, емоция и действие на духовно издигнатите хора ще се гради на Безусловната Любов (положителна, градивна енергия) и това ще се отнася както към околните, така и към животните и заобикалящата ни природа. Такава любов се излъчва само от чувството за единство с всеки и всичко. Това автоматично ще повиши нашето вибрационно ниво към това на Фотонния пояс и ние ще преодолеем всичко без трудности. Ако по-голямата част от човечеството се трансформира в тази насока, ще се намалят и преодолеят по-леко предстоящите промени.
цитирай
6. kikowsky - Т.е., някъде се е получило объркване по отношение на продължителността ли?
16.12.2010 12:05
Наистина, би трябвало всичките тия промени да се извършват в рамките на един зодиакален цикъл, освен ако няма и някакви още по-големи цикли, които да са тези Юга.
цитирай
7. universalnite1neo - По-скоро объркването може да идва ...
16.12.2010 12:07
По-скоро объркването може да идва от неотчитането на тези транзитни периоди . Ето както и сега - от 1974 г. сме в транзитен период между Кали и Сатя Юга ;)
цитирай
8. ferdi - Да, така е и дълго време са успявали. ...
16.12.2010 12:09
Да, така е и дълго време са успявали.. но нещата както виждаш започват да се променят.. и скоростта на пробуждането на все повече хора се увеличава, а след известно време.. вече няма и да е същото ;)
цитирай
9. kikowsky - Действително, наблюдава се духовен подем.
16.12.2010 12:10
Странното е, че заедно с него се наблюдава и небивал духовен упадък. Сигурно всеки си поема в неговата си посока.
Транзитният период се добавя допълнително към продължителността на циклите или е една размита област, която обхваща края на предходния и началото на настъпващия?
цитирай
10. universalnite1neo - Поне за мен трябва да е валидно вт...
16.12.2010 12:14
Поне за мен трябва да е валидно второто, но да не забравяме, че някои са имали други гледни точки и може да са го прибавяли към самите периоди . Нали знаеш и за ролята на фотонния пояс ?
цитирай
11. kikowsky - Не съм наясно.
16.12.2010 12:16
Писал ли си статия по въпроса? Ако не, кажи от къде да прочета :)
цитирай
12. universalnite1neo - Добре е, че стана въпрос, ето къде ...
16.12.2010 12:18
Добре е, че стана въпрос , ето къде съм писал - както за него, така и за другите неща , които ти цитирах : http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2010/08/01/promenite-i-fotonniia-poias-syvmesten-posting-na-neo-nula-i-.585066
цитирай
13. kikowsky - Започвам да чета :)
16.12.2010 12:21
Благодаря за помощта. Почнах да търся сам, ама така е по-лесно :)
цитирай
14. troia - извинявам се,
16.12.2010 14:17
че се намесвам, но според мен тези цикли на възход и упадък нямат голямо значение, защото след 3-4 млрд.години Слънцето, което е звезда ще умре изпепелявайки всичко живо тук, така че няма да векуваме. Шанс имаме ако сме напуснали тази планета и живеем на друга. За жалост звездите умират-космически закон.Все пак е интересно как хората преди толкова години са знаели много неща. Поздрави
цитирай
15. kikowsky - Права си, Слънцето няма да го има вечно.
16.12.2010 14:26
Но поне за още много време нещата ще си вървят по установения цикличен ред и вероятно ще е по-добре да се съобразяваме с него.
Включването ти е много уместно :) Хубаво е, че го напомни :)
цитирай
16. makont - Тук, както винаги е интересно!
16.12.2010 14:38
И аз смятам, че се пробуждаме, все повече хора мислят положително, интересуват се от тези неща. Трябва да обединим това мислене и да помогнем на другите да преодолеят задръжките си, за да навлезем по-леко в новото измерение. Хубав ден!
цитирай
17. karambol5 - Отново си много точен. Мога да до...
16.12.2010 14:39
Отново си много точен . Мога да добавя само това ,че всичко може да се чете от ляво на дясно до един момент и след този момент следва всичко да се чете от дясно на ляво. Тук нещата не са строго фиксирани . За висчко останало си прав - не е необходимо да е катаклизъм . Сещам се за Христос ,който се е оставил д абъде разпънат ,за да изкупи с жертвата си греховете на хората . Това е своеобразен катаклизъм.
За единството си напълно прав . Най- доброто нещо е да се оставим нещата да се случват .
цитирай
18. kikowsky - Карамбол! Точно!
16.12.2010 14:41
За посоката на четене, прав си :) Исках за случая да покажа, а го казах, като че ли е абсолют. Да, да, много точно забеляза :) Ей, акъл си :)
цитирай
19. psytherapy - когато две стане едно, когато едно стане нула
16.12.2010 16:39
"...отпуснете се и следвайте естествените космически ритми." Отпускането във всяко едно негово превращение бих добавил. Радвам ви се хора :)))
цитирай
20. kikowsky - Да :)
16.12.2010 16:49
Един пример за такъв ритъм е смяната на деня и нощта. Полезно е да се спи нощем и да се бодърства денем. Друг такъв цикъл е смяната на сезоните. А очевидно има и по-големи, но логиката си е същата :)
цитирай
21. balgarski7vinarki - Za chisloto 108
16.12.2010 19:11
tolko sa zarnata v broenizata za mantruvane, veroiatno e spezifichen ritam v kosmicheskite vibrazii-
цитирай
22. psytherapy - всеки може
16.12.2010 20:20
да раздели числото 108 на: едно, нула и осем и да помедитира върху тях. Отговорите са в теб :)
цитирай
23. kikowsky - Ще ми се да бях
17.12.2010 08:28
по-добър в медитацията :) Но пък съм чел, 1 символизира силата, 8 - същността (построението), а 0 - пространството, празнотата.
цитирай
24. анонимен - Малко информация от много далече !!!
17.12.2010 09:03
Изключително интересно съдържание. Има възможност да попитам тук, там.

Отговорите:

1) Информацията в пешерата Магура е оставена от Атланти !!!

2) Били са от низш произход !!!

3) В пещерата има още много за разчитане !!!

4) Все още не ни е дошло времето да разберем всичко написано !!!

5) Има рисунки от по-късно време (от първобитни хора). Да се внимава много за да се не смесват.

6) Ако има възможност да се снеме 3 метров повърхностен слой от почвата на днешна България светът ще се потресе от това, което ще излезе отдолу.

7) Районът на днешна юго-източна Европа и бил изключително развит в по-стари времена.

От мен поздравления за труда. Давай следващият материал.

МОМ
цитирай
25. kikowsky - Благодаря, човече!
17.12.2010 09:49
Ще се радвам да помагаш с ценни наставления, защото почти съм като слепец.
цитирай
26. karambol5 - Съгласен съм с всичко, казано от ан. ...
17.12.2010 10:00
Съгласен съм с всичко ,казано от ан.24 .
цитирай
27. kikowsky - И аз.
17.12.2010 10:02
Затова се надявам да не спира с казването до тук :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572183
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031