Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 10:26 - Рисунките от Магура описват как твори вселенският разум и как е създаден човекът?
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 6415 Коментари: 6 Гласове:
16

Последна промяна: 19.01.2017 14:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди време ми попадна една много интересна книга - "Феноменът НЛО" от Николай Александров. Препоръчвам я за четене.
Като цяло книгата твърди, че хората не са еволюирали от животните, а са целенасочено създадени именно такива. Според автора най-древният разум се е зародил в центровете на галактиките. С времето той е станал толкова всеобхватен и толкова взаимообвързан с околния свят, че вече е невъзможно да се разграничи от самите галактически центрове (виж "Защо точно Слънцето?"). Той "посява" разум във все по-външни (млади) части от галактиките. Но как? 

"Ако се разгледа строежът на нашата Галактика по-подробно, биха могли да се направят някои изводи за цивилизациите от хуманоиден тип, които вероятно я населяват. Най-старите цивилизации в Галактиката ни биха били разположени главно в пръстена, намиращ се на разстояние около 16000 светлинни години от нейния център и в халото, тъй като там се намират най-старите звезди..."

"Все пак трябва да се има предвид, че в ядрото на Галактиката ни звездите се движат с огромни скорости и често сменят своето близко обкръжение. В същинското ядро на нашата Галактика с диаметър около 1500 светлинни години се събира достатъчно маса за образуването на 10 милиарда слънца, т.е. около една десета част от общата маса на Галактиката ни. Ядрото е изключително агресивна среда, пълна с високоенергийно лъчение, в което някои от звездите си взаимодействат и поради това е трудно да се допусне, че там са се развили напреднали цивилизации от нашия биологичен тип."

"Ако разгледаме спиралните ръкави на Галактиката ни, ще видим, че те са изградени от значително по-млади звезди на възраст около 5-10 милиарда години. Цивилизациите, които биха се развили около тях, в основната си част ще бъдат в началото на своята еволюция. Все пак някои от тях биха били достигнали значителна степен на развитие, достатъчна, за да могат да осъществяват междузвездни полети до близки звезди, отдалечени до 1000 светлинни години.

   Други цивилизации от спиралните ръкави, като нашата например, биха били в процес на усвояване на планетните си системи, а трети може би сега тепърва осъзнават и колонизират собствените си планети. От тази гледна точка може би съвсем не е случаен фактът, че всичките шестдесет цивилизации, за които досега има някакви данни, че ни посещават, са от нашия ръкав на Галактиката, а именно ръкава Орион. Техните родни планети са на разстояния най-много 1000 светлинни години от нас."

"За старите цивилизации, които вероятно са разположени около ядрото и халото на Галактиката ни, населението от ръкавите би било все още варварско. Около центъра на Галактиката ни в момента може би има изградена мощна цивилизация. Мощните радио-, инфра- и рентгенови излъчвания, идващи от центъра на Галактиката ни, може би са в резултат именно на дейността на тази суперцивилизация. За нея може би биха представлявали интерес главно цивилизациите от другите близки галактики, като Магелановите облаци, мъглявината Андромеда М31 и спиралната галактика М33, тъй като най-развитите цивилизации в Галактиката ни биха имали възможност да изпратят кораби до тях. Що се отнася до крайните части на Млечния път подобно на другите спирални галактики там се наблюдават главно много млади звезди - сини гиганти, като някои от тях в момента са в процес на образуване. Крайните части на Галактиката ни са изпълнени с огромни маси прах и водородни облаци и е малко вероятно там да са се създали развити цивилизации около звезди на възраст от няколко милиона до един милиард години. Възможно е войните в Галактиката ни да са главно в резултат на битки между варварски цивилизации от ръкавите, както и между тях и форт-постове на галактическата хиперцивилизация, разположени в халото и ръкавите на Млечния път. Засега някои публикувани данни говорят, че съществуват действия от подобен характер, тоест, че войната и мирът са универсални явления в Космоса. Този факт не бива да ни учудва, тъй като винаги в живите разумни същества е съществувал природно закодиран стремеж и интерес към завоюване на нови територии и нови технологии, даващи нови възможности за развитие.

За подобна дейност на галактични суперцивилизации говорят може би редица интересни обекти в Космоса. Изучавайки някои групи взаимодействащи си галактики, например W33 и W34, човек остава поразен от тяхното "разумно" разположение в Космоса. Сякаш някой съзнателно с определена цел създава свързващи мостчета, които предимно са съставени от звезди, при това удивително целесъобразно, с минимален разход на "строителен материал" - често под формата на прави, опънати като струна линии. Поразява веригата от пет галактики W172, последователно съединени със свързващи мостчета. В този случай поразява и фактът, че скоростта на петте галактики е почти еднаква с изключение само на най-малката. Впечатлява и веригата от шест галактики W165 с различни размери, също последователно съединени със свързващи мостчета. Две от галактиките W21 са съединени не с едно свързващо мостче, а с две. Три галактики W405 са съединени с извити връзки. Галактиката W394 е свързана с двата си спътника с къси връзки, демонстриращи още веднъж необикновеността и неповторимостта на тези удивителни космични форми.

   Съществуващите мнения, че тези мостчета са се образували в резултат на сили, действащи при приближаване и раздалечаване на галактиките, са несъстоятелни поради редица причини. Една от тях е, че при сблъсък на две галактики проникването една в друга на тези формации продължава средно около 500 милиона години и видът на взаимодействието е съвсем друг. След два и половина милиарда години вероятно и нашата Галактика ще се сблъска с галактиката Андромеда. Има места в Космоса, където съществуват огромни струпвания на галактики, като свръхкупа в съзвездието Дева, към който лети нашата Галактика. В този свръхкуп съществуват хиляди галактики, които се намират на много по-малки разстояния помежду си от разгледаните по-горе галактики, но между тях не съществуват никакви мостчета. Този факт също ни навежда на мисълта за изкуствения произход на разгледаните образувания. При тяхното построяване вероятно се използват напълно различни сили от познатите ни гравитационни и електромагнитни сили. Например силата, която може да се прояви при някои фундаментални свойства на вакуума - тъй наречената "ламбда сила" от уравненията на Айнщайн, която създава и съхранява връзките. Още повече, че някои връзки са направо уникални."

Тялото е наистина съвършено и с множество възможности, но е ограничено. А разумът се развива. Непременно ще дойде ден, в който телата ни няма да са в състояние да поддържат силно развития разум, капацитетът им няма да достига. Ще се наложи да се намери нов носител. Звездите са идеален носител. Тяхната плазма може да се организира в необходимите структури, като предлага огромни обеми и енергии. Когато съзнанието насели звездата, то се слива с нея, както е правило и с тялото. При тялото Аз-ът може да се проявява силно, но в една звезда няма да може, защото там в едно тяло могат да пребивават множество "личности". Но щом са достигнали до етапа да могат да се преселят там, значи тези съзнания са отърсили в голяма степен от егото си. Така множеството еволюирали съзнания формират свръхсъзнания. Супердревните цивилизации от галактическите центрове населяват звездите. Те са почти чисти съзнания, те са Буди, те са богове.
Вероятно е населено и нашето Слънце, като най-вероятно е първото заселило се в него съзнание да идва от галактическия център. Неговата работа е била да създаде живот и в нашата система. 
Затова Земният бог е Слънцето. От там идват хората. Но на земята е било нужно да се изградят съоръжения, които да материализират слънчевата промисъл. Т.е., слънцето е само носителят, който се населява от някаква част от галактически разум.
Едно
такова съоръжение има недалече от пещерата Магура. То е започнало да концентрира оформените слънчеви енергии, носещи построението в себе си, и да ги уплътнява. Този процес е минал през всички фази на материализацията и е описан чрез магурските рисунки. Те тръгват от идея, подкрепена от енергията на Слънцето, и чрез дълга поредица от преобразувания стават все по-плътни и материални, докато накрая идват хората и животните.
Така да се каже, галактическият разум (бог) не е могъл собственоръчно да създаде хората, а е имал нужда от посредници (ангели). Мисля, че те се виждат добре на тези снимки:


image
  image
Тези "ангели" са проводниците на божията промисъл и мисля, че от тях (тумбести са и имат вертикална връзка с нещо над тях - по-висш разум) произлизат следните магурски символи, които богато обграждат Слънцето, т.е. населяват го и използват енергията му за сътворение. Те са проводниците на промисъла и са свързани с божественото начало.  image
image
Разбира се, новосъздадените хора не са били оставени сами на себе си да подивеят и начинанието да се провали. "Ангелите" впоследствие са се превърнали в учители. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.


Тагове:   Магура,   как,   описват,


Гласувай:
17



1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Kikowsky и ти благодаря!
24.11.2010 11:16
Беше ми интересно да прочета. Разбира се, че не сме еволюирали от животните:) Хареса ми идеята за вселенската сила, "ламбда сила" от уравненията на Айнщайн", която създава и съхранява връзките. Озадачи ме единствено твърдението за войнстващ висш разум? Природни феномени на отблъскване с унищожителна мощ, които могат да бъдат преодоляни със силата на разума и вселенската любов, да, но другото... Би било примитивно и тъжно. Поздрави!
цитирай
2. kikowsky - Е, това го твърди
24.11.2010 11:34
авторът на книгата. Аз не съм ги наблюдавал.
Ама все пак да не забравяме, че каквото е горе, такова е и долу. Или "по свой образ и подобие". Неизбежно е да сме аналогични на всичко останало. Та нищо чудно и божествени войни да съществуват.
цитирай
3. mariposatracionera - Някои научни термини са си чиста ...
24.11.2010 19:24
Някои научни термини са си чиста проба поезия.
Благодаря ти за чудесната статия!
цитирай
4. karambol5 - Нещо смислено написано :) Поз...
24.11.2010 19:24
Нещо смислено написано :)
Поздрави за текста и непременно ще прочета книгата :)
Ние сме аналогии и войно съществуват ,НО ......това трябва да бъде прекратено .
И това зависи от нас - ТУК И СЕГА .
Интересно ...не се бях замислял ,че ако войните тук се прекратят ,то и на Вселенско ниво също.................
цитирай
5. kikowsky - Прав си, karambol5.
25.11.2010 08:31
За загиването на атлантите съм чел, че те провели първата война, която била много унищожителна. Дотогава боговете не знаели какво е война, но после се научили и пратили катастрофа, която съсипала атлантската цивилизация.
А книгата я прочети, много е добра.
Поздрави на всички!
цитирай
6. masaia - РАДОСТТНА съм!
14.02.2011 22:22
От скоро ползвам възможностите на bloga и се радвам,че срещнах Вас,като мислене,като отношение и като провокации,които правите и приемате!Много близка е темата и как ми се иска да споделите мисли за обсерваторията на БегликТаш,край Приморско,за мегалитното съоръжение на Пусто гърло....,край Брезник,,за Мишкова нива край Малко Търново...Моля!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588230
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930