Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 18:17 - Разобличителен постинг
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4286 Коментари: 6 Гласове:
25

Последна промяна: 22.11.2010 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Желая да ви покажа колко вещо съм разобличен като шарлатанин. Няма по-ценно от това да се видят нещата от различни гледни точки. Моля, заповядайте! 
разобличителен постинг

Съмнението е полезно - то е като имунната система - не ни позволява да бъдем като "разграден двор" за внушения и манипулации. Всеки трябва да мине през съмнения, ние трябва да се съмняваме.
Аз лично съм се съмнявал в продължение на 12-13 години до сега по въпросите, свързани с онези реалности, които са невидими за очите ни, недокосваеми за ръцете ни и нечуваеми за ушите ни. Съмнявах се достатъчно дълго, за да повярвам. 
Нека zlokuche не мисли, че е направил нещо революционно, непознато, ново - нещо, което не ми е минало дори през ума. За мен по-голямата част от живота ми е едно потвърждение на това, което съм написал тук - отхвърляне на съмненията. 
На когото е угодно, нека се възползва. На когото не е, нека търси други истини. Но не ме наричайте "тарикат", "шарлатанин", "лъжец", "луд" и всякакви от този род. Това е обидно и нищо не се постига чрез него. 
Конкретно в постинга на zlokuche няма ясно различима теза. Има някаква амалгама от твърдения с подигравателен и клеветнически характер, примесени с лек уклон към научна обосновка - чудесна демонстрация на объркан ум. Какво точно искаше да кажеш с "проучването" си? Или искаше единствено да предизвикваш отрицателни емоции? Това ми напомня на енергиен вампиризъм. Проучи психологията му по-задълбочено, за да се излекуваш.

P.S. Хайде стига сте я чели тая глупост :) Да продължаваме нататък. По-добре вижте другите постинги.  



Гласувай:
25



1. galatceq - :);) Хвана ли те тежката артилерия ...
19.11.2010 18:26
:);) Хвана ли те тежката артилерия на науката ?
Защо ли погледът ми се спира обаче именно на твоето "шарлатанство" , а не на проверените от "непогрешимата наука" доводи ? Открит въпрос :) ;)
цитирай
2. zlokuche - Въпросния таг го махнах. Но както ...
19.11.2010 19:05
Въпросния таг го махнах. Но както писах и в моя блог, оставам на мнението, че снимката не доказва нищо.
цитирай
3. kikowsky - Защото тази дума
22.11.2010 08:27
galatceq написа:
:);) Хвана ли те тежката артилерия на науката ?
Защо ли погледът ми се спира обаче именно на твоето "шарлатанство" , а не на проверените от "непогрешимата наука" доводи ? Открит въпрос :) ;)

беше използвана от zlokuche.
цитирай
4. saradiva - Здравей!
22.11.2010 10:58
Интересен аватар имаш, Киковски!
Може ли малко повече инфо...

Поздрави!
цитирай
5. kikowsky - Това е една от магурските фигури.
22.11.2010 11:22
"Коланът" й показва, че принадлежи към женското начало.
Това е една от фигурите, които заемат междинно положение между схематичните и плътните (по-човешките) изображения. Според онова, което смятам за тяхна логика, фигурата изобразява сравнително напреднал етап на материализиране на идеята или на връщане към божественото (според посоката, в която се гледа).
Една такава изработих от камък и подарих. Тя материализира мислите на човека, което го доведе до значително физическо страдание.
При магурските фигури се вижда как те "еволюират" - тръгват от три начала и чрез поредици от комбинации и преобразувания преминават през един период, в които са силно схематични и символични. След това започват да стават плътни, като накрая се превръщат в хора и животни. Смятам, че това изобразява сътворяването на света. Фигурите могат да се разглеждат и в обратен ред. Тогава показват как човека може да губи конкретните си свойства, с което се слива все повече със света. В резултат на това минава през фази на светец, ангел, дух, природна сила и накрая се слива с божественото - как се става Буда.
Всяка фигура показва "стандартен" етап от преходите - общовалидно състояние, през което всичко минава. Образите не са избирани случайно, а точно отговарят на логиката на състоянията. Затова използването им дава директен достъп до тези състояния с всичко, което може да се породи от това.
цитирай
6. galatceq - :);) Хвана ли те тежката артилерия ...
22.11.2010 16:05
kikowsky написа:
galatceq написа:
:);) Хвана ли те тежката артилерия на науката ?
Защо ли погледът ми се спира обаче именно на твоето "шарлатанство" , а не на проверените от "непогрешимата наука" доводи ? Открит въпрос :) ;)

беше използвана от zlokuche.

Take it easy - има достатъчно хора, които ценят написаното тук :) Поздрав за теб :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581478
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930