Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 09:53 - 108 - елементи и емоции. Из "Тайните послания на водата"
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1791 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Откъс от книгата "Тайните послания на водата" от Масару Емото

"Учените преценяват, че съществуват между 108 и 111 елемента. (Предполагам, че броят им е
108 - по причини, които ще обясня.) Досега в човешкото тяло са установени 90 елемента - от всички живи същества само човешкият организъм съдържа толкова много елементи. Предполагам обаче, че все още има останали в нас елементи, които предстои да бъдат открити (или че ще получим останалите елементи като еволюираме и все повече се приближаваме към съвършенството на човека). По-напреднали в еволюцията си същества съдържат по-голям брой елементи. Сравнени с хората, растенията съдържат далеч по-малко елементи. Можем да заключим, че по-малко елементи означава по-малък емоционален капацитет. И други животни могат да усещат мъка, но най-вероятно само хората (и същества, еволюционно близки до хората) са способни на по-висши емоции - на скръб и страст. Ако вземем предвид, че човешкото тяло само по себе си е една вселена, естествено е да заключим, че носим в себе си всички елементи. Съгласно будизма човешкото тяло е родено със 108 земни страсти (като обърканост, привързаност, ревност и суета), които ни измъчват през целия ни живот. Логично е да заключим, че 108 страсти съответстват на 108 елемента. Всъщност първият вибрационно-разкриващ апарат, който въведох в Япония, измина дълъг път, за да докаже моето твърдение. Апаратът можеше да измерва уникалните вибрации, излъчени около нас, и да ги възпроизведе във водата. Можех да измервам вибрации, идващи от много различни хора, и разбрах, че негативните вибрации, които излъчваме, съответстват на вибрациите, излъчени от различни елементи. Например вибрациите, създадени от яд, са еквивалентни на тези от живак, а от скръб и печал - на алуминий. По същия начин несигурността се отнася към кадмий, отчаянието към желязо, стомана, и напрежението към цинк. В последните години бе открито, че ползването на алуминиеви тигани и готварски прибори може би е съдействащ фактор за болестта на Алц-хаймер. Може би е вярно, защото алуминият има същата вибрационна честота като скръбта, така че скръбта й мъката в старческата възраст призовават алуминия, което води до възникването на Алцхаймер."
Всеки елемент е носител на някаква логика, изразител на някакво
построение. Затова и вибрациите им са различни, както и отражението им върху околния свят. Точно за това разказват и рисунките от Магура, макар и този разказ да не е твърде очевиден - чистите емоционални състояния се възприемат с най-голяма лекота от Вселената и се реализират преимуществено - под формата на химически елементи. 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
10



1. bgzemia - мдааааааааа, сигурно за това ни...
18.11.2010 17:47
мдааааааааа,сигурно за това никога не се отчавам,защото желязото ми е под нормата,чак ще литна вече :-))))))))))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581795
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930