Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 10:12 - Интердисциплинарност, пътят на познанието, всеобщата истина и защо Магура е толкова важна
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1574 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 14:42


Вселената привидно е многообразие на форми и съдържания - изглежда, че всяко нещо е различно и само за себе си. Тогава, за да я изучим, ние трябва да създаваме нова наука за всеки тип явления и/или обекти. Така нашето знание става фактологично - правим огромни класификации, описваме свойства, съставяме справочници и твърдим, че сме постигнали познанието. Но нашето човешко познание не се заформя като една цялост, а се разделя на все повече и повече клонове. Този процес би могъл да се доведе до "съвършенство" - за всеки клон да има по един-единствен човек, който да е специалист по него. Ще могат ли тогава изобщо двама учени да обменят идеи?
За щастие на всички ни, винаги има хора, които търсят общото между отделните науки, а то задължително следва да съществува. Защото всяко явление и всеки обект са произлезли от техните предшественици, а те на свой ред - от своите и т.н. до самото начало. Следователно, всяко нещо в нашата вселена има аналогично логическо построение с всяко друго - иначе не биха били част от една вселена.
Всяка наука задължително търси взаимното между обектите и явленията, които изследва, т.е. обобщава най-същественото за тях. А интердисциплинарните науки търсят общото между различните научни направления. Точно затова те са способни да достигнат до ядрото на всички науки, т.е. до еднаквото във всяко нещо. Ако ние намерим еднаквото, универсалното, съществуващото винаги и във всичко, то сме открили Бог. Но не си мислете, че Бог е личност, че има воля, че може да ви говори или да управлява живота ви според желанието си. Той просто е началото на всичко. Опознаем ли Бог, ние имаме основното познание - логиката на построение, която се повтаря у всяко нещо. Тогава ние сме усвоили пътя на познанието.
Това е едно от най-полезните неща изобщо, защото не се налага светът да се изучава парче по парче, наука по наука. Тогава ще можем да тълкуваме основното знание според конкретния случай и да добиваме необходимите изводи. Това тълкуване е особено бързо, сравнено с времето за научаване фактологиите и класификациите.
В Магурата е описан пътят на познанието с възможните му тълкувания. Там е представен процес на развитие с фазите, през които преминава, както и изходните и крайните резултати. Това е универсалният процес на развитие. Неизменно, всеки обект и всяко явление във вселената го следва. Затова познаването му дава могъща сила и предимства - за прогнозиране, планиране, въздействие, за конструиране на нови неща. 
Удивен съм как с минимален брой символи може да се опише всичко - това е направено в Магурата. Не знам дали са изписали знанието си представители на предишни цивилизации, оцелели след катаклизми, или там вътре се намира/намират представители на божията промисъл. При всички положения съвременното човечество е започнало от там. И в древността силата и развитието му са били безмерни. Мисля, че първите хора, "създадени" там, са били траките, затова и са били толкова велики.
Би ми се искало да проуча всичко това, ама не ми е по силите. Мога само да се догаждам.
Много е важно, че Магурата е все още активна и може да се използва. Много се надявам един ден да имаме държавна политика, която да обърне сериозно внимание, да систематизира извличането на пътя на познанието и да го внедри в живота ни. Така ние ще можем да преминем на качествено ново ниво.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.


Тагове:   Магура,


Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571819
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031