Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 08:39 - Магура-йога
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2810 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 19.01.2017 14:37


Има множество различни видове йога, които се различават по начина на изпъление и по конкретната цел, която имат. Всички видове йога развиват и тялото и душата, но всеки от тях има своя специфика.

Преди време не подозирах, че опитите ми да анализирам фигурите от Магурата ще ми разкрият още един вид йога - Магура-йогата. Тя не се прави с участие на тялото, а само с ума. Предназначението й е да култивира в човека чисти емоционални състояния и да му даде най-преки сведения за пътя на познанието чрез идеалните логически построения. Чистите емоционални състояния се възприемат най-добре от Вселената и затова действията и идеите, съпроводени от тях, се осъществяват с най-малко съпротивление от нейна страна. В повечето случаи Вселената сама реализира идеите, съпроводени от чисти емоционални състояния, което е основата за успешното правене на магии. Идеалните логичски построения са най-естествените структури на обектите и събитията - затова те са онзи материал, който е изобилен из Вселената и от който е най-лесно и ефективно да се строи.

Фигурките от Магурата показват път на трансформация, който минава през отделни състояния, те показват пътя на познанието. Този път на развитие и характерните точки по него са универсални за всичко съществуващо. Опитвал съм да ги тълкувам от най-разнообразни гледни точки и до момента напълно отговарят на познанията, които са ми известни, макар и те да са от разнообразни области.

Правенето на Магура-йога изисква единствено напълно да се отдадем на представата, че сме поредната фигурка, за се опитаме да видим света от нейната гледна точка, да я изживеем. Тогава фигурката, символизираща някакъв етап от пътя на развитието, ни разкрива логиката си и чистата емоция, която й отговаря.

Изобщо, при правенето на йога и при медитирането, за някакви информационни полета (може и духове) ние изпъкваме, заявяваме желание за връзка и заемаме удобно положение за трансфер. Хората, които са потънали в светски и ежедневни мисли и дела, са почти невидими и недостъпни за информацията от тези полета.

Нормалната форма на човешката душа е като пламъка на свещта. Правенето на Магура-йога може да променя формата на душата и тя заема конфигурация като на съответната фигурка. Това е могъщ инструмент за справяне с всякакви ситуации и постигане на всякакви цели, защото, конфигурирайки себе си по съответния начин, можем оптимално да се впишем в света.

Правенето на Магура-йога е пряк път към усвояването на пътя на познанието и към способността той да се прилага за сътворяване.

Съвсем неочаквано намерих потвърждение за написаното тук. Доволен съм много!

English / Английски 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие.
 Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581709
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930