Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2016 13:25 - Менструален цикъл според рисунките от Магура. Първоначални бележки
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2800 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 19.01.2017 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Откъс:

Но да се върнем малко назад – там, където изглежда, че някога всички жени са били със синхронизиран цикъл. Дали е възможно такова нещо? Ако се доверяваме на книгата на издателство „Паралелна реалност“ „Империите от Орион и Сириус“, то такива времена е имало и те са били до преди около 100 000 години. Рисунките да са толкова стари, че да са от това време? Не, че е изключено, но те по-скоро говорят за принципа.

А е възможно жените жреци, които са работели в библиотеката и школата Магура, поради дълготрайната си изолация от смущаващите фактори на външния свят да изпадали в синхрон помежду си и всички заедно – с космическите цикли. Може и така да е било.

А пък, може би, една жена просто трябва да поиска това от цикъла си?

Това са въпроси, които ще намерят отговорите си сред рисунките от Магура в бъдеще.

 

Преди да представя записките си по въпроса, искам да се оплача от литературното отношение към битието – толкова да няма сред тия лекари и биолози един човек, който да направи една линейна графика на събитията в менструалния цикъл, че процесът да стане ясен от пръв поглед, ами навсякъде трябва да четеш в разказна форма какво и в кой ден се случва. Да не говорим, че различните сайтове предлагат често различаваща се информация относно едни и същи термини и периоди! Как да работиш в такава литературно-разказвателна среда?

Заключение: като я нямаш тая изразна култура да представяш информация ясно и нагледно, ами не се захващай да пишеш сайтове! Ще си разказваме ние тука на по десет страници в неясен стил неща, които се събират само на една графика – затова и литературните анализи винаги са ми били една отврат.

Сега към основното.

image

Фигура 1. Матка.

Матката е материално проявление на вселенски творящ принцип и затова тя повтаря логиката на принципа.

image

Фигура 2. Символът Т от Магура.

В Магура символът Т значи построението на нещата – тяхното описание и тяхната структура. Затова Т е словото или бог в проявлението му като слово, като структура. Това е висшият вселенски принцип, а матката повтаря конфигурацията му.

В матката се случва материализация на информацията от ДНК, която информация е именно структура, построение, слово.

Затова матката има формата на символа Т и е негова манифестация. Но Т е само логиката на нещата, а матката е и среда за въплъщение.

image

Фигура 3. Символът на въплъщението.

Средата за случване на събития е кръгът. Затова обединяването в едно на символа Т (структура) и символа О (място, в което се случват нещата) създава въплъщаващият символ Ф.

Произходът на символа Ф пък е от стилизирания образ на Богинята-Майка, която ражда всичко, т.е. тя въплъщава:

image

Фигура 4. Образът на Богинята-Майка, която въплъщава словото в проявено битие.

Дотук се изясниха произходът и смисълът на символа Т и на матката.

image

Фигура 5. Създаване на символа на жената.

От един мъжки символ се създава женски символ, като към първия се добави Т. Това значи, че новосъздаденият женски символ има способността да твори, защото съдържа в себе си построението, словото, което да бъде материализирано.

image

Фигура 6. Конструкцията на една женска фигура от Магура.

На един женски дух (въпросния женски символ от Фигура 5) се добавят два плътни триъгълника, събиращи се в „кръста“ на фигурата. Така се създава женска фигура. Това е жена.

„Коланът“ през „кръста“ й е самият символ Т и неслучайно точно там се намира и матката – защото жената е проявление на творящия вселенски принцип.

Тогава стигаме до една малко по-различна конфигурация на „колана“ през „кръста“ при някой от женските фигури:

image

Фигура 8. Женска рисунка от Магура с ветрилообразен „колан“ през „кръста“.

Когато „коланът“ е ветрилообразен, то женската фигура е готова да зачене. Зачатието, разбира се, се случва в матката и тази ветрилообразна форма следва да се отнася до матката, тъй като и „коланът“ изобщо значи матка.

image

Фигура 9. Яйчници и фалопиеви тръби.

Ето я и причината – яйчниците и фалопиевите тръби имат ветрилообразна форма.

Дотук се дадоха всички начални основания защо Т и матка са едно и също в Магура.

Сега идва времето на следната сцена от Магура:

image

Фигура 10. Сцена от Магура, която съдържа сведения за менструалния цикъл.

На първо място, долу в дясно се намира един символ Т с „шахматно поле“ до него:

image

Фигура 11. Т, което въплъщава, с числото 28 до него.

Тук символът Т е нарисуван по подобие на символа Ф, което значи, че това е Т, което въплъщава – точен аналог на онова, което матката прави. Числото 28, показано като подчинено на въплъщаващата матка и произлизащо от нея, дава продължителността на менструалния цикъл в дни. Още тук следва да се усетим, че сцената разказва за менструалния цикъл.

В горната дясна част на сцената от Фигура 10 пък имаме един полумесец. Обърнат така, той значи новолуние и начало на месеца.

В Магура се чете от дясно на ляво и затова новолунието или началото на месеца, още повече разположено горе, значи начало на целия описан в сцената процес.

Синодичният лунен месец е времето между две еднакви видими положение на Луната и е 29,5 денонощия. Знаем че става дума за синодичния лунен месец, защото тук е показан символът новолуние, а фазите на Луната се повтарят именно през един синодичен лунен месец, т.е. през 29.5 дни или кръгло през 29 дни.

image

Фигура 12. Няколко числа.

Наляво от полумесеца са нарисувани 14 дълги черти и една с половин дължина. Това е числото 14.5 или толкова дни има в половин месец. А знаем, че става дума за половин месец, защото тук е нарисуван полумесец, което е половината от един синодичен лунен месец.

Отдолу пък са нарисувани осем черти, обединени в едно цяло. Този символ, подобен на гребен, съдържа в себе си символа Т, което значи, че се отнася до матката. Следователно, той казва, че матката извършва нещо, което е с продължителност от 8 дни. Този символ е паралелен на чертите отгоре, което значи, че този осем дневен процес е успореден или е подпроцес на основния процес. Т.е., това е сравнително отделна част на менструалния цикъл.

Менструалният цикъл има две основни фази – фоликулна фаза и лутеална фаза. И двете продължават именно по 14 (14.5) дни.

Изглежда сякаш се получава един конфликт между числата 28 и 29 – колко продължава в крайна сметка менструалният цикъл – 28 или 29 дни? Да си призная, обърквам се. Тази сцена от Магура казва, че половината от цикъла е 14.5 дни, следователно целият цикъл е 29 дни или един синодичен лунен месец.

Чисто научни сведения, получени при изследването на хормоните по време на менструалния цикъл пък говорят за 29 дни, не за 28:

image

Фигура 13. Нива на хормони по време на менструалния цикъл.

Виждате, че цикълът приключва на края на 29-ия ден, а средата му е именно на 14.5 дни. Овулацията е края на първата фаза (фолукулната фаза) и приключва в края на 14-ия и началото на 15-ия ден от началото на менструацията – точно както казва и сцената от Магура – тя дели целия менструален цикъл на две равни части от по 14.5 дни и описва първата част като по-наситена със събития, но ясно казва, че става дума за половината от процеса, защото говори за половината от месеца.

И понеже обвиних литературно клонящите хора в липса на достатъчна яснота, ето как смятам, че трябва да се представя информацията – Фигура 14:

image

Фигура 14. Някои съответствия между сцената от Магура и менструалния цикъл.

Сега ясно и нагледно се вижда, че броят на чертите и нанесените по тях допълнителни символи съвпада точно с подпроцесите от менструалния цикъл, което е достатъчно обоснована причина да се заяви, че рисунките от Магура съдържат в себе си и това познание. То кое ли познание го няма в Магура? – още не съм намерил такова.

Да припомня сцената

image

Фигура 10. Сцена от Магура, която съдържа сведения за менструалния цикъл.

Сцената съдържа и много допълнителни сведения по протичането на процеса. Пример за това е фрагментът, показан на Фигура 15:

image

Фигура 15. Фрагмент от сцената, описващ подпроцеса по образуване на нова яйцеклетка.

Този фрагмент съдържа още детайли – Фигура 16:

image

Фигура 16. Описание на образуването на яйцеклетка.

Тук символът Т, който значи и матка, а и построението на нещата, образува едно плътно тяло, което отговаря на яйцеклетката. В Магура плътните обекти представляват неща, който имат зададено съдържание и заради това имат и съдба, защото съдържанието трябва да се прояви, да се развие. Това е илюстрирано на Фигура 17:

image

Фигура 17. Цялото множество на деятелите, което произхожда от плътните фигури.

Човешките фигури на деятелите – тези, които са заети с конкретни задачи, произхожда от плътните фигури, които имат предопределение, съдба и заради това са изчерпаеми и смъртни. Предопределеността най-ясно личи при главите на фигурите, като такава плътна глава значи, че човекът следва определена програма, която е заложена в него. Затова те са деятели, занимаващи се с конкретни задачи, защото изпълнението на тези задачи е заложено в тях. По тази причина и яйцеклетката е плътна, защото в нея е заложено ДНК построение и на нея предстои да изживее своята съдба, т.е. да осъществи заложеното в себе си предопределение.

Другите части от сцената остават все още неясни, но с времето ще се открие на кои точно етапи от менструалния цикъл съответстват. За да откриеш аналогията, трябва да познаваш отлично процеса – нещо, което не мога да постигна с прочитането на 4-5 популярни статии по темата.

При тази сцена интересно е, че сякаш началото на менструалния цикъл е строго поставено на новолуние или в началото на съответния месец, все едно менструацията започва тогава. Добре знаем, че всяка жена си е с нейната периодичност на цикъла и циклите на жените започват на всевъзможни дати. От къде на къде Магура твърди, че началото трябва да е на новолуние?

Ами ако някога е било така или при някакви условия цикълът се синхронизира с Луната?

Това е съвършено възможно.

За написването на статията много ми помогна Марта Михайлова, която ми разказа за случаи на синхронизация на циклите на няколко жени, когато те живеят заедно, включително и за синхронизация на циклите с фазите на Луната. В идеалния случай, менструацията трябва да започне на новолуние, а овулацията да се случи на пълнолуние – според дадените сведения в Магура.

image

Фигура 18. Слънчево-лунно-земният календар от Магура.

Много е дълго да се обясни календарът от Магура, но веднъж обектът в средата може да се чете като Слънцето и тогава около него са четирите положения на Земята – зимно и лятно слънцестоене и пролетно и есенно равноденствие – Фигура 19:

image

Фигура 19. Четирите положения на Земята около Слънцето.

В другия случай обектът в средата може да се чете като Земята, а отстрани ще са четирите фази на Луната.

При този случай около Земята имаме една спирала, която показва пътя на Земята, т.е. това е годишната обиколка около Слънцето. Но имайте предвид, че цялата Слънчева система се движи из космоса и затова орбитата на Земята около Слънцето не е кръг, а всъщност е спирала, което тук е представено вярно.

Спиралата е пресечена от лъчите в 24 точки, т.е. нещо се случва 24 пъти в годината. Знаем кое се случва 12 пъти в годината – в годината има 12 синодични лунни месеца, като всеки от тях има две части – общо 24 събития. Двете части са новолуние и пълнолуние.

Това значи, че на една точка на пресичане съответства новолуние и началото на менструалния цикъл, а на следващата точка на пресичане съответства пълнолуние и овулация.

В идеалния случай на синхронизация началото на менструалния цикъл и овулацията ще са идеално разпределени през годината и ще съвпадат точно с фазите на Луната – както би трябвало да бъде, ако хората и обществото бяха хармонични с космическите ритми.

Началото на цикъла и овулацията често биха съвпадали и с равноденствията и слънцестоянията. Представете си – това би била една великолепно настроена космическа машина, работеща с характерни точки на съвпад на множество явления – овулация с пълнолуние и зимно слънцестоене, например. А дори и с по-големи космически цикли.

Причината зад създаването на всичко това е всъщност творящият вселенски принцип, на който всичко е проявление. Магура описва менструалния процес не толкова от практична гледна точка на ниско равнище – да знаем кога жената е готова да зачене, защото жените така или зачеват дори и без всякакви познания. Тук се имат предвид вселенски принципи, на които зачатието на деца и менструацията са само едно от проявленията. Висшият смисъл на този принцип е магията по сътворяването на битието, която има своята логика и своите важни точки. Ако искаш да претвориш въображението и мисълта си в манифестация, ще трябва да знаеш кога да мислиш, а после да знаеш когато да чакаш резултата. Затова много пъти мислим за нещо, после забравяме за него, а то пък се случва след месец – защото не познаваме механизма на манифестирането на битието.

Но да се върнем малко назад – там, където изглежда, че някога всички жени са били със синхронизиран цикъл. Дали е възможно такова нещо? Ако се доверяваме на книгата на издателство „Паралелна реалност“ „Империите от Орион и Сириус“, то такива времена е имало и те са били до преди около 100 000 години. Рисунките да са толкова стари, че да са от това време? Не, че е изключено, но те по-скоро говорят за принципа.

А е възможно жените жреци, които са работели в библиотеката и школата Магура, поради дълготрайната си изолация от смущаващите фактори на външния свят да изпадали в синхрон помежду си и всички заедно – с космическите цикли. Може и така да е било.

А пък, може би, една жена просто трябва да поиска това от цикъла си?

Това са въпроси, които ще намерят отговорите си сред рисунките от Магура в бъдеще.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.




Гласувай:
2



1. boliarkabg - Човече,
27.11.2016 13:54
не зная кой Господ вселява в тебе тези знания или осеняването ти, но МУ благодаря. Благодаря МУ и затова,че срещнах блога ти тук и се заинтересувах, че те следя навсякъде където се появиш ити се радвам. Няма нищо случайно. Бъди здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581778
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930