Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2016 09:14 - ITI новооткрит символ в Магура
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2156 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01.2017 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В неделя ходих да сверя картата на рисунките от Магура с действителното положение. Картата правих отначало по снимките, които имам, и по спомени. Затов атрябваше да отида на място и да видя какво пропускам.

image

Оказа се, че съм пропуснал 24 рисунки/групи от рисунки. Изобщо не съм имал техни снимки. А на няколко неща бях объркал местата. В крайна сметка си записах всичко върху мострата на картата, снимах пропуснатото и вече е сигурно, че картата е точна. Не могат да се избегнат само проблемите с изкривяването от перспективата на някои места, както и изкривяванията там, където рисунките са направени по сложни гънки на стените. Това ще бъде поправено в бъдещия каталог, където рисунките ще бъдат изброени една по една. Но в картата няма какво да се направи повече, тя не е триизмерна.
После, като започнах да обработвам снимките, за да попълня пропуските, видях един страхотен символ, за който дотогава не знаех, че съществува, защото се пада на тавана над една сцена, който е и опушен от факли.

image
Вижте го красавецът! 
Вчера го пуснах из различни групи във фейса с питането дали някой е виждал такъв, но за сега никой не е виждал. Да, има подобни. IYI, символът за тракия ТТТ или III, но те не са ЕДНАКВИ. 

image
Новооткритият символ от Магура - вероятно значи "Триединство"
Символът се намира най-отгоре, над цялата сцена, което значи, че "доминира", т.е. той е като заглавие. Сцената под него в тоя случай представлява "разказ" за смисъла на "заглавието". Символът съдържа ТРИ елемента, които образуват ЕДИНСТВО. Сцената под символа разказва за трите аспекта (проявления) на Богинята-Майка (Творящия Дух, Въплъщаващият Дух). Понеже това са три проявления на едно и също, то Въплъщаващият Дух е триединен, точно като символа. Сцената е изпъстрена с числото ТРИ, показано по различни начини, т.е. в различни смисли на ТРИ. В единия случай е представена група от три символа Т, като в Магура Т значи Бог-Слово, но може да се използва и само като Бог. Така е записан изказът ТРОЕН БОГ. Тогава новооткритият символ ITI съдържа в основата си символа БОГ, съдържа и числото ТРИ. В същото време двете вертикални черти са подчинени на Т и се явяват неразделни от цялостния символ.  На друго място в Магура добавянето на две черти над число значат "добави числото още два пъти" или "умножи по три".  Тук показват наличието на още два "бога", но с това, че не са отделни символи Т, а само черти, символизират, че това не са отделни два бога, а са две производни на основния бог. В крайна сметка, този символ изобразява трите проявления на Бог. Само за справка, още не се намери човек, който да е виждал този символ някъде.
Иначе символът ITI може да се чете и така "под патронажа на Словото" или "благодарение на Словото", както и "всичко става от Словото", т.е. "всичко е Слово".

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572240
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031