Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2016 15:51 - Великият мост
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 1416 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.01.2017 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Във Фейса се запознах с едно момче от Косово, който е албанец. Чел е публикацията ми за разпространението на името Магура. Албанците са доста чисто старо население на Балканите, даже от най-чистото. Считат, че езикът им е близък до този на илирите, етруските и пеласгите. В албанския MAG значело голям. Преди мислех, че това е латинска дума, ама всъщност латинският език има общи корени с езика на илирите. А URА значело мост. Получава се Голям мост, Велик мост. Може да е мостът между Бог и хората. Може и да е мостът от предишна цивилизация и нас.
В книгата на Стефан Гайд (Гайдарски) "Тракийските хроники" се говори в началото за изгонването на Адам и Ева от Рая заради грехопадението им. Изглежда в началото те са били сияйни души, населяващи друга реалност, наречена Рай. Може би, защото там всичко сияе, а Ра (Ре) е светлината. Те биват изгонени на Земята, където получават плътни, животински тела. Но не се озовават направо на земята, а се озовават първо в пещера, която е преходът от Рая към Земята. Описано е, че в тази пещера Бог (Словото Божие) ги спохожда при всяка нужда и им дава всичко необходимо за живота на Земята. Тази пещера е описана на юг от голямата река (Дунав). Намира се в равнината на север от планината (Стара планина) и на запад от морето (Черно море). Самият Цветан Гайдарски, брат на Стефан на няколко пъти ми натърти за пещерата Магура, но тогава не разбирах какво иска да ми каже, защото още не бях чел книгата. Сега, обаче, разбирам - Магура тук може да се яви в ролята на Великия мост между Рая и Земята и да пещерата, в която е дадено и се дава всичко необходимо за земния живот, но и за завръщането в Рая. А в Магура също така е описано, как сияйният дух, произлизащ от светилото (Ра - Слънцето, Рая) се уплътнява и става човек! Не е ли това същият разказ? Не е ли Магура Великия мост?

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581878
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930