Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 23:30 - Мегалитът / пещерата Лепеница в светлина и звук. Много силно пробно шоу
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3144 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2017 19:05


Понеже сме доста луди - казваме "да направим това" и го правим, дори с някакво забавяне да е, правим го. Лудите сме ние от Археологическо дружество Белоградчик, където сме се събрали почти всички склонни и готови да се занимаят с по-странни неща, от които няма и пряка полза. Ние имаме ентусиазъм.
Като наближи да завършим къщата на Лепеница, си рекохме да си направим едно малко шоу с осветяване и озвучаване.

image
Мен ме няма на снимката, снимам.
Първо трябваше да пренесем много багаж - хладилна кутия, генератор, бензин, кабели, разклонители, озвучение, палатка, чували, дюшеци, посуда и т.н. - навярно към 100 кг общо. Едни неща като генератора, тубата и хладилната кутия ги купихме с пари от спонсорите на Дружеството. Други са лични. Миналата година влагат парите от туристи в закупуването на елементарно оборудване - палатка, дюшеци, чували и т.н. Сега имаме възможност да правим такива неща.

image
На тая снимка съм със синята тениска.
Бая време опъвахме кабели.
Подобна, че и същата беше музиката 
https://www.youtube.com/watch?v=iNWb4PMeeZs

image
Лепеница радва много с втория си етаж.
image
По едно време луната изгря. Нарочно избрахме 29.08.2015, защото беше пълнолуние. Пък Лепеница гледа право на изток и затова пълнолунието винаги се появява срещу входа й, над скалите. Тук вече работеше и цветната дискотечна лампа.
image
После отидохме и на отсрещните скали, за да снимам и от там. В Лепеница и около къщата запалихме 100 чаени свещи. Само паленето и разполагането им отне един час на един човек.

image
image
За мен беше много впечатляващо, че всичко осветено изглеждаше като храм, в който обитава Бог. Първа къщата, в която запалихме свщи и газени лампи, а след това и пещерата.
По едно време бях в такъв екстаз от красотата и усещанията, че започнах да тичам и да крещя.

image
Чудесна находка беше да окачин една газена лампа до ръба на къщата. Провесихме я от стрехата - достатъчно ниско, че да не запали покрива, който е от шума и тръстика.
Тази лампа даде много чар на къщата.
В чашките има свещи. Сложени са вътре, за да не гаснат от вятъра. Случи се такова време, че почти не духаше.

image
  image
image
На втория етаж нещата бяха брутални - в добър смисъл. Румен така подбираше музиката, че мистиката и религиозния екстаз бяха силно насърчавани.
Лепеница управлява звука много добре и по особен начин. Много зависи къде е разположено озвучението и къде се намира слушателят. Например, при нашето разположение, музиката се чуваше добре на втория етаж и отвън пред пещерата. А на първия етаж се губеше напълно, все едно горе не се случва нищо.

image
image
Мисля, че създадохме нов жанр във фотографията. Стана случайно - докато си говорехме горе, видях че сенките стоят много добре на стената.
image
image
Ето тук спахме - едни в къщата, а други през нея в палатки или направо на открито върху дюшека.
Радвам се, че с времето развихме способност да правим много неща. На мястото можем да сготвим ядене, да покажем особеностите на пещерата, да разкажем истории, а заведен хората да я видят фронтално, да предложим палатки, дюшеци и спални чували. Да направим фотографско и видео заснемане на посетителите и дори да създадем екстазно звуково и светлинно шоу.
Имаме даже и идеята за разказване на страшни приказки и истории.
В района на Белоградчик сме най-добрите в това. Нищо чудно и в целия Северозапад.
Можем да направим това за ценителите. Естествено, ще ни е нужно едно добро дарение, защото трудът е много, а има и консумативи. Но го можем :)

В профила ми можете да видите повече снимки от преживяването.

https://www.facebook.com/kiril.k.kiko 

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
5



1. boliarkabg - Поздрави!
05.09.2015 11:42
Харесвам!
цитирай
2. ferdi - Браво :)
07.09.2015 12:35
Голяма красота сте сътворили! Поздрави! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581890
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930