Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 10:11 - Странни образи в Белоградчишките скали
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2213 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 19.01.2017 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гледам снимките и си мисля, че ако беше само главата, пак някак бих го възприел по-леко. Обаче под главата има тяло, на което леко личи и дясната ръка.
В тази скала все едно има тяло, което е изпаднало във вглъбение. Все едно е древно същество в състоянието самадхи.
Това съвпада с едно описание на първите раси, според което те можели съвсем спокойно и нормално да живеят под вода. Не само това, но когато решавали да изпаднат в хилядолетна медитация, те отивали на самото дъно на водното тяло, където температурата на водата е точно 4 градуса. При тази температура медитацията била най-успешна.
Образуването на скалите е свързано с много вода и с голямо водно тяло. Има някаква вероятно, изглежда все едно действително е било така, наносите да са затрупали някого на дъното на древен водоем.
Знае се следното: когато се образува утаечна скала, понякога тя обгръща вече съществуващи тела, които след много време се разграждат и оставят кухина. В тази кухина навлизат други вещества, които все едно правят отливка вътре. Така се получават по-здрави ядра, които след това са по-устойчиви на износване. Ерозира околната скала, но тези ядра остават.
Очевидно е на много места по скалите, че ерозията е премахнала една част от скалата, но е оставила други части, защото те са били по-здрави. Т.е., тези части още отпреди са били оформени така, а ерозията просто ги е открила и извадила от общата маса.
Много лица има в Белоградчишките скали, но не само лица, а и цели глави. Докато лицето може да е някаква друмерна илюзия върху скалната стена, то главата вече е триизмерна и вероятността за илюзия е особено малка.

image
  image

За мен е много интересна основата на легендата за Белоградчишките скали, според която те някога са били живи същества, които са се вкаменили. Разбира се, ние не знаем древните легенди, защото през тази територия са преминали множество опустошения и линията на културата често е била прекъсвана. Преди няколко десетилетия са написани множество художествени легенди за скалите и изобщо не можем да очакваме те да произхождат от далечното минало и първите представи. Но всички те имат един и същи корен - че преди скалите са били живи същества, които после са станали на камък. Ето това ядро на легендите намирам, че е древен остатък. Като гледам скалите и множеството глави, лица и образи сред тях, понякога се чудя дали наистина е било така.
Не знам. Изглежда сякаш е възможно.

Ако към това изображение се приложи френологията (наука за характера и наклонностите на човека според неговите лицеви и черепни особености), може да се каже следното:
- широк нос - най-вероятно има широки ноздри, което значи много голямо задълбочаване,
 огромна дълбочина;
- широк корен на носа - има мощна мотивация в действията си;
- широки и ясно изразени скули - има високо постоянство да отстоява идеите си и да ги осъществява;
- широк връх на носа - чувствително същество;
- хоризонтални вежди - трезво преценява;
- областта на челото над веждите е добре изпъкнала встрани, което предполага много добри аритметични умения;
- изпъкнала средна част на челото над веждите - отлична памет;
- висока и добре развита средна част на челото - много силен разсъдък, логика и математически умения;
- очите не са хлътнали, което значи, че дяловете на говора зад тях са добре развити - ораторство и комуникативност. Говори с охота, но не прекалено;
- вертикално чело - надраснал е земното и нисшото;
- мощно развити горни дялове на челото - висша преценка за морал, етика, добро и зло;
- висок череп - по-висок, отколкото широк - много повече ориентиран към философията, творчеството и разсъдъка, отколкото към действията;
- черепът има и значителна ширина, добре развит е в ширина, което значи, че умело осъществява идеите си и е деен;
- централната горна част на част на черепа е силно изпъкнала, което говори за много силно състрадание, емпатия и разбиране;
- надтилните дялове на черепа са мощно развити - съществото е гордо, с висока самооценка и навярно много потентно;
- изобщо, това е същество с много силно развит мозък.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581695
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930