Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 10:38 - Тантрически бележки
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2680 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато се замисля дълбоко за нещо, става така, че умът ми навлиза в него и обитава за известно време там. Умът ми тече през нещото и нещото тече през ума ми. Разпознавам това състояние лесно, защото при затворени очи, пред зрението ми се явява един специфичен вид видение - отначало се разстилат светли петна, които сравнително бързо започват да се събират в средата на зрението. Събират се там и се оформят в неголям, плътен кръг, който отива някъде напред и се губи, а след него идва втори, също отива напред и се губи и т.н. - много и много такива светлини отиват напред, докато трае вглъбяването. Знае се, че зрението всъщност се случва в мозъка, а не в очите - те само осезават - като антени са, а мозъкът създава интерпретацията и картината. Предполагам, че при това явление всъщност наблюдавам работата на мозъка си и как импулсите се разпространяват в него - в това състояние те правят това подредено и в синхрон. Понякога се случва светлината да не отива напред, а да идва отпред. Светлото кръгче се приближава и уголемява, а след това изпълва цялото полезрение и изчезва. След него идва друго и т.н. Има и случай, в които не могат да се оформят ясни кръгчета - формите им са неправилни. А веднъж бяха елипсовидни, на което много се зарадвах, защото беше нетипично и не го очаквах. Имаше и един случай с равностранен триъгълник.

В други случаи, при вглъбяването, в зрението ми се явяват видения или фигури.

Това явление се появи у мен преди много години, когато четох малката книжка "Медитацията - път към просветлението" и когато правех упражненията в нея. Стигнах само до третото, защото книгата изчезна безследно, а категорично забраняваше да се прави следващо упражнение, преди напълно да се усвои настощото.

От тогава правя много неща с медитация, вглъбяване и концентрация. Изглежда, че това е едно от най-полезните ми умения.

Особено при разучаването на рисунките от Магура, защото те са много трудни за логическо обяснение, но са много свойствени да се изучават с усет и вглъбяване. Голямата мъка е после това да се обясни, но е съвсем лесно да се изживее.
С рисунките от Магура се случват два вида познание. При едното се вглъбявам в образа на рисунката и чакам да видя аккво е усещането и какви мисли идват във връзка с този образ. При другото се съсвредоточавам върху някаква емоционално състояние и понякога в зрението ми се явява фигурата, която му соъответства. Това се случи и след едно тантрическо занимание.

А после имах един период, в който изучавах Даоистките сексуални тайни. Тази философия е многостранна, обаче в един от аспектите си казва, че единствената жизнена енергия е сексуалната и тя навлиза в тялото и съществото през първата чакра. Навлизането на енергията се усеща като възбуда и сексуално желание. Първичната реакция на човека е да разходи енергията и да облекчи желанието, но така лишава по-висшите чакри и аспекти на душата си от енергия.

Дао казва, че човек трябва да възбужда половото си желание и да осъществява сексуален акт, но да не еякулира, защото така губи енергията. Предписват се десетина упражнения как да се постигне това. 

Като науча нещо интересно, го изпробвам, не е само да го чета. Изживявам го и си го осмислям после. Така изпробвах и Дао указанията.

Отначало трудно се търпи, особено първия ден. Тогава се енергизира първата чакра и човек се изпълва с агресия. При малка грешка и несправедливост на някого, можеш веднага да скочиш и да го набиеш, независимо колко е голям и як - това изобщо не те впечатлява. Човек трябва да внимава в този ден.

Дао учи как да се задържа семеизпразването и как оргазмът да се разграничи от еякулацията, защото това са различни неща, които просто обикновено се случват заедно и затова се възприемат като неизменно свързани, но това невинаги е така, именно защото са различни явления. При практикуването се пораждат поредици от оргазми, но се задържа изпразването. Всеки следващ оргазъм без изпразване захранва следващата по-висша чакра.

Самото изпразване също може да се управлява и да се насочи навътре - оказва се не толкова трудно. Има изпразване, но то е навътре. Това е благоприятно, защото семето съдържа висша и могъща енергия, а също и най-качествените вещества. Свършвайки навътре, мъжът ги връща в организма си.

За постигането на тези неща е нужно подходящо дишане. Самото семе се образува от дъха. Ако дишаш учестено и дълбоко, ще произвеждаш много семе. Ако не, ще е малко. И двете си имат предимства и приложения. Образуването на семето разходва много енергия и вещества. Ако искаш да се отдадеш на тежки и дълги мисловни процеси, психиката сама регулира душането да е плавно и бавно - така пести енергията и не я насочва към семеобразуване. В същото време дъхът поражда мислите, а укротяването му помага за концентрацията върху дадена тема.

Пак с дъха и дишането се управлява и изпразването. В нормалното състояние, по време на изпразване дишаме силно учестено и издишваме силно. Това помага на семето да излезе с голяма сила, кето е нужно по принцип, за да влезе в матката. Също при издишването се стягат и мускулите на корема и простатата, което улеснява изхвърлянето.

Човек може да узправлява тези процеси. Когато изпразването наближи, мъжът може да вдишва, с което усеща как енергията се увлича навътре и нагоре от чатала и "гъделичка" вътрешните органи и психиката. Така се инякулира - по този начин се извършва и свършването навътре.

Дао е много полезно за брачния живот, защото премахва изчерпването, омръзването и скуката. Твоето желание е постоянно, ти не си го изхабил - можеш и искаш отново и отново. Освен това, поради захранването на чакрите се стимулират жлезите с вътрешна секреция, които отделят хормони. Ти се чувстваш много ведър и в чудесно настроение - подхождаш позитивно към живота си. Това те прави и много здрав и лекува много болести, дори може да излекува всички, ако се прави с години.

Подобряването на брачния живот е по-скоро страничен ефект на Дао. Неговата истинска същност е духовното развитие. Управлявайки енергиите си и давайки сила на чакрите си, човек започва да проявява неподозирани способности и да изживява нещата много дълбоко (но не драматично). Дао е баланс и дълбочина. За да стигнеш до духа, ти трябва да си много дълбок. Дао те прави дълбок.

image


Ето това е Дао. От една страна то е баланса и неговото познаване и употреба. Ако натискаш нещо, то ще се стреми да се върне и ще бута със същата сила, с която го натискаш. Ако ти прекратиш изпразването, то ще се стреми да се случи още повече и ти ще имаш голямо сексуално желание и мощ. Ако ти изгубиш баланса и се хабиш, защото изпразването не за целите на бременността е похабяване, то сексуалното желание ще се отдръпне. Ако се насилваш за еякулация, ти ще загубиш половото желание, защото то ще тръгне в обратна посока. Дао е също и дълбочина, защото няма баланс между две крайности. Балансът е винаги между три фактора. Никога не търси баланс между две крайности, това е празна работа.

Т е Тео, Тау у Тао, това е Дао, което така е прочетено. Магура е пълна с Дао, то е една от трите й основи.

Когато станеш много дълбок и много силно енергизираш чакрите си, странни събития започват да се случват. То можеш да правиш много повече неща с ума и волята си. Съзнанието може да преминава в други реалности.

Такъв случай имах в продължение на няколко дни - в напълно будно и съзнателно състояние, съзнанието ми превключваше в други светове, които са съвсем истински, както нашия. Превкючванията бяха кратки и няколко на брой. Тогава видях, че реалността е като сън - това, което е в съзнанието, това е истинското. Има истини тук и там, световете и действителностите са много, съществуват едновременно и всичко са еднакво истински.

След това отделих доста време да мисля върху сексуалните сцени от Магура, където сексуалното изкуство и действителност са описани напълно в своите седем вида. Особено внимание отделям на четвъртия вид, където е описана Тантра.


image


Тук сцената е разделена на две части, защото така се прави тантра. Не съм чел почти нищо по въпроса, но с Магура и собствени изживявания и наблюдения друго не е нужно.

Дясната част на сцената е началото, лявата е края. Отдясно е мъжката фигура, която е в своето променено състояние - възбудена е. Лявата фигура е женската. Тя също е възбудена, което узнаваме от ветрилообразния й колан.

Това не са телата. В Магура са представени символи. Това са душите, те заемат тези състояния. 

Това, че двете фигури са близо означава, че душите са близо. Това се прави лесно - двамата трябва да мислят за едно и също нещо, да мислят по един и същи начин, да имат едни и същи цели и/или да изпитват еднакви емоции. Всички тези условия могат да бъдат изпълнени поотделно или в съчетания. Това поставя душите в близко пространство, ама не в това триизмерното, а в някакво друго. Душите се намират близо.

Показано е във всички магурски сексуални сцени, че мъжка и женска душевност, разположени близо, винаги пораждат сексуална възбуда у мъжката. Мъжко и женско тяло могат да се намират и на 50 сантиметра едно от друго, но да няма възбуда, защото душите са далеч една от друга. Разстоянието между телата може да е стотици километри, но душите могат да са близо и да има възбуда.

Тъй като мъжката душа се намира в дясно, то тя дава началото на женската възбуда. Това значи, когато душите са близо, мъжът да каже такива неща на жената, че да също да се възбуди. Или да направи такива неща - мъжът е провокаторът на възбудата у жената. Или пък просто с възбуденото си състояние да породи възбуда у жената.


image


В дясната част не е нарисувана ерекция, което значи, че няма телесен полов акт, но има душевен такъв. Мъжът и жената се гледат, правят мимики, говорят си и то за сливането на телата си. Но не се докосват, да не говорим за проникване. Това разпалва възбудата наистина много, желанието стига до небесата. Телепатията се изостря толкова много, че и мъжът, и жената имат чувството, че наистина са се слели физически. Тя сякаш наистина го усеща в себе си и той сякаш наистина я усеща овътре. Това е съвсем реално, това се случва.

Възбудата от това е отвъд всякакви предели. Чувството за близост - също. Това не е обич, не е влюбване и не е любов. Това е съвсем друго ниво на изживяването и отношенията. То е много по-високо. Ти нямаш представи за другия, нямаш искания и очаквания към него, а той е тук с теб. Ти някак не си в тялото си. Рееш се над планини и вдишваш въздуха им. Другата душа и твоята са някак заедно, но без никакво задължение, с пълна свобода и взаимност. Съвсем друго равнище.


image


След това сексуалният акт се консумира, което довежда до свързване с небесата и бога. Силата на насладата довежда до екстаз.


По-навътре в Магура е описано за какво му е на мага да прави тантра.


image


image


Ето я мъжката душа във възбудено състояние, в тантрично състояние. Тя твори действителност. Наистина в тантричното състояние ти чувстваш, че всичко е възможно. Освен това сексуалната енергия най-лесно се въплъщава и заредените с нея мисли най-лесно се материализират. А в това състояние ти си пъленс  управляема сексуална енергия и всичките ти мисли са наситени с нея и изтъкани от нея.

Ето тук има един символ - този вдясно на групата. Той значи концентрация. Когато човек се концентрира, това довежда до възбуда. Когато мъжът и жената общуват тантрически, те са концентрирани много силно един върху друг и върху себе си, а след това са концентрирани в отношението си. От тук идва огромната възбуда, защото тази концентрация става много дълбока и продължителна.

След тантрата, която изживях, докато лежах и си затворих очите, в зрението ми се появи този символ. Целият изтръпнах от прозрението - Господи, истина е! Магура казва самата ситина.
От практиките си знам, че в зрението ми се явяват символите, които съответсват на състоянието ми. А тук ми се яви този магурски символ, отнасящ се до тантрическата възбуда и то точно след тантра.
Всичко това е много удивително, аз не съм вярвал, че има такива равнища на изживяването и такива истини.

Сега да дам едно практическо указание за тантра - легнете на леглото, без да се докосвате. Говорете си. Опишете си един на друг какво и как искате да направите. Бъдете искрени и не влагайте допълнително старание. Гледайте се, чувайте дъха си, слушайте се. Съвсем скоро ще сте в тантра. Но не бързайте с консумацията :)
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.




Гласувай:
9



1. minevv - da
10.10.2014 13:41
da
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581967
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930