Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2014 15:58 - Обработвано от хора парче от череп на рептил е било намерено в Магура
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2120 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2017 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Без много подробности и без всякакво разрешение да споделя това. Затова няма да покажа снимки, нито ще кажа кой и при какви точно условия е намерил този артефакт. Става дума за ултрадревно парче кост от черепа на рептил - частта точно от темето между двете очи с всички характерни извивки и вдлъбнатини при земноводните.
Върху костта има напластявания от нещо подобно на малтер или цимент. Намират се следи от режещ инструмент. Самата кост също изглежда отрязана от черепа. Някои от ръбовете й изглеждат загладени и оформени.
Две дупки върху костта показва, че навярно е ползвана за амулет.
Костта е изрязана в правилна триъгълна форма, като изглежда, че някога е била вградена в зид. По повърхноста са се образували множество кратерчета - знак, че костта е стояла на отркито след вкаменяването си. Следите от режещите инструменти са както отпреди,така и от след вкаменяването.
Какво можем да си помислим?
Преди няколко милиона години хора са убили (вероятно) рептил. А може би това е направено след смъртта му, за да се съхрани силата му. Рептилът е бил свещен. Отрязали са най-важната част от черепа му. Отрязването е станало много прецизно с диск или лист с дебелина около 1мм. По-прецизните следи от рязане са отпреди вкаменяването. Костта е обработена допълнително и е направена на амулет. Амулетът е носен неизвестно дълго време. Костта е била вградена в зид. Целта на вграждането е неизвестна. Навярно вкаменяването е протекло в зида.
Костта е извадена от зида неизвестно време след вграждането. Вероятно над милион години по-късно. Използвана е от хора, които са оставили артефакти в Магура. Човешките артефакти в Магура датират отпреди 50 000 години според настоящите данни. Излиза, че костта е отрязана горе-долу по времето на най-старата култура от Козарника. Къде е била вграждана не може да се каже.
Ползвана е дълго време след вкаменяването си. За това време е имала достатъчно голям досег с киселини, за да се образуват кратерчетата.
Какво знаем за рептилиите? Разумни същества, еволюирали от динозаврите. Рептилиите са първите и изконни разумни жители на планетата. Беземоционални, разумни, високоинтелигентни, характеризират се с ритуалност, обредност, систематичност и стриктност. Силно развита символика, умът им работи предимно с образи и символи. Сило абстрактни.
Приличат на хора. Напускат земната повърхност преди нашата поява. В много случаи се явяват учители.
Записаните около средата на 19-и век предания от този край показват, че хората са смятали Магура за бездънна и пълна със "зли" сили и същества, част от които са змейове. В някой приказки змейвете избират хора, който обучават в дълбините на пещерата.
Рисунките са много нетипични за човешкия ум. Показват пълна липса на емоция. Няма и оценка за добро и зло. В същото време са напълно стриктни и без видими своеволия и интерпретации от страна на автора (авторите). Рисунките са чист символизъм и тотално абстрактни. Всички фактори около избора на зала, както и на разположението на рисунките в залата показват много внимателнмо проучване и планиране на начинанието. Вписаните познания са от много високо равнище, като включват дори разстоянието на Земята от Слънцето в различните части на годината.
Автор: неизвестен. Рисунките нямат свои съвременни аналози по света, което навежда на мисълта, че не са плод на еволюционно развитие на културите. В по-късни времена, обаче, всички развити цивилизации ползват същите символи.
Възръст: само си мислим, че я знаем, а науката е склонна да я натъкмява. 
Никое друго човешко общесто не е изобразявало дори по подобен начин. Навярно рисунките не са плод на човешки ум.
Какво общо може да има тази кост с това?

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2587972
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930