Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2014 07:26 - Лепенишка техника за временно освобождаване от нерешими за момента грижи
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2689 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 19.01.2017 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 2.5км на югоизток и на 4км по пътеките от Белоградчик се намира уникалната двуетажна пещера Лепеница. Тя се намира в дол между два скални рида, в който дол цари завладяващо спокойствие, все едно се пренасяме в съвсем друг свят. Това си е така в много голяма степен. По пътя към пещерата, на около километър по пътеките преди нея се минава между две скали, които оформят своеобразна порта. Наричам я Първата порта към Лепеница.

  image Едната скала от Първата порта. Пътеката минава точно пред нея. Снимката е от другата скала.
Портите имат важен езотеричен смисъл и означават преминаване от един свят в друг. При това преминаване и умът ни трябва да премине от едно състояние в друго. От тази порта се преминава в област, наситена с различни енергии, където цари спокойствието. Затова и грижите ни трябва да останат извън портата.
Преди само се досещах за това, но при последното ми ходене разбрах и как да се направи това. Имах си някакви грижи, които не можех да реша в момента и които не можех да оставя настрана в ума си.
Затова взех една монета - трябва да е някаква вещ, която има значение за нас - застанах точно отвън на портата и гледах навън. Представих си как изпращам всичките си грижи да отидат върху монетата и, когато във въображението всички те бяха вече върху нея, я оставих пред портата.
Действително от това мислите ми се разсеяха и продължих нататък без грижите си - свободен.
Щях да си прибера монетите с грижите по-късно, на връщане. Знаех, че някой друг щеше да ги направими разрешими.
Мислех и за друго. Че повече няма да взема нищо, което намеря, защото не знам кой си е оставил грижите на него. Също мислех, че това може да е не много коректен, но напълно работещ начин да прехвърляме грижите си на други - като ги поставяме върху апетитни предмети, които оставяме някъде. Но това е подло. После мислих и за размяната на грижи между хора. Например, някаква практикуваща състрадание, съчувствие и разбиране група от хора може временно да си разменя грижите. Така всеки ще разбере какво им е на другите и това ще го промени.
Мислех си и за това, че пари невинаги трябва да се взимат от някого и невинаги с охота, защото парите са нещо, върху което по принцип стоят нашите грижи. Мислих и за крадците какви неприятности си създават, като отнемат вещи. Обикновено те отнемат възможно най-ценни вещи, който са натоварени с най-много мисли. Но пък може крадците да са някакви хора, наказани или с мисията да премахват лоши неща от хората? Може да се продължат размислите. Но със сигурност си създават големи неприятности, като взимат чужди грижи.
Та това е техниката за временно освобождаване от грижите, която ме споходи на Първата порта към Лепеница. При мен проработи много добре. Мисля да я предлагам на туристите, ако преценя, че е подходяща за тях, при походите в този район.

Мисля, че съм навързал няколко момента. Първо, че това е Порта и при нея има преход от едни енергии към други. После е отдавнащното ми убеждение, че там трябва да се поспре малко, за да се аклиматизираме към новата местност и нейните особености. След това едно изказване на приятел, с когото ходихме натам - оставете грижите си тук, никой няма да ви ги вземе. Накрая съм вложим малко творчество, като съм измислил грижите да се слагат върху нещо, за да е по-убедително това за съзнанието.
На връщане си взех монетата с грижите, но те вече не изглеждаха толкова страшни и съвсем скоро се разрешиха.
По пътя към пещерата има още две порти.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
8



1. mitata67 - Интересна гледна точка.
24.03.2014 10:06
На базата на твоите разсъждения, как би се тълкувала старата наша традиция, да се връзват парцалчета от дрехи по дървета и храсти на Свети места? Това са незначителни вещи носени от поклонника, но изцяло пропити от неговата енергия.Така би се избегнало прехвърлянето на лошата енергия на друг.
Поздрави.
цитирай
2. kikowsky - Видях веднъж една скална ниша в п...
26.03.2014 08:42
Видях веднъж една скална ниша в пещера, в която ниша бяха осавени двайсетина плоски камъчета. Бяха сравнително равномерно разпределени. Не бяха попаднали там по естествен начин.
Не само грижите могат да се поставят върху вещи, но и пожеланията. Това беше ниша с пожелания, символизирани от камъчета.
В случая с парцалчетата не съм много наясно за какво точно се връзват? Виждал съм вързани, но дали са благопожелания, за късмет или за нещо друго, не ми е известно. Но със сигурност носят със себе си енергийни и информационни модели от вързалия ги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581743
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930