Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2014 13:58 - Удивителният свод на уникалната двуетажна пещера Лепеница. Как е направен?!
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 5657 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01.2017 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
При мен осъзнаването на фактите и тяхното значение става един по един. Не мога, като отида някъде, да видя и осъзная всички особености на мястото. А и с времето се трупат нови данни, нови погледи към нещата. 
Първия път, като ходих в пещерата, бях подсъзнателно поразен от нейната правилност и имах усещането, че не е съвсем естествена. При следващо ходене видях следи по вътрешните стени, че е изсечна. След това видях, че отсреща поредица от скали се подреждат и образуват отвор в небето, от който слънчевата светлина пада върху специална ниша на задната стена на пещерата. След това правих малко експерименти със звук там. И най-накрая, ето в последните дни, си давам сметка за една особеност на свода на пещерата.

  image  
Той е много правилен и съм виждал това десетки пъти, но винаги съм гледал отвътре или от долу ниско, пред пещерата. Преди три месеца направих снимки от отсрещни скали и вече имам поглед и отпред, какъвто нямах преди това.

  image   Такава снимка е много полезна, защото позволява да чертая върху нея с Аутокад и така правя някои проверки. Ако преди само съм го предполагал, то сега виждам ясно, че сводът наистина е направен по окръжност.
Изключително интересен въпрос е КАК? Обикновено, кръгли сводове се правят лесно от геометрична гледна точка. Избира се централна точка и там се застопорява въже. На въжето се оставя белег. Опъва се и се завърта около точката на застопоряване и така белегът описва част от окръжност. Изсича се или се зида по описаната от белега част от окръжност и готово.
В случая на Лепеница не би имало нищо твърде особено и озадачаващо, освен това, че имаме изкуствена пещара, ако центърът на дъгата на свода беше разположен върху пода на втория етаж или над него. Щяхме да знаем, че просто са използвали едно застопорено въже и с него са мерили и секли.
На долната снимка е показан надлъжен разрез на пещерата.

image  
Когато оста на този цилиндричен свод е под пода на втория етаж, това налага много технологични ограничения. Просто не могат да се изпозлват познатите начини за определяне на геометрията на свода. Самото сечене не е толкова удивително, колкото геометричната постановка, реализирана с предполагаеми прости средства, която е гарантирала, че сводът ще получи точна форма и размери. Сега това е лесно. Ползват се тотални станции и автоматични лазерни прибори, които описват поредици от точки. Лъчът осветява определени точки и така знаем докъде сме изработили дъгата. А когато е нямало автоматични лазерни прибори и компютри? 
Още повече, че сводът не е хоризонтален, а е леко наклонен назад. Имаме една цилиндрична повърхнина, която е доста трудна за дефиниране.

  image   Съчетанието на двете особености на оста на свода създава още по-големи трудности, но тази задача е била решена, което говори за доста силно развити строителни и математически умения.
Срутеният под на втория етаж дава улики за възрастта на пещерата. Възможно е това срутване да е станало при голямо земетресение, като следи от такова се откриват из района.
От една страна има срутища в пещерата Магура, като най-изявеното от тях е срутеният сталагтон, носещ името Падналият бор. Диаметърът му е около 4 метра и е бил нужен доста сериозен трус, за да го откърти. Той е бил захванат и за пода, и за тавана, като отношението диаметър/височина би трябвало да го определя като много здрав, защото той е сравнително нисък за ширината си.
Доколкото ми е известно, по останките от сталагтона трябва да може да се определи времето, когато е паднал, като се измерят новите наноси. Знае се средната годишна скорост на натрупването на нови отложения и така се намира изминалото време.
За съжаление, не помня дали някой ми е казвал кога се е случило това. За сега не мога да намеря информация по въпроса.
За мен е важно да знам кога се е случило това могъщо земетресение, защото то е оставило следи и сред скалите, а навярно е строшило и пода на втория етаж на пещерата Лепеница. Тогава ще мога да знам от кое време е по-стара пещерата и, съотвено, в коя древност е извършен геодезическият подвиг по изпълнението геометрията на свода.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
6



1. bezistena - Здравей, Приятелю! Сега ни за...
15.03.2014 15:25
Здравей,Приятелю!
Сега ни запознаха с блога и сайта ти-прекрасни и удивителни са!
Ти изследваш и работиш в същата съкровена огнена Духовно-енергийна езотерична област на човешкото познание,чиито фундамент са скалните светилища,в която работим и ние,и която е приоритет единствено на феноменните потомци на Божиите Исусово-Богородични жреци-Българите,от които сме ние и ти!
Длъжни сме да те запознаем и посветим във фундамента на скритото Българско езотерично познание,като ти спускаме подбран блок от статиите ни,към които са допълнение и развитие и всички други наши материали.
Статиите ни за Тайните на БГ езика-част1 и 2,които сме постнали последни,са фундаменталния изходен минимум към следващите нива на Познанието:
СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА
http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/11/skritite-sykrovishta-na-bylgarite-po-sveta.1128660
СЛАВЯНИТЕ са тракийски племена от Сливен,обучавани и посвещавани от Българските жреци на скалните светилища на Карандила за цивилизаторски мисии по света
http://bezistena.blog.bg/history/2013/11/09/slavianite-sa-trakiiski-plemena-ot-sliven-obuchavani-i-posve.1202432
Светилищата в България-чистилища на родовата КАРМА и лечебни високотехнологични съоръжения за програмиране на щастлива съдба.
http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/26/svetilishtata-v-bylgariia-chistilishta-na-rodovata-karma-i-l.1196933
Големият заговор срещу Българските светини
http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/14/golemiiat-zagovor-sreshtu-bylgarskite-svetini.1192178
Намерените Български съкровища на остров ТАСОС
http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/09/namerenite-bylgarski-sykrovishta-na-ostrov-tasos.1189854
Чудото в древната Българска страна Башкирия и Урал
http://bezistena.blog.bg/history/2013/12/21/chudoto-v-drevnata-bylgarska-strana-bashkiriia-i-ural.1221170
Тайната на свещеният Български Език-ЧАСТ 1
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
цитирай
2. bezistena - ГЕОЛОЖКИТЕ ФЕНОМЕНИ СА 100% ИЗКУСТВЕНИ ЕНЕРГИЙНИ СВЕТИЛИЩНИ СЪОРЪЖЕНИЯ
15.03.2014 15:46
Конкретно по темата за пещерата:
Приятелю,отхвърли всички съображение и съмнения относно изкуствения произход и характер на Белоградчишките скали!
Естественият произход на Белоградчишките скали,дефинирани от фалшификаторите на Българската история като ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ от естествени многомилионно годишни ерозийни процеси,е абсолютна епохална фалшификация и манипулация,наложена за век и половина от заговорниците срещу Българите!
цитати от последния ни постинг"РАЗКРИВАНЕ ТАЙНАТА НА МАРТЕНИЦАТА":
"Имайки едновековният опит на Европейската геология във научното фалшифициране на Българските мегалитни светилища,построени нагъсто из целия континент,на Златарски му е необходим доверен човек,който да създаде и оглави Българският отдел на манипулационната институция,облечена в академична псевдо-истинност и авторитет и да изпълнява безпрекословно плановете му по манипулиране и отклоняване на Българите от извора с Живата вода,от енергийните му светилищни източници и истината за Божественото му минало и статут на създател на Съвременната човешка цивилизация.
По-подходящ за тази длъжност от родният му брат няма.
Брат му проф.Георги Златарски е приятел и съзаклятник в конспирацията срещу Българите на фалшификатор №1 и сатрап на Българската историческа памет на новоосвободеният Български народ-Константин Иречек.В тяхната институционирана официална диверсантска група е и първият изследовател на Мегасветилищният комплекс на Балканите и Европа-Белоградчишките скали,професорът от Виенския технически университет Франц Тула,чиято задача е да докаже,че тия очевадно изкуствени скални енергетични светилищни съоръжения са естествени формирования, игра на природата или както обединената анти Българска псевдонаучна мафия ги класифицира като ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ...
Така братята Златарски преди един век трансформират на книга всички изкуствени мегалитни светилища в България в"Природни формирования" и страната ни се сдобива с огромен брой удивителни "Геоложки феномени",забавящи и спиращи точно с един век себепознаването и опомнянето на Българите и откриването на истинската йм история!
Невероятен и колосален трик и фокус,пред който изпълненията на големите съвременни фокусници,илюзионисти и факири Копърфийлд,Динамо и Крис Ейнджел нищо не струват!"
цитирай
3. bezistena - Бъди абсолютно сигурен и убеден, ...
15.03.2014 16:30
Бъди абсолютно сигурен и убеден,Приятелю,че ЦЕЛИЯТ БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛЕН"ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНЕН"РАЙОН Е ИЗЦЯЛО ИЗКУСТВЕНО АРХИТЕКТУРНО ИНЖЕНЕРНО СТРОИТЕЛНО ВИКОКОТЕХНОЛОГИЧНО МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СВЕТИЛИЩНО СЪОРЪЖЕНИЕ,МЕГАСВЕТИЛИЩЕН КАСКАДЕН КОМПЛЕКС,ПОСТРОЕН ИЗЦЯЛО ОТ КОТА НУЛА ДО НАЙ-ВИСОКИТЕ НИВА НА СКАЛНИТЕ МЕГАЛИТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ НА ЦЯЛАТА ПЛОЩ ОТ 90 КВ.КМ. ПО ИЗКУСТВЕНИ ИНЖЕНЕРНО-СТРОИТЕЛНИ ПРОЕКТИ,ТЕХНИКИ И ТЕХНОЛОГИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ФЕНОМЕННИ ЕНЕРГЕТИЦИ-СТРОИТЕЛИ,ЗА ЕНЕРГИЕН БАЛАНС НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВНИ ПРОЦЕСИ И ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА УНИВЕРСАЛНИТЕ ДУХОВНИ,ЗДРАВНИ И МАТЕРИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ НА ХОРАТА!
Белоградчиския скален светилищен комплекс е част от цялата световна енергийна светилищна мегалитна мрежа и система,построена от Българите при заселването на Тракийските племена от Обетованата Райска земя-България на Балканите и облагородяването на първоначално енергийно нестабилната околна среда и природа и за хармонизирането й с човешката ПСИ-енергетика извън сътворенческия инкубатор България!
Не обръщай никакво внимание на пресмехулници и антиБългарски псевдо учени авторитети-всички те са в епохална академична манипулационна заблуда,която заедно премахваме в компресиран експлозиен порядък!Да не ти пука въобще и давай смело-фантазията и мечтите ти са бедни и нищи(както на всички нас досега)за феноменалното Божие величие,което ни разкриват Българските Богове с тази висша материя и тематика!
ОТНОСНО ДВАТА УДИВИТЕЛНИ СВОДА НА ПЕЩЕРАТА:
Разгледай ги като два голямогабаритни(големи за нашите представи) енергийни строителни панела,изработени на полигона на СГРАДОСТРОИТЕЛНИЯ КОМБИНАТ,на който са изработени всички светилищни енергийни панели и агрегати,и поставени в конструктивна строителна и инженерна апаратна схема и последователност на съответното енергийно светилище.Строителната съединителна сглобка между двата строителни сводести панела личи прекрасно на място и на фотографиите!За феноменните инженерни способности АНТИГРАВИТАЦИЯ,ЛЕВИТАЦИЯ...на предците ни-Жреци,въобще не се и съмнявай!
Същите феномени са заложени генетично наследствено и в нас-Българите,които сме от святото Исусово-Мариино свръх феноменно потомство,от което си и ти!
Бъди Благословен!
Исус и Мария те обичат!
цитирай
4. kikowsky - Благодаря много за сведенията, ...
15.03.2014 18:13
Благодаря много за сведенията, Bezistena! Ще прочета линковете да се запозная с информацията.
цитирай
5. podvodni - Здравей приятел! Не съм ходил в ...
15.03.2014 22:32
Здравей приятел!
Не съм ходил в Лепеница ли по-точно в Слепената пещера, но подобен феновем съм виждал и на друго място. Препоръчвам ти да го посетиш. Назовава се Деветашка пещера. Много е интересна, особенно във висините.

п.п.
Предишният ти пос е много интересен и ми се въртят някакви странни мисли в шишарката които ще ги споделя там.
цитирай
6. kikowsky - Здравей, Подводни! Прочетох ...
16.03.2014 08:59
Здравей, Подводни!
Прочетох размислите ти за совата и действително това може да е масонки символ.
цитирай
7. bezistena - СОВА =Иса Бог,Бог Исус
16.03.2014 12:07
Совата е сакрален древнобългарски символ,чрез който на подхерметично ниво се означава МЪДРОСТ,ПОСВЕЩЕНИЕ,ПОЗНАНИЕ,ЗНАНИЕ,СВЕТОЗНАНИЕ,ПРОНИКНОВЕНИЕ.
Това е за непосветените.
За посветените чрез Шифърът на Българския език в нейните символични стойности са закодирани основните първоразрядни параметри на Българските и световни Демиурзи:
ДЕМИУРЗИ=Диана Мария и Иза=Мадара и Иза-Богородица и Исус
СОВА=Иса Бог–Бог Исус
МЪДРОСТ=Иса и Диана Матара
ЗНАНИЕ=Иза
ПОЗНАНИЕ=Бог Иза
СВЕТОЗНАНИЕ=Исуз и Богиня Диана
ПРОНИКНОВЕНИЕ=Барк Бог=Бог Е Българин!-декларативна зашифровка "ДА СЕ ЗНАЕ!"
ДА СЕ ЗНАЕ=Диана и Исуз
ПОСВЕЩЕНИЕ=ПОСВЕШТЕНИЕ=Бог Исуш и Богиня Диана
Според ФЪН ШУЙ учението,което е древноБългарско жреческо познание и феноменни практики за Исус,оставено за отговорно съхранение и развитие при цивилизоването от тях на азиатците,се смята, че именно совата помага на притежателя си да надниква в бъдещето и да вижда това, което е скрито за очите на другите.
ФЪН ШУЙ=Бог Ешуа-разбира се,че само чрез Него може да се надниква в бъдещето!
НАДНИКНА В БЪДЕЩЕТО чрез=чрез Бокиня Диана и Бог Тати Ешуа
Основна животинска маска на кукерите в ямболско е на СОВАТА,разнасящи чрез нея това секретно послание през цензурата и времето за да бъде разсекретено в днешно време.
В Египетската митология совата е символ и владетел на СМЪРТТА.Разшифровката указва,че Българските създатели на Великата Древноегипетска цивилизация са посочили така,че техните Богове властват над смъртта:
СМЪРТ=Иса и Мария Диана=Иса и Матера
Вълшебникът Мерлин от легендата за крал Артур,съставена от Българските посветени духовни водачи на тракийските британски народи,заселили тия земи,е винаги със сова на рамото,което иде да ни съобщи отново за Боговете ни:
СОВА НА РАМО=Иса Бог и Мария
Совата е свещената птица на вълшебницанта КАЛИПСО,задържала ОДИСЕЙ седем години
КАЛИПСО=Иса Балк
ОДИСЕЙ=Диана и Иса
Совата е и езотеричният символ на статуята на Света София,както и на ФРАМАСОНИТЕ, които са също Техни!
ФРАМАСОНИ=Бог Иса и Мария
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2581262
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930