Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2014 10:53 - Совата. Совата от Бохемската гора. Земната княгиня от Магура. Страшни неща и малък шанс за успех насляпо. 6 от 9 умират.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 9036 Коментари: 11 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имам един приятел, с когото се разговорихме и запознахме около снимки на окарини, които направих преди време.
Тази сутрин той ми изпрати едно видео за самодивите от село Шишенци.


http://www.youtube.com/watch?v=4h2zXQrqu8E   Във видеото има един разказ за много високи бели жени с ефирни дрехи, които танцували около могила с постоянно вдигнати над главата ръце. Огромните жени танцували на голямо разстояние една от друга и не се приближавали. Това е едно твърде добро описание на фигурите от Магура. Там, например, никъде няма стоящи близо една до друга женски фигури.
След това разговорът ми с приятеля тръгна в друга посока. Изпрати ми изображение, на което е попаднал, докато е търсел нещо друго.

image
Тази мозайка е от някъде от Северна Африка. Горе-долу , доколкото ми обясни, на нея пише "Птиците завиждат, но на совата не й пука". Ако вие имате по-добър прочит, моля, представете го. Искам да знам точно какво пише.
Това, че такива знания се намират в Северна Африка не е чудно, защото там е разположена планината Магреб, което име е единственото близко подобие на титлата Магребал, носена от най-висшите магове - въплъщения на Бога-Творец.
На първо място той ми обърна внимание на двата магурски символа в мозайката.

image image
На първо време ми заприличаха донякъде на нашия символ IYI. След това се вгледахме още по-подробно в символите. Десният символ може да се нарече фалшив от магурска гледка точка. Нарочно дъгата отгоре е показана в зелено. Никъде в Магура няма символ, който да е само една дъга, обърната нагоре. Този десен символ повече прилича на символа на Телец. Ъгълът на отваряне на дъгата също не е правилен - отворена е наполовина, а в Магура отварянето на дъгите е под половината.
Левият символ е действително магурски. Подчертаната зелена част точно съответсва на магурските фигури от този вид. Вляво имаме магурски, а вдясно - псевдомагурски символ.

image
Совата ясно и еднозначно ни показва да гледаме наляво. Действително в лявата страна се намира верният символ.

image
Огледайте дясното дърво. Светлосенките му са така разположени, сякаш светлината идва от гледащия. Когато гледаме към псевдосимвола и когато изучаваме псевдоучението, светлината на тяхното величие е светлината на наблюдателя. Тя не е абсолютна.

image
  Огледайте и лявото дърво. Върху него светлината пада от ляво от някакъв независим от наблюдателя източник. Двете дървета са в една сцена, но сенките им са различни. Отдващата извън картината светлина посочва, че величието на лявото учение е независимо от наблюдателя. Освен това, лявото дърво е наклонено на 60 градуса, което е свързано с равностранния триъгълник. Заедно с корените и загатната сянка около падащата птица образува именно равностранен триъгълник. Такъв няма в дясната част на мозайката.
Следва совата. Символ на мъдрост. Совата се намира в гора. Това ми напомня на филма "Тъмните тайни на Бохемската гора".


http://www.youtube.com/watch?v=FpKdSvwYsrE

В него журналист със скрита камера посещава масонска сбирка в Бохемската гора в Щатите. Там, сред огромните дървета се намира грамадна скала-сова, на която те отдават почит и от която молят да им помага в благоденствието.
Масонството се основава на вавилонски сведения за божествените и демонични същества. Първо, древните балкански знания са изопачени силно, когато стигат в Близкия Изток и получават едно приложно тълкувание и употреба там, което винаги води до повече или по-малко тъмно магьосничество. Човек винаги иска да получи нещо лесно и бързо, това е нормално.
Първо, това пано е част от старите сведения, които са били разчетени от определена гледна точка и са превърнати в масонски практики и вярвания. Става ясно защо масоните са си изградили огромна сова сред гора - това е едно доста буквално четене на такива древни източници.
Ако погледнем паното като карта, на която северът е отгоре, совата казва да не гледаме в Близкия Изток, а да гледаме от западната страна - към истинския магурски символ.
Освен това, че совата е намерила изопачено приложение в кървави масонски ритуали, нейната глава удивително прилича на едно магурско изображение.

image
  image
Доколкото успях да разчета тази магурска фигура, тя значи Земната княгиня - Сатаната - Владетел на земния свят. Действително, човек може да поиска услуги от онова, което се символизира от тази фигура, и те ще му бъдат предоставени. Но Магура никъде не изобразява подчиненост на една фигура на друга, нито, че трябва да искаме, нито, че трябва да избягваме. Тя изрежда фактите, без да им дава оценка дали са добри или лоши - тя дава знание, но не предписва начин на живот. Земната княгиня е един от фактите на битието. Останалото е наш избор или предопределеност.
Преброихме точките в главата на совата - те са 33. Преброихме зигзагите около мозайката. Броя на вълните е 33, като се извадят припокриванията. Зигзагите показват числата 7, 11, 7, 12 независимо дали се четат по часовниковата стрелка или наобратно. В магурския символ в лявата страна, вертикалните странични колони (тъмните) са направени от по 12 камъчета във височина. Средната тъмна колона е направена от 11, а зеленото краче на фигурата е направено от 7 камъчета.
Да се върнем на птиците, които завиждат. Те искат учението на совата. Броят им е 9. Една е горе и лети наляво. Две слугуват на совата. Шест са мъртви. По-точно, две падат и четири вече са мъртви. Тайните учения са опасни, много опасни, защото дават път към големи сили. Зависи как се използват и защо ги изучаваме, 6 от 9 ще постигнат гибелта си. Двама ще останат да служат на совата, мислейки си, че това е пътят. Само един ще отиде наистина при учението. Но совата не иска от никого да й служи, нито някой да й се подчини. Тя казва къде да отидеш - не при нея, а при левия символ.
Да разгледаме и друго. И двата символа се състоят от три колони. Двете дървета и совата образуват също такъв символ, но метафорично представен. Совата е по-ниска от дърветата, т.е. имаме аналогия с левия символ. Совата с двете дървета на познанието и живота съответства на левия символ. Общо имаме три символа с по три колони. Двете птици, които служат на совата, образуват дъгата около и над нея.
Накрая последното. Не, че то изчерпва нещата, но до тук стигнахме в разискването.

image
Насоченият надолу равностранен триъгълник е духът, който се стреми да се принизи. Насоченият нагоре равностранен триъгълник е материята, която се стреми да се извиси. Всъщност, това е заключеният във форма дух, който се стреми да се върне.
Насочената нагоре материя е Творецът на материалния свят. Насоченият надолу дух е падението.
Огледайте и тревите - всичките са насочени надясно, сякаш вятърът духа от ляво. Не върви с вятъра, защото ще отидеш при Телеца. Ще се наложи да вървиш срещу вятъра, ако искаш да отидеш в лявата страна.
В мозайката са вплетени числата 3, 6 и 9, а Тесла е казал, че който разбере тези числа, ще разбере най-голямата тайна.
Един постига, двама служат, шест умират. Но това са само завистливи птици, а на совата не й пука.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
9



1. margiv - Под лявото дърво птицата е жива, ...
11.03.2014 11:08
Под лявото дърво птицата е жива, докато под дясното дърво тя е мъртва.Совата сочи лявото дърво, правилната посока.Над главата на совата птицата също се е устремила към лявото дърво.Това да не би да е кръговрата на живота, смяната на състоянията и указание, че достигайки мъдростта , разбираме безсмъртието на душата ?!!!Душата на човек често е представяна като гълаб.
цитирай
2. kikowsky - Възможно е да е така. Зависи дали ...
11.03.2014 11:13
Възможно е да е така. Зависи дали приемаш птицата под лявото дърво за мъртва или за жива.
цитирай
3. kikowsky - На мен ми прилича на умряла заради ...
11.03.2014 11:20
На мен ми прилича на умряла заради изпънатите назад крака и неестествената поза със забитата надолу глава.
цитирай
4. margiv - На мен ми прилича на умряла заради ...
11.03.2014 11:31
kikowsky написа:
На мен ми прилича на умряла заради изпънатите назад крака и неестествената поза със забитата надолу глава.

Всички птици са с изпънати крака. Първия ми поглед е, че тя е жива и аз вярвам в това.
цитирай
5. kikowsky - Действително първото впечатление ...
11.03.2014 11:44
Действително първото впечатление обикновено се оказва вярно.
цитирай
6. kostadin - МОГА САМО ДА ТЕ ПОЗДРАВЯ С УСПЕХА
12.03.2014 17:47
МОГА САМО ДА ТЕ ПОЗДРАВЯ С УСПЕХА
цитирай
7. kikowsky - Благодаря ти, Костадине!
12.03.2014 19:09
Благодаря ти, Костадине!
цитирай
8. born - Впечатляващо !
14.03.2014 09:41
Впечатляващо !
цитирай
9. kikowsky - И пръстът на совата сочи не просто в ...
14.03.2014 10:53
И пръстът на совата сочи не просто в лявата страна, ами право в знака :)
цитирай
10. podvodni - Интересна картинка. Почвам от горе ...
15.03.2014 23:12
Интересна картинка.
Почвам от горе на долу.
Надписът е много интересен и същевременно труден за разчитане, но съм също така и сигурен, че не означава това което е преведено. Надписът е изписан по подобие на изписването на иврид. Т.е., изписват се само съгласните букви, като съгласните се поставят по презумция и тълкувателно предпочитание. Един малък пример ще внесе малко светлина. Съчетанието SPHR на иврид, в зависимост от гласните и тяхното положение, може да означава няколко неща - сфера, поле, сапфир и още 3-4 други. Именно поради тази причина, иврид се определя като езикът на измамата, а евреите, които го ползват, за безкруполни мошенници. Характерно за старият иврид ,че в едно изречение освен съкращаването на думите, то се изписва изцяло слята, което е допълнителна трудност в неговото разчитане. Оригиналът на Библията е написан точно по този начин и представлява, на пръв поглед, едно единственно изречение. Подобен случай имаме и на въпросната картина. Все пак има някои улеснение с ситуирането на определени гласни на определени места. Поради това си мисля, че за да се разчете правилно текста е удачтно, той да се транскрибира на иврид и след това да се търси истинският смисъл.
За сега ще прескоча рамката и ще премина на флората и фауната.
Това което е представено в картината силно напомня Кабалистичното (МАГическо) дърво на живота представено чрез две дървета - Яхин(ИН) и Воаз (ЯН) около централен стълб (Сова) които е символ на равнтовесието. Лявото дърво (Ин) символизира стълбът на ограничението и материалната плоскост. характерно за тази плоскост е, че съдържа управлява и се управлява от полетата на интелекта, емоциите и действието. Това е плоскостта на изразената дуалност така както е изобразено на дървото - ясно разграничени ена тъмна и светла част. Това също е плоскостта на външното влияние върху човек изразено отново в осветяването на ствола, нехармоничната корона, наклона на дървото ( по посока на вятъра) и нехармонична коренова система.

продължава
цитирай
11. podvodni - Дясното дърво (ян) символизира ...
15.03.2014 23:39
Дясното дърво (ян) символизира плоскостта на разширението съдържащо, управляващо и управлявано от полетата на РА с(з )УМА, милосърдието и мъдростта. Изцяло хармонично от корена до короната. Това е символ на дървото на живота и познанието известни ни от Библията. Живота съдържа в себе си познание, което от своя страна съдържа в себе си живота. Именно това е изобразено на ствола. Независимо от гледната точка, то той ще има тази светло-тъмна структура. Това дърво е стабилно и изправено. Совата е символа на плоскостта на равновесието, а 33-те точки на главата е символът на най-висшата свера в кабалистичното дърво или обителтта на нашият висш АЗ.
Другото характерно за совата е, че е изобразена, на пръв поглед с указател за посоката за гледане, което според мен не е правилно. Пред краката на совата се забелязва един предмет който на пръв поглед символизира буквата А, но всъщност е пергел. На опашката е изобразен сивмол приличащ на обърнато Т, но реално е изобразен линеал. Съвсем закономерно е това което е на гърдите на совата да е един вид мистрия. Всъщност изброих трите масонски символа, което е препратка към тайно (МАГ -урско, -ическо) познание.

Утре ще продължа. Денят ми бе доста интензивен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571670
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031