Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2014 14:03 - Как жената е била създадена от реброто на мъжа - магурският разказ по въпроса.
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 4703 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 19.01.2017 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес бях в Магура, където правихме репортаж за БНТ относно новия прочит на рисунките. Така видях нещо, за което бях готов, но което ми се е изплъзвало до сега - наистина жената е създадена от реброто намъжа, но историята е малко по-странна.
В Магура са налични три начала на битието - мъжко (сила, енергия), женско (отношение, построение) и пространство (оформено място).
Мъжкото начало произлиза от "Слънцето" и представлява живителните сили, това е духът.

  image   Женското начало произлиза от "богините-майки", от които всичко се ражда. Те са началото на носителя на Т - елементарната порция отношение.

image   В Магура са налични мъжки символи на силата.

image  
Те са все още нематериализираните мъжки фигури. Мъжките фигури се познават лесно по липсата на "колан" през кръста.

  image   Има и женски символи на силата. Те се различават по "колана".

image  
Тези женски символи на силата са основата, на която се материализат женските фигури.

image
  Откъде знаем, че тези с коланите са женски? От сексуалните сцени.

image   В Магура посоката на четене е от дясно на ляво. Да се върнем на сцената с "богините-майки".

image   Вдясно на сцената и отдолу се намира един мъжки символ на силата.

image   Понеже предшества сцената, той съществува от преди нея. Понеже се намира отдолу, значи, че е подчинен и с него се извършва нещо. Този символ произлиза направо от "Слънцето".

image  
Все едно да извадим излъчващата сърцевина на "Слънцето" заедно с един от лъчите. Всеки лъч е едно ребро, може да се разгледа така. Т.е., това е отделянето на една от мъжките сили.
Тази сила се използва в сцената с "богините-майки", където те правят с нея нещо - добавят към мъжката сила своето Т, което се превръща в "колан" и така създават женските сили. Женските сили се намират вляво на "богините-майки", което значи, че са тяхно следствие според магурската посока на четене. Това е създаването на жената от реброто на мъжа. 
  image
Така Творецът (тройната богиня-майка) взема едно ребро (един лъч) от "Слънцето" (източникът на мъжкото начало) и добавя към него своето Т, което се превръща в "колан" и така създава женските сили. По-късно те материализират в жената, докато мъжката сила материализира в мъжа.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
11



1. podvodni - "Творецът" или по-т...
03.03.2014 14:51
"Творецът" или по-точно казано Източникът е неутрален в своята същност. Съдържа в себе си както "мъжкото" - отдаването така и "женското" - разширението. Същевременно тези дуалности, всяка една по отделно съдържат в себе си източника и противоположността си и взаимно се проникват.
цитирай
2. kikowsky - Мисля, че става дума за творец от ...
03.03.2014 15:15
Мисля, че става дума за творец от второ равнище, където едното изначално става тройно. Може наистина това второ равнище да не е определено по пол.
цитирай
3. podvodni - Ще дам един пример. Слънзето на н...
03.03.2014 15:55
Ще дам един пример.
Слънзето на нашата планетна система спрямо всички планети се изявява като мъжка енергия работеща в отдаването. Всяка една планета, вкл. и Земята се явява женският принцип на разширението приемайки мъжката енергия от Слънцето. Земята от своя страна се явява мъжки принцип спряма всичко онова дето щапърка върху нея. В задачката има едно неизвестно. От къде нашето Слънце има програмата за отдаване? Сиреч, кой го командва. Поради факта, че всички слънчеви системи в галактиката и не само в нашата, са двуични, то следва, че видимото Слънце си има двойник известен под името Немезида. Следователно Слънцето се изявява като женски принцип спрямо Немезида, която се явява мъжки принцип. От своя страна Немезида (заедно със Слънцето) орбитира около Сириус Сириус около Ригел и т.н, докато цялото това множество джитка около центъра на Млечният път (Еридан), неправилно определян като черна дупка.
И така, независимо от нивото на кристализиране на Създателя, то имаме вечно пвторение. Даже и в най-плътното (материлно) ниво, въпреки че имаме силно изразени мъжки (мъж) принцип и женски (жена) принцип, то всеки съдържа в себеси и противоположността. Мъжът поемайки енергия (софтуер) през коронната чакра, има способността за неиното трасформиране и насочване. Едно от тези проявления е спермата като мъжки принцип който се поема от матката (женски принцип). Жената пък приема същият този софтуер по същият този начин като мъжа и заедно с храната изпълнява своята мъжка същност по отдаване на плода за неговото разширени (формиране). Следва израждането което си е вид отдаване.
А в библията където се говори за създаване на жената от мъжко ребро е итнерпретирани преразказан, само и единствено, процес по клониране, реално осъществяван преди повече от 300 000 години.
цитирай
4. kikowsky - Разбрах идеята ти за двоинствен...
03.03.2014 17:15
Разбрах идеята ти за двоинствеността на приемането и отдаването.
Да, процесът с клонирането е едно, обаче Магура говори за създаването на женското енергийно начало от мъжкото, което е един много по-фундаментален процес от работата с тялото.
Тук женско и мъжко не се разбират от гледна точка на приемането и отдаването, а от друга гледна точка. Мъжката енергия е един лъч, докато придаденото ново, женско свойство е включването на тази енергия в творческия процес.
Говорим за различни неща.
цитирай
5. podvodni - Много си прав в обяснението. Хайде ...
03.03.2014 22:32
Много си прав в обяснението.
Хайде сега да обединим това което ти написах и това което ти написа.
Написах ти за приемането и отдаването. Ти написа същото, но добави творчески процес. В моят пример, реално загатвам за същото, но просто не го написах.
И така, поради факта, че в мъжкият и женският принцип, съответно енергия, а в материално ниво - мъж и жена, взаимно се съдържат и проникват и като сложим процеса на творчество, който можем да наречем също така и трансформация, реално в Магура е изобразена същността на човечеството, Земята и слънчевата система.
Т.е., потвърждава се писаното в библията, за това, че човечеството и Земята са черешката на тортата в творението на Източника, притежаващ божествените способности за работа с и в енергиите, тяхната трансформация, насочване, усилване или отслабване.

В снимка 6 изображението много ми прилича на тъй нареченото кабалистично дърво от Кабала, а в скандинавските епоси известно като световно дърво.
цитирай
6. kikowsky - Подводни, не го бях гледал от тази ...
04.03.2014 07:11
Подводни, не го бях гледал от тази гледна точка. Действително си прав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2588499
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930